Eve Online > Dyskusje ogólne

Handel ISKami - dyskusja

<< < (24/25) > >>

Tomash Kovahlsky:

--- Cytat: MHC Mega w Styczeń 31, 2008, 15:58:42 ---W dodatku im więcej ludzi sprzedaje GTC tym mniej isk jest ono warte.

--- Koniec cytatu ---
Hmm... wydaje mi sie, ze ceny GTC (secure method) sie w miare ustabilizowaly (ok. 190M za 30d). Natomiast ceny GTC (non-secure) przez ostatnie 3 miesiace wzrosly (np. za 30d tacy goscie sa w stanie juz zaplacic nawet ponad 250M, gdzie 3 mc-e temu proponowali 200-220M)

Voulture:
Raczej nawet troche powyzej tej sredniej 30d timecode na osobe na miesiac. Znam np osobe, ktora timecodami kupowanymi za iski ma konto oplacone do 2009 roku...

Ellaine:
Przede wszystkim masa ludzi ma wiele kont opłacanych GTC za iski i część z nich jeśli ma więcej ISKów, opłaci sobie w ten sposób więcej kont.

termos:
Zbyt naiwne przeliczenie.
Co jeśli jestem w stanie zarobić 500m dziennie na swoim majnie wiem też że śmiało mógłbym zarobić następne 300m gdybym tylko posiadał drugi char. No niestety jestem biednym studencikiem wydającym PLNy na gazy, wódkę, wino i piwo a nie na wirtualną rozrywkę. Jeśli tylko pojawi się okazja kupić TC za kasę in-game której zarabianie przychodzi mi z taką łatwością po prostu robię to. Teraz mam dwa konta i myslę o założeniu jeszcze trzeciego, bo wiem że utrzymam je grając kilka h w tygodniu za kasę zarobioną w grze...... CCP liczy zyski bo dzięki takiemu rozwiązaniu ma dodatkowe konta i nie ważne czy zakłada je dodatkowy subskrybent czy cały czas ja sam.

To jest biznes

MHCMega:
Oczywiście masz racje, ale jest skończone ilośc kont jakie jesteś w stanie używać efektywnie do zarabiania isk.
Twoje chęci i cierpliwość do isk zarabiania też są ograniczone.

Aby robić isk więcej i nie umrzeć z nudy musiałbyś kogoś zatrudnić (lub robić to dla pieniędzy) - a w tym celu musiałbyś być w stanie zarobić RL$ na iskach.
Secure GTC trade tego nie umożliwia - każdy kupiony GTC natychmiast "wczytuje" się na konto.

Tu jest różnica między isksellerami a secure trade - każdy isk kupiony za GTC został zarobiony dla przyjemności z gry, choćby to nie zarabianie isk ale wykorzystanie GTC było przyjemnością.

Tak długo jak nie ma (masowych) isksellerów każda z osób w grze jest tu dla przyjemności - nawet jesli ją wk* to co akurat robi albo mówi "piiii" na lokalu po wtopie BSa.
Dzieki temu podaż isk jest naturalnie ograniczona funem z gry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej