Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
HIMK:
Widzę że problem nadal jest, sam go namacalnie doświadczam. tunel trochę pomaga ale kurwa drugie konto za ch.. nie chce iść przez tunel :(
Co więcej widzę że całą tą sprawę, a raczej naszą grupę maniaków EVE mających problem i żale do UPC obsługuje jeden człowiek Pan Dominik Fyda. Jestem ciekaw czy jest to tylko pionek, zwykły informatyk prowadzący na codzień takie zażalenia od klientów czy ktoś z wyższej półki, który ściemnia bo nie jest w stanie nic więcej zdziałać na tym etapie. Łudzę się że szukają rozwiązania i jak je znajdą z dumą nas o tym powiadomią.
Również czekam do końca roku. Po sylwestrze nabiorę chęci i siły do dalszej walki z nimi. CHELLO szczycące się najwyższymi transferami i najlepszymi pingami odwala taką chałę. No aż się wierzyć nie chce. Do kwietnia jestem uwiązany. Oby do tego czasu znaleźli rozwiązanie problemu. No rzesz żeby tpsa była lepsza od nich. Żenada.
Podpiszę się na 100% pod zbiorową petycją jak będziemy taką tworzyć.
Diabl0:
Polecam lekturę http://www.upc.pl/pdf/upc_regulamin_swiadczenia_uslug.pdf , a w nim:
par. 35 p 3 i 4
par. 36 p 2
O ile par 36 p2 jest dyskusyjny - UPC definiuje awarię jako wadę całkowicie uniemożliwiającą korzystanie z usługi. Pozostaje albo udowodnienie że EVE jest jedynym zastosowaniem łącza albo konsultacja z rzecznikiem konsumenta czy taka definicja Awarii jest dopuszczalna.
Natomiast par.35 jest już całkowicie jasny i może być podstawą do rozwiązania umowy z powodu niewywiązania się z niej przez UPC - może to być interesujące dla osób mających umowę terminową.
Kino Brutor:
ja mam aster i tez mam ten porblem jak jestem w stacji jest ok ale jak juz polece na jakas misje albo cos w tym stylu zadze wywalic 3 salwy i dostaje DC i tak wkolko
hipperion:
Gosc chyba ma rozwiazanie:
http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=660292&page=1
U mnie narazie dziala.
PS: mam to zasrane chello ... jestem z wawy. DC mialem co chwila a teraz niby nie ale nie mowie hurra dopuki sie nie upewnie.
Nie chcialo ci sie czytac calego tematu? o Your Freedom bylo ostatnio pisane 2 strony wczesniej, 16 grudnia.
Ireul
ainur:
Yo,
zarejestrowałem się specjalnie by ponarzekać na chello :| kurde, mój poprzedni provider to było dno ale chello jest nie lepsze. Wiadomo, mam to samo co wy wszyscy - dc i dc i dc
Ale jest też część merytoryczna mojego postu - otóż, z czystej ciekawości chciałem sprawdzić, czy eve classic pójdzie na moim lapie (ibm x31). Z trudem bo z trudem to odpaliło (w końcu to lap do pracy a nie gier) ale zauważyłem, że nie ma żadnych dc. Przez parę dobrych godzin latałem w jedną i drugą stronę.
Oczywiście, sprawa nie tkwi w lapie, tylko w połączeniu. Lap łączy się z netem przy użyciu wifi przez komputer stacjonarny, który służy jako brama. Nie jestem sieciowcem ale mam wrażenie, że postawienie takiej "bramy" może pomóc - te kilka godzin spokojnej gry nie było przypadkiem. Oszukujemy bodajże wtedy grę, której wydaje się, że nie łączymy sie przez chello, tylko przez inną sieć. Głupie? Owszem. Ale działa...
Niestety, akurat sesja mnie dopadła bo mam akurat pod biurkiem nieużywanego pentiuma 233, który idealnie mógłby posłużyć jako brama dla kompa stacjonarnego i lapa
Ktoś jest jeszcze w stanie wypróbować, czy mój przypadek jest powtarzalny? Jak tak, to jest to jakieś rozwiazanie (mi np nie pomagają pingi etc)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej