Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Księga skarg i wniosków
Doom:
[admin]Primo - imić edek123 dostał ponownego bana.
Secundo - zgłoszenie Soulscrema na moderatora było rozpatrywane przez Xarthiasa i moderatorów którzy wtedy pełnili tą funkcję. Podanie zostało rozpatrzone negatywnie. Jak zainteresowany chce znać jej powód faktyczny nie taki jaki sobie wyimaginował niech pyta u źródła
Thertio - jak Cat i Soul macie sobie zamiar wrzucać to idzcie stąd do flame, tutaj osiągniecie co najwyżej to że wkurzycie mnie i innych technnicznych[/admin]
Soulscream:
Kiedy ja kurde jestem niewinny wtf to nie ja przyszedlem z blotem tutaj ugh.
Totalizator:
Ja nie gram teraz w EVE to i mnie nie ma, jak wrócę (konta nie sprzedałem, korpa nie okradłem, iskow nie rozdałem więc kto wie...) to będę. Jak byłem to byłem. Teraz gram sobie w TERA, fajna gierka polecam
poconick2:
--- Cytat: Soulscream w Marzec 25, 2012, 00:42:52 ---Kilka projektow bylo i zostalo zgnojoncych przez ludzi, ze po co skoro jest centrala. Swoja droga strasznie debilne tlumaczenie, jak sie nie podoba to wypierdalac. Jak sie chce byc niby oficjalnym polskim sajtem eve online to meka przez kazmaty musi byc.
--- Koniec cytatu ---
Były różne projekty - warto wspomnieć chociażby http://lfn-online.pl/ - szkoda, że nie działa dalej.
Rozumiem w 200% adminów centrali i ściany jakie przyszło im pokonać - chociażby brak zaangażowania community w konkursy czy życie strony. Jeżeli nie znajdujecie zabawy i satysfakcji w prowadzeniu centrali to współczuję bo zamienia się to w krucjatę i ciężką pracę.
Wszystko w EvE kręci się wokół ludzi. W grze jeżeli są piloci i ktoś kto ich poprowadzi (FC) - wychodzi dużo zabawy. Zwłaszcza, jeżeli prowadzący mają pomysł, chęć i środowisko do zabawy + cele (nie koniecznie PvP). Zawsze tak było - korporacje prowadzi jeden lud paru ludzi, którzy narzucają kierunek i 'ciągną wózek', a cała reszta podąża za nimi (życie). Jeżeli takich ludzi zabraknie - wystarczy spojrzeć co się stało z korporacją PBN gdy zniknął Mikker - stagnacja, powolny rozpad. Można to nazwać wypaleniem się - mechanika jest zawsze taka sama - dotyczy to pojedynczych graczy, korporacji czy sojuszy - a w tym przypadku może i centrali.
Myślę, że ratunkiem dla centrali jest znalezienie właśnie takich ludzi, którzy chcieliby pociągnąć ten wózek dalej - jakaś rewolucja. To baaardzo trudne i nie wiadomo czy się uda. Zawsze istnieje droga 'a la c0ven' - po prostu centrala będzie istnieć, taki żywy trup, który niektórym pachnie a innym śmierdzi (proporcje są kluczem).
Co do eve-outpost.pl, projekt będzie się rozwijał dalej, bo mnie to cieszy i chcę go rozwijać. Nie planuję przejęcia roli centrali, ale tworzenie czegoś ciekawego. EO42 też można by zjechać z góry na dół, tylko jak już zostało wspomniane wcześniej, ticker oficjalnej polskiej strony EVE spoczywa na centrali i przez to EO42 trudniej skrytykować.
Zawsze powtarzałem, że zmiana jest najlepszym co można zrobić, jeżeli jest źle. Najgorszej nie zrobić nic moim zdaniem i być takim 'żywym trupem'. Nawet w przyrodzie jeżeli coś ginie, gnije, zamienia się w nawóz, który użyźnia ziemię, a z niej wyrasta 'coś nowego'. Toż to nawet w bibli jest opisane ;))) ""Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust" - ale teraz już pojechałem po bandzie, ale myślę, że załapiecie mechanikę o której piszę ;)
Ranshe:
--- Cytat: Doom w Marzec 25, 2012, 15:22:27 ---Primo - imić edek123 dostał ponownego bana.
--- Koniec cytatu ---
I takim to prostym sposobem:
- ty jesteś zadowolony, bo zbanowałeś jakiegoś bluzgacza nawet pewnie nie patrząc co on chciał właściwie powiedzieć
- ów bluzgacz jest zadowolony bo ma potwierdzenie swojej teorii o faszystowskich adminach na centrali, kółku wzajemnej adoracji i nie pamiętam co tam jeszcze on pisał, bo skasowałeś mu posty
- temat właściwy został zarzucony jakimiś zupełnie niezwiązanymi bzdurami o goonach które o dziwo wymoderowane nie zostały
Możesz się teraz poklepać po pleckach i pogratulować sobie znakomicie wykonanej roboty. Oby tak dalej, a za pół roku już się nie będziesz musiał męczyć!
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 25, 2012, 09:49:37 ---Przeciez nabor na Admina/Moderatora jest caly czas otwarty, wystarczy tylko wziac sprawy w swoje rece i zaczac sie udzielac, animowac to forum, moderowac z klasa, robic to wszystko, co sami zauwazacie ze powinno zostac zrobione. Nikomu sie nie chce nawet sprobowac, a na tych nielicznych osobach ktorym sie chce skupiaja sie wszystkie ciosy niezadowolonych uzytkownikow.
--- Koniec cytatu ---
Cat, nie wszyscy chcą, potrafią albo mają czas na to, szczególnie że znów obijamy się o te 30* aktywnych osób. Dopóki tych aktywnych nie będzie więcej, nie ma raczej szansy na nowych moderatorów/adminów, a w takim wypadku aktualni muszą coś z tym zrobić. Ale żeby robić, to trzeba najpierw zauważyć problemy, a nie zamiatać je pod dywan i udawać, że nie istnieją.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej