Eve Online > Dyskusje ogólne

Handel ISKami - dyskusja

<< < (23/25) > >>

MHCMega:
IskSellerzy zarabiają na sprzedaży ISK.

CCP nie zarabia na handlu isk<->GTC.

Powższe założenia są chyba oczywiste.
Niektórzy jednak zdają się je podważać.
Dlatego pytanie:

Czy przespałem jakąś istotną zmianę w mechnice handlu GTC?

misao:

--- Cytat: MHC Mega w Styczeń 31, 2008, 04:10:43 ---IskSellerzy zarabiają na sprzedaży ISK.

--- Koniec cytatu ---

ccp zarabia na handlu isk-gtc. bo  gtc sellerzy nie generuja ich sami. kpuja je od CCP. Wiwec real kase zbiera CCP. a iski GTC seller

to tak jakby powiedziec ze producenci samochodow nie zaraiaja na autach sprzedanch przez niefabryczne salony

Ellaine:

--- Cytat: Ireul Taar w Styczeń 30, 2008, 18:45:11 ---moze w tym temacie 2 slowa rzuce, bo akurat pogrywam (nie wywala mnie co 10s)
wcale tak pieknie w wowie z kasa nie ma, jak chcesz ja miec to farmujesz jak i w eve. szczescie ze za gold sie wszystkiego nie kupi - a jak chcesz miec wypasione ciuszki to je farmujesz na instancach. jedna rzecz zajebista - w eve jak masz $ to i tytanem polatasz, w wow jak chcesz miec armor set raidowy tier6 - musisz na ten raid pojsc, nikt ci nie przyniesie.
a goldsellerow i tak jest tyle co w eve moze za kilka lat bedzie.
--- Koniec cytatu ---
Ta "rzecz zajebista" jest w kazdej grze oprocz Eve. Kazde MMO jakie znam ma itemy do kupienia, itemy tylko do zrobienia, itemy tylko do zdobycia na questach, itemy tylko do zdobycia w pvp. W ten sposob gracze sa wmuszani w rozne aspekty gry dzieki czemu teoretycznie sie nie nudza i nie jest tak ze wszyscy grinduja na uber itemy, a handel zlotem jest powaznie ograniczony. Jak dla mnie zupelnie bajeczne jest to, ze w Eve jest inaczej i wszystko moge kupic a jesli cos jest trudne do zdobycia to po prostu jest drogie. Dzieki temu moge zajmowac sie tym co lubie w grze a nie po kolei przechodzic kazdy z przewidzianych questow.

Tomash Kovahlsky:

--- Cytat: MHC Mega w Styczeń 31, 2008, 04:10:43 ---IskSellerzy zarabiają na sprzedaży ISK.

--- Koniec cytatu ---

CCP zarabia na handlu GTC<->ISK, bo czesc ludzi gdyby nie miala mozliwosci kupna TC za ISK, po  prostu by zrezygnowala z gry - a tak, nadal generuja kase :)

MHCMega:
Jasne. Ale ilość ISK wygenerowanych by kupić GTC jest naturalnie ograniczona do równowartości 30 day tc / month.
W dodatku im więcej ludzi sprzedaje GTC tym mniej isk jest ono warte.
Dodatkowo nawet tego gracze żałują i skąpią.

Iskseller może wpuścić do gry ilość isk ograniczoną tylko ilością godzin w miesiącui.
Jeśli było by to dozwolone - cóż, są regiony świata gdzie ludzie żyją za 2 dolary dziennie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej