Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
bluszczolina:
mam tak samo.... jak odracu po dt jest tysiac ludzi <w kazym razie malo> to normalnie wszystko smiga za jakies 20-30 min juz zaczyna wywalac kiedy jest ponad 30 tys. Ostatnio gram na laptopie gdzie lapie wifi i lapie NETGEAR i eve chodiz jak marzenia... bez wywalani lagow niccc.... na darmowym necie... a za chello nie dosc ze place to grac sie nie da! :(
Saczek:
Ja zacząłem swoją przygodę z Eve jakieś 3 tygodnie temu niecałe i niestety jestem abonentem UPC (4MBit) wywalało mnie średnio co 10-50 minut przy niskim obiciążeniu servera (przed DT) a przy wysokim (wieczór) średnio co 2-5 minut więc ma to jakiś związek z CPP. Szukałem różnych rozwiązań i oto 2 rozwiązania sprawdzone i uwagi do nich:
1. http://www.hotspotshield.com/ , mały programik, sprytne rozwiązanie przeznaczone do 'prywatyzacji' połączeń za pomocą punktów dostępowych (głównie publicznych) ale świetnie się sprawdza z Eve, minusem jest naprawdę małą przepustowość więc poza graniem w Eve nie poszalejecie.
2. mój faworyt - rozwiązanie za pomocą konta ssh i programiku Putty opisane dziesiąt postów wyżej przez Kravek'a. Konta ssh jest do 'zdobycia' w 5 minut, google twym przyjacielem ! Polecam sdf-eu.org . Uwaga : wiele provider'ów kont ssh wymaga łączenia się za pomocą jakiegokolwiek innego klienta niż standardowy microsoftu! Ja jestem zadowolony, śmiga i buczy , żadnych zerwanych połączeń, pełen komfort Brawo Kravek !!! :P
Raan Kern:
Wybrałem opcję nr 2 i faktycznie nie wywala, ale za to chodzi tak wolno, że się chyba potne czerstwą bułą...
Przeskok przez gate zajmuje ok minuty...
To ja coś źle robię, czy to tak ma być?
dynamika:
--- Cytat: Raan Kern w Luty 10, 2008, 19:07:55 ---Wybrałem opcję nr 2 i faktycznie nie wywala, ale za to chodzi tak wolno, że się chyba potne czerstwą bułą...
Przeskok przez gate zajmuje ok minuty...
To ja coś źle robię, czy to tak ma być?
--- Koniec cytatu ---
nie wiem jak w tym przypadku, ale mialem ten sam problem z tunelowaniem przez your-freedom. pomoglo ustawinie priorytetu na "czasu rzeczywistego" w menedzerze zadan
Dzihad:
Ktos chce konto ssh ? Pytac najlepiej na gg 1297853, Rzomowe zaczynajcie od SSH login: ........ haslo: ........ Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej