Eve Online > Dyskusje ogólne
Drama Bomb - wyciek kodu źródłowego EvE, szantaż i inne osobliwości
termos:
Prawdopodobnie w najbliższym czasie trzeba będzie zmienić grę, tylko kurna nie ma innej takiej choć trochę przypominającej to w co chciałbym sie bawić. Może problemy CCP dadzą wreszcie kopa Infinity
Voulture:
Kod widzialem wczoraj nawet na eve-files. ::)
Ellaine:
Dobra, doczytałem log z chata i zdecydowanie nie zgadzam się z gościem który dyskutuje z programistami CCP. Programy do detekcji botów wbudowane w klienta gry to zwykłe spyware.
Wkładanie ich do klienta gry jest chamstwem wobec graczy. Wole grać w grę w której jest trochę więcej botów niż żeby mi CCP skanowało bez mojej wiedzy komputer. Gdyby do klienta Eve wszedł taki cudowny feature, rozpatrzyłbym rezygnację z gry lub przynajmniej ograniczyłbym zabawę do kompa na którym nie pracuję.
Nie licząc już tego że detekcja botów może wywalić system masie niewinnych ludzi, ot choćby takich którzy używają oporogramowania makrującego do rzeczy nie związanych z grą.
Inna sprawa to boty na pythonowym code injection. Nie wiedziałem że się da bo w sumie nie znam za dobrze mechaniki integracji pythona z C++. To ciekawe, ale prawdodpobnie też jest tak że przepisanie całego Pythona na C++ w kliencie przerasta zdolności przerobowe CCP, chociaż pewnie by pomogło/ Samo CCP wciąż temu zaprzecza twierdząc że Python jest super mega ultrafajny i nie m żadnych wad. Jednak na zdrowy rozum, po prostu wygodnie im się w nim programuje. No i przepisanie całego klienta na inny język oznacza 700 milionów całkiem nowych bugów.
Tak naprawdę najbardziej niepokojące są myki ze specjalnymi uprawnieniami sesji etc. ale tu szczegółów pewnie się nie dowiemy.
A Infinity choć zajebiste, niestety nie potrzebuje kopa tylko managera który to wszystko weźmie w garść i pociągnie.
magni:
--- Cytat: Albi w Kwiecień 15, 2008, 14:00:05 ---Dobra, doczytałem log z chata i zdecydowanie nie zgadzam się z gościem który dyskutuje z programistami CCP. Programy do detekcji botów wbudowane w klienta gry to zwykłe spyware.
Wkładanie ich do klienta gry jest chamstwem wobec graczy. Wole grać w grę w której jest trochę więcej botów niż żeby mi CCP skanowało bez mojej wiedzy komputer. Gdyby do klienta Eve wszedł taki cudowny feature, rozpatrzyłbym rezygnację z gry lub przynajmniej ograniczyłbym zabawę do kompa na którym nie pracuję.
--- Koniec cytatu ---
calkowiecie sie z tym zgadzam, koles chyba jest dzieckim WoWa gdzie to jest na porzadku dziennym...
ja wlasnie glownie dlatego nie gram w WoWa ze nie mam zamiaru dac sie szpiegowac jakies glupiej gierce - jak mi tylko wyskoczylo okienko ze mi bedzie kompa scanowal to bylo "cancel instalation"
termos:
kopa czy managera wsio rawno w czasie gdy chciałem się zaangażować troszkę bardziej w ten projekt wszystko rozbijało się o jedną osobę która grę wymyśliła i pewnie chciała pociągnąć ja samodzielnie do końca a jedyne do czego potrzebowała ludzi to robienie muzyki i grafiki. Bo główny twórca bał sie wypuścić pomysł z rąk i tak od paru ładnych lat Infinity siedzi w miejscu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej