Eve Online > Wsparcie techniczne

audio..

(1/7) > >>

tempx6:
Po zainstalowaniu Trinity nie mam części efektów audio, jak np dźwięk z silników, czasami brak charakterystycznego dźwięku podczas wchodzenia w warp speed. Efekt wydobywającego się gazu z dysz był całkiem przyjemny, dlatego
pomstuje. Może ktoś z was wie coś na ten temat? ps:.mam kartę muzyczną sb live.
pozdrawiam

EverSin:
oooo, to ktoś jeszcze słucha dźwięku z EvE a nie jakiegoś przyjemniastego radyjka netowego/ts'a/venta?  :D

Ellaine:
Ja np użuwam eve voice, mimo problemów z jakością dzwięku jest to o niebo wygodniejsze niż ustalanie z każdym jaki serwer, jakie hasło itd.

NeX:
  A wracając do tematu, tylko jedna możliwość ze strony EVE. Wyłącz akcelerację sprzętową dzwięku w opcjach gry. Natomiast ze strony systemu. Czy masz zainstalowane sterowniki Creativa, czy też jedziesz na tym co windows podkłada? Bez sterowników Creativa nie ma dsp, eax'a (z wyjatkiem paru gier, które obsłużą kartę samodzielnie na poziomie sprzętowym) i są kłopoty z miksowaniem kanałów dzwięku w grach. Stereo poza brakiem obsługi dsp działa normalnie, ale w każdym nowym patchu do gry może być bardziej zaawansowana wersja FMODa odtwrzającego audio i sprawiająca kłopoty bez oryginalnych sterowników.

tempx6:

--- Cytat: Himura Kenshin w Styczeń 09, 2008, 10:59:44 ---oooo, to ktoś jeszcze słucha dźwięku z EvE a nie jakiegoś przyjemniastego radyjka netowego/ts'a/venta?  :D

--- Koniec cytatu ---

Jasne że słucham a w tle muza z gry itp;) Możliwe, że to kwestia przyzwyczajenia ale bez
efektów dźwiękowych to nie to samo. Nex z lenistwa nie instalowałem, od dawna
używałem tych windozowskich i nie było problemu. Ale zainstaluje i zobaczymy  :coolsmiley:
Ps: eve voice jest wygodne i działa

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej