Eve Online > Dyskusje ogólne

Drama Bomb - wyciek kodu źródłowego EvE, szantaż i inne osobliwości

(1/9) > >>

Wolver:
http://www.n4g.com/News-134872.aspx

Podążając za kolejnymi linkami można wyczytać więcej. Streszczając: anonimowy koder zdobył pełny kod źródłowy klienta eve. Twierdzi, że programistycznie to syf podatny na boty i exploity. Opublikowano chatlogi jego rzekomych rozmów z jednym z Developerów - żądał on publicznego przyznania przez CCP istnienia problemów i obietnicy naprawy.

Obecnie kod źródłowy jest już na torrentach. Wszelkie wzmianki na oficjalnych forach są cenzurowane i likwidowane przez modów. Krążą plotki o banowaniu kont eve z IP-kami ludzi ściągających źródła przez torrent (CCP też seeduje i stąd ma IP). Tempo i intensywność moderacji na oficjalu wskazuje, że ktoś zrobił się nerwowy..

Ellaine:
Szczęście że to klient, serwer byłby prawdziwym dramatem. Że i gdzie klient jest kulawy każdy widzi, co się dzieje na serwerze można tylko domniemywać. W EULA jest coś napisane że nie można ściągać kodu źródłowego klienta że banują?  >:D

termos:
Z tego co się orientuję to teraz banuja za wszystko aby nie za to za co powinni , więc ISKami możesz handlować ale już pytać o wyciekający kod źródłowy nie bardzo

Kalressin:
Nie ma to jak polityka terroryzowania klientow. Mam nadzieje ze kiedys sie na tym jednak przejada.

Wolver:

--- Cytat: Kalressin w Kwiecień 15, 2008, 13:10:28 ---Nie ma to jak polityka terroryzowania klientow. Mam nadzieje ze kiedys sie na tym jednak przejada.

--- Koniec cytatu ---

Nie chcę dramatyzować, ale w tym chacie koder twierdził, że można wyrządzić bardzo wiele szkód w grze na podstawie tego, co wyciekło. Morpheus nawet nie próbował temu zaprzeczyć. Mam nadzieję, że nie czekają nas downtime'y czy rollbacki kiedy CCP biega w kółko goniąc własny ogon.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej