Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Księga skarg i wniosków
Ranshe:
Uwaga będę szczery ale zupełnie nie po to, żeby się po prostu przypieprzyć, bo nie mam nic lepszego do roboty akurat.
--- Cytat: Xarthias w Marzec 24, 2012, 20:21:46 ---Stawaliśmy na głowie, żeby coś tutaj stworzyć, Wy nas olewaliście kompletnie. Myślicie, że my co, uczuć nie mamy? Że mamy wszystko w dupie i dalej będziemy nadstawiać drugi policzek? Że będziemy tak dalej tracić mnóstwo czasu i energii po to, żeby zostać olanym po raz kolejny? Że jesteśmy jakimiś cholernymi masochistami?
--- Koniec cytatu ---
Ale przecież trzeba być trochę masochistą, żeby cokolwiek robić dla innych, bo zawsze znajdziesz takich, którzy ci nie podziękują, tylko kompletnie na odwrót. Poważnie nie zdawaliście sobie z tego sprawy wcześniej i dopiero teraz was obu naszło?
Problemem Centrali nie jest to, że nam się nie chce, a wam owszem, chociaż to może tak wyglądać.
Problemem Centrali jest to, że nie ma się komu chcieć.
Jest zarejestrowanych nas tu 1150 (co i tak nie jest wcale dużą liczbą), a dyskusje (lub flejmy, whatever), toczą się właściwie wyłącznie pomiędzy iloma z tego ponad tysiąca, 30* osobami? Nie dziwią mnie niskie frekwencje w konkursach, jeśli aktywnych użytkowników jest tak mało.
Dlaczego tak mało?
Przecież powinno być ich co najmniej kilka razy tyle. Jestem w 100% pewien, że nawet odliczając tych, co się zarejestrowali po to tylko, żeby dostać przedłużonego triala, po czym gra im się nie spodobała i w związku z tym nie mają po co tutaj więcej wchodzić, to aktywnych graczy zarejestrowanych tutaj będzie spokojnie kilka razy więcej. Doliczając bittervetów, którzy już nie grają od dawna, ale lubią sobie pomarudzić, jaka ta gra teraz prosta, a oni to musieli pod górę i w śniegu po kolana, to pewnie z drugie tyle. Stawiam tak na kilkuset nawet łącznie, bo byłem na zlocie i widziałem ile osób tam było.
Więc najpierw powinna paść odpowiedź na pytanie, dlaczego tylko te 30* osób tutaj się udziela aktywnie, i dlaczego ta reszta nie chce się tu pojawiać. Dopiero po tym można poogranizować zlociki, konkursy i cuda wianki.
* - liczba wzięta kompletnie z powietrza, bo nie mając bezpośredniego dostępu do bazy danych trudno jest dokładną podać, więc może być, że tych osób jest na przykład 42 albo 69, detale. Tak czy inaczej jest to liczba dużo mniejsza niż ilość zarejestrowanych osób i o to chodzi.
Ranshe:
Ciężko się to czyta, bo przedmówca cierpi na coś, nie wiem na co ale zdecydowanie cierpi. Jak to mówią nasi zachodni koledzy, HE MAD.
Niemniej trochę racji człowiek ma.
Pol Kent:
@Ranshe
Z rację jest jak z dupą, każdy ma swoją.
A co do tonu wypowiedzi tego pana, jak to było "[nie zasługuje na szacunek wiec wara od wielkiej litery]" to Xart i Hastra mają rację. Jeden czy drugi mówiąc delikatnie psioczy na Adminów/Moderatorów/Właścicieli Centrali, ze mu bluzgać nie pozwalają ? Czy że ingerują w topiki które bez względu gdzie są zakładane po góra 10 postach są jednym wielkim trollem albo flamem albo mizianiem się po e-penisach albo sprzeczką kto jest Pr0 a kto noobem tudzież kto jest kerbirem a kto nie. :(
Czemu w takim razie żaden z tych "skrzywdzonych" przez los i Adminów Centrali userów nie napisze czegoś w rodzaju "Centrala to shit, zakładam własny site o EVE. Będzie wolny/demokratyczny/etc/etc/etc. Przecież skoro tak mu/im tu usta zatykają starą skarpetą to po co tu siedzą ?
Jestem pewny dwóch rzeczy.
1. Jeśli Xart/Hastra zgodnie z groźbą zamkną Centralę to jej następca nie powstanie bo krzykaczom się nie zechce jej zrobić.
2. jeśli nie zamkną to nic się na niej nie zmieni.
Niestety... :(
Ranshe:
--- Cytat: Pol Kent w Marzec 24, 2012, 23:52:30 ---@Ranshe
Z rację jest jak z dupą, każdy ma swoją.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście, ale ja też uważam że Doom się nie nadaje na admina, tak samo jak ja się nie nadaję na to. ;)
--- Cytuj ---A co do tonu wypowiedzi tego pana, jak to było "[nie zasługuje na szacunek wiec wara od wielkiej litery]" to Xart i Hastra mają rację. Jeden czy drugi mówiąc delikatnie psioczy na Adminów/Moderatorów/Właścicieli Centrali, ze mu bluzgać nie pozwalają ?
--- Koniec cytatu ---
Owszem, to i wlaściwie cała reszta to są jakieś pijackie brednie szaleńca. Nigdzie nie napisałem, że zgadzam się ze wszystkim :)
--- Cytuj ---Czemu w takim razie żaden z tych "skrzywdzonych" przez los i Adminów Centrali userów nie napisze czegoś w rodzaju "Centrala to shit, zakładam własny site o EVE. Będzie wolny/demokratyczny/etc/etc/etc. Przecież skoro tak mu/im tu usta zatykają starą skarpetą to po co tu siedzą ?
--- Koniec cytatu ---
Dlatego że do tego trzeba:
a) być w pewnym stopniu masochistą
b) mieć pomysł na to, żeby przyciągnąć tam userów, a potem ich zatrzymać.
Widocznie nie spełniają tych warunków.
Soulscream:
Kilka projektow bylo i zostalo zgnojoncych przez ludzi, ze po co skoro jest centrala. Swoja droga strasznie debilne tlumaczenie, jak sie nie podoba to wypierdalac. Jak sie chce byc niby oficjalnym polskim sajtem eve online to meka przez kazmaty musi byc. Koles napisal co przezyl i chwala mu za to. To ze uzyl takiego, a nie innego jezyka, no coz ale pokazalo to rowniez nie rowne traktowanie uzytkownikow. Przypomne tutaj pana admina ktory w afekcie usunal moje stare konto z klauzula "bo z adminem sie nie dyskutuje" heh.
Zeby nie bylo swiety nie bylem nigdy ale z drugiej strony gnojono mnie tutaj rowno za bycie "zlym" goonem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej