Eve Online > Wsparcie techniczne

audio..

<< < (5/7) > >>

Nerull:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Wrzesień 23, 2009, 23:13:54 ---No to jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to to że masz grafike Ati która instaluje swoją własną "kartę dźwiękową" i jest ona ustawiana jako domyślna.
ewentualnie sprawdź czy masz ten sam efekt na słuchawkach.
A, jeszcze jedno, może być że to wina sterowników, jeśli sterowniki sa "windowsowe", zainstaluj firmowe. Przy sounblasterze to bardzo częsty objaw, gra, ale nie generuje wszystkich dźwięków, także przy odtwarzaniu muzyki.

--- Koniec cytatu ---

Grafikę ATI mam lecz nie używam "ich" karty dźwiękowej.
Ten sam efekt mam i na słuchawkach i na głosnikach.
Co do sterowników, zainstalowałem najnowsze do swojej karty dźwiękowej czyli Realteka i nadal to samo.

Goomich:

--- Cytat: Nerull w Wrzesień 23, 2009, 23:06:52 ---Mam i miałem ustawione stereo ;/

--- Koniec cytatu ---

No to nie miej. Gra jest zoptymalizowana pod 5.1.

To jeden z powodów, przez które w ogóle wyłączyłem dźwięk w Eve.

Maver:

--- Cytat: Mona X w Wrzesień 24, 2009, 03:07:58 ---No to nie miej. Gra jest zoptymalizowana pod 5.1.

--- Koniec cytatu ---
Ja mam stereo i nie mam zamiaru miec 5.1. Dzwiek jest OK. Wiec argument "gra jest zoptymalizowana pod 5.1" jest lekko "z  d u p y".
Jesli cos nawet jest zrobione pod 5.1 to w stereo powinno brzmiec normalnie.

ps. A moze te twoje nowe sterowniki cos ciała daja? Jesli je aktualizowales ostatnio to sprawdz poprzednia wersje. Zacznij tez od reinstalacji DirectX'a (albo choc zainstalowaniu go jeszcze raz).
Zakladam ze EVE juz odinstalowales, zainstalowales i skonsigurowales na nowo (olewajac stare konfigi)

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Mona X w Wrzesień 24, 2009, 03:07:58 ---No to nie miej. Gra jest zoptymalizowana pod 5.1.

--- Koniec cytatu ---

Dziwna ta optymalizacja, że po włączeniu w systemie 5.1 znika mi połowa dźwięków w grze....  ???

hakatu:
Mam 5.1 i dobrą kartę... z dźwiękiem w evce też mam problemy. Czasami są, czasami nie. Tego pozycjonowanie 5.1 prawie natomiast nie zauważam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej