Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Księga skarg i wniosków
Crux:
Od razu uczciwie powiem, że nie mam recepty ani chęci na poprawę Forum. Chciałbym powiedzieć coś innego.
Z całym szacunkiem do ogromnego wkładu Xartha i Hastry w polskie community. Rozumiem, że jesteście rozgoryczeni, sam zresztą mam podobne odczucia na temat większości użytkowników Centrali oraz ich chęci zrobienia czegoś dla społeczności.
Uważam jednak, że idziecie trochę za daleko rzucając oskarżeniami ("to community jest do niczego"), a Twoje pretensje
Xarthias przypominają mi zachowanie nastoletnich wolontariuszek kwestujących w jakiejś sprawie (ile to razy usłyszałem od nich "miłe" słowa bo nie byłem zainteresowany akcją i nie dałem kasy czy nie kupiłem jakiejś biblii itp.). To przykre jak wrzuca się wszystkich do jednego worka.
Moje zasługi dla pl community są minimalne (i jakoś bardzo mnie nie gniecie to, że prawie nikt o tym nie pamięta), ale co z innymi ludźmi którzy znacznie intensywniej realizowali/ realizują się na tym polu poza tym forum?
Moim zdaniem takie generalizowanie tylko dodatkowo* zniechęca potencjalnych animatorów** (jak to ładnie ujął CAT) do robienia czegokolwiek na Centrali.
Kiedyś chcąc dowiedzieć się czegoś nowego o grze wchodziłem na Centralę- dziś jest to oficjalne forum EVEO i coraz częściej Outpost czy Failheap (i pewnie nie tylko ja tak mam).
Jeśli Centrala zgaśnie w październiku widocznie będzie to jej naturalny kres. Trochę szkoda strony, ale mówi się trudno. Na taki wypadek chciałbym już dziś podziękować za wszystkie fajne posty, eventy (które zostały zrealizowane) oraz te wszystkie lata. Dzięki Xarth, dzięki Hastra, dzięki pozostałym.
Pozdrawiam- C
PS. Na wszelki wypadek proszę o nie kasowanie konta. Może nastanie jakiś renesans Centrali ;)
* malkontenci i buraki to główny powód
** zdolnych i inteligentnych ludzi na pewno tu nie brakuje
Raan Kern:
Też nie mam recepty na to co zrobić aby było lepiej.
W sumie to przecież nie jest źle skoro od siedmiu lat wchodzę tu codziennie i nie czuję jakiegoś wielkiego zawodu.
Kiedyś działo się dużo więcej i to, że teraz dzieje się niewiele nie jest spowodowane jakimś upośledzeniem użytkowników czy adminów, tylko zwyczajnie nam się community starzeje (w kilku interpretacjach tego słowa).
To że Doom jest czasem nadgorliwy i rozdaje kary wedle własnego widzimisię to nic nadzwyczajnego. Nikt nie jest obiektywny.
"Władza korumpuje. Władza absolutna korumpuje absolutnie." :P
Wystarczy, że byłby drugi admin o równorzędnych uprawnieniach i podobnym zaangażowaniu i byłaby równowaga.
No ale nie ma...
Od 2-3 lat moim jedynym wsparciem dla centrali są tylko nieme odwiedziny lub gadanie bez sensu.
Sczerze mi przykro z tego powodu.
Tym bardziej chciałbym podziękować wszystkim adminom, modom i użytkownikom na przestrzeni wieków, że im się chce.
Buziaki :D
Soulscream:
--- Cytat: Mona X w Marzec 25, 2012, 09:02:18 ---Co mi przypomniało:
Hastra, Xart, kiedy w końcu skasujecie konto Bruce'a, nie może być, żeby goon i najgorsze gówno miało moderatora. Dostal te prawa bardziej z przymusu, zeby strona nie byla bufu.org
--- Koniec cytatu ---
Bruce nigdy nic nie zrobil i nie bedzie robil.
--- Cytuj ---Faktycznie kilka bylo, ale jezeli zadasz sobie trud i przypomnisz je tutaj, to okaze sie, ze upadly z zupelnie innych powodow niz rzekome "gnojenie na Centrali". tzn albo zostaly zalozone przez kogos kto nie mial zadnego pomyslu ani cierpliwosci w ciagnieciu projektu, albo przez osoby takie jak Ty, tzn nie grajace w EVE ale palajace niechecia do Centrali. Nie tedy droga, co udowodnil chyba z powodzeniem http://eve-outpost.pl/, ktory dziala i ma sie dobrze.
--- Koniec cytatu ---
Strony staly po 6 miesiecy. Mialy swoje linki na roznych stronach i centrala zamiast wspolpracowac to kasowala cokolwiek co pojawialo sie na tej stronie. Wielkie krucjaty z innych stron nie reklamujemy to taki hint dla Ciebie.
--- Cytuj ---To, ze tankowales kiedys dawno temu posy Goonswarmu nie ma tu nic do rzeczy, naprawde. Nie dostales moda bo jestes po prostu glupi, i brak ci kultury, poza tym to nie jest forum o WoW.
--- Koniec cytatu ---
Stary, to ze jak zwykle Twoj punkt widzenia zalezy od siedzenia to nie moj problem. Malo wiesz i nie ma to kompletnie znaczenia czy ja w owym czasie gralem w eve czy tez wow. To, ze Ty personalnie palasz nienawiscia do mojej osoby mnie to kolo chuja lata. Z takimi osobami jak Loco czy Voult czy tudziez Yogos ba nawet z Hastra czy Xarthem potrafilem porozmawiac na poziomie. Teraz przelknij sline i przestan byc slepym bialym rycerzem osob, ktore mnie klasyfikowaly poprzez pryzmat mojego sojuszu.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Soulscream w Marzec 25, 2012, 13:30:01 ---Bruce nigdy nic nie zrobil i nie bedzie robil.
--- Koniec cytatu ---
To, czy Bruce kiedykolwiek cos robil pozostaje kwestia rownie dyskusyjna jak to, czy Ty kiedykolwiek bys cos robil i jak bys to robil, gdybys dostal admina. Rozmawiamy o tym, ze go dostal mimo to, ze byl Goonsem. Wiec twoja argumentacja jest jak zwykle kompletnie z dupy.
--- Cytat: Soulscream w Marzec 25, 2012, 13:30:01 ---Strony staly po 6 miesiecy. Mialy swoje linki na roznych stronach i centrala zamiast wspolpracowac to kasowala cokolwiek co pojawialo sie na tej stronie. Wielkie krucjaty z innych stron nie reklamujemy to taki hint dla Ciebie.
--- Koniec cytatu ---
Nadal nie podales zadnych przykladow, a nie przypominam sobie zadnej "krucjaty" Centrali przeciwko jakimkolwiek innym stronom o EVE, wiec zakladam, ze wszystko to dzialo sie w Twojej wyobrazni. Zeby jeszcze bardziej pograzyc Twoje goloslowie, wkleje kolejny raz linka do http://eve-outpost.pl/ - zobacz, nikt mi tego linka nie wykasowal, moge sobie spokojnie pisac ze jest to dobra stronka, warto na nia wbijac, widzisz tu gdzies jakas krucjate? ;)
--- Cytat: Soulscream w Marzec 25, 2012, 13:30:01 ---To, ze Ty personalnie palasz nienawiscia do mojej osoby mnie to kolo chuja lata. Teraz przelknij sline i przestan byc slepym bialym rycerzem osob, ktore mnie klasyfikowaly poprzez pryzmat mojego sojuszu.
--- Koniec cytatu ---
Mialem kiedys pracujac na wyspach kierownika-geja. Prace dostal po znajomosci, i poza tym ze potrafil sie dobrze ubrac i zrobic dobre wrazenie nie umial NIC. Za to we wszystko sie wtracal, a ze nie byl zbyt bystry to czego sie nie dotknal to zepsul (np maszyne za 12000 euro, ktora postanowil wlaczyc nie tym przyciskiem). Problem polegal na tym, ze poniewaz byl jednoczesnie gejem (co mnie akurat nie razi), byl zupelnie nieprzemakalny na jakakowliek krytyke, tzn odbieral wszystkie uwagi na temat swoj temat jako homofobiczne ataki ;D Nie mozna bylo mu zwrocic uwagi na nic, niczego sie nie uczyl, bo caly czas uwazal, ze wszelka krytyka wobec jego osoby bierze sie ze slepej niecheci do jego orientacji seksualnej ;D Sytuacja bez wyjscia, nie?
No dobrze, wiec przyjmijmy raz na zawsze, ze wszystko z Toba w porzadku, nie jestes glupkiem ani burakiem tylko Goonsem grajacym w WoW'a, i dlatego nie dostales tutaj admina...
Soulscream:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 25, 2012, 14:48:29 ---something something
--- Koniec cytatu ---
Poprzegladaj archiwum i zobacz jaki jestem goloslowny. Swoja droga czesci tematow nie ma w ogole bo wylecialy w kosmos i chuj wie gdzie sa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej