Eve Online > Dyskusje ogólne

Drama Bomb - wyciek kodu źródłowego EvE, szantaż i inne osobliwości

<< < (9/9)

marioosh:

--- Cytuj ---Java jest wolna
--- Koniec cytatu ---
java jest zajebiście szybka po stronie serwera - ale najpierw musi ruszyć Maszyna Wirtualna Javy - a to trwa kilka(czasem naście) sekund.

Poza tym w aplikacjach desktopowych też java jest coraz lepsza i szybsza...

to tak offtopikem :D ale jestem programistą javy i trochę mnie przeraża że ludzie ją opisują tak jaką była 10 lat temu :D

wracając do tematu: nie sądzicie, że ten dziwny sisi stress test, który miał sprawdzić nowe sposoby przekazywania danych nie był lekko wymuszonym tym przeciekiem kodu? Może szybko zmieniają (czyt. przyspieszają planowane zmiany) aby zmienić implementację serwera... tak mi się wydaje, że tak jest.

Ellaine:
Ale przecież nie chodzi o poszukiwanie rozwiązań które nie są aż tak tragiczne, w sumie to są coraz lepsze i zasadniczo nieźle sobie radzą po stronie serwera :)
Sam jestem zwolennikiem Javy i wiem że sobie radzi w większości normalnych zastosowań.
Stackless Python najwyraźniej też jakoś sobie radzi, w końcu serwer działa i to coraz lepiej.

Niemniej jeśli mówimy o wyciskaniu wydajności do ostatniej kropelki to wszystkie miłe rzeczy jak choćby ten cudowny garbage collector, są barierami dla ręcznej optymalizacji. O ile pisanie dużych ilości kodu w assemblerze to abstrakcja i fanatyzm, o tyle C++ już nie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej