Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
Phonotw:
Witam
cytując za panem "Nasze serwery pozwalają wszystkim użytkownikom na komfortowe korzystanie z sieci zgodnie z zakupionym pakietem usług"; skoro ja i wiele innych osób próbje w tej sprawie uzyskać jakieś informacje oznacza to że serwery NIE pozwalają na korzystanie z usług za które zapłacili.
"Fakt, że ustawiono niższy priorytet odpowiedzi dla pakietów ICMP nie wynika z niewydolności serwerów. Ma on zapobiec jedynie niepotrzebnemu ich obciążaniu." zgadza się ale taka sytuacja wystepuje na jedym serwerze gdzie jest 100% starata pakietów ICMP, natomiast serwer który traci 80% pakietów najwyraźniej odpowiada na ICMP.
i na koniec; przez całą naszą rozmowę zadaje panu pytanie od którego pan non stop ucieka wdając się w techniczne szczegóły testu który wy zalecacie(notabene nie wiem po co skoro wasze serwery wg. waszej filozofii i tak nie odpowiadają na zapytania ICMP więc poprostu spychacie problem gdzie indziej) , zamiast odpowiedzieć mi na wprost postawione pytania jakie kroki podjeliście by te utrudnienia usunąć.
Równocześnie zawiadamiam pana że w związku że nie tylko ja mam problemem z uzyskaniem od pana takich informacji, środowisko polskich graczy tej gry podjeło decyzje o napisaniu zbiorowej skargi do rzecznika praw konsumentów, natomiast ja z mojej strony zleciłem prawnikowi w mojej firmie przejrzeć obydwie umowy w celu sprawdzenia czy sie państwo z niej wywiązują.
Z Poważaniem
[cenzura]
------
Szanowny Panie,
Nasze serwery pozwalają wszystkim użytkownikom na komfortowe korzystanie z sieci zgodnie z zakupionym pakietem usług. Fakt, że ustawiono niższy priorytet odpowiedzi dla pakietów ICMP nie wynika z niewydolności serwerów. Ma on zapobiec jedynie niepotrzebnemu ich obciążaniu.
W przypadku dalszych pytań proszę o kontakt telefoniczny z Ogólnopolskim Biurem Obsługi Klienta (9480) lub mailowy.
Z poważaniem
Dominik Fyda
Dział Wsparcia Usług Cyfrowych
UPC Polska
---------
W przypadku odpowiedzi na tę wiadomość proszę o załączenie treści całej korespondencji. Usprawni to proces udzielania odpowiedzi. Dziękuję
Posted At: Friday, December 14, 2007 11:31 AM
Posted To: Chello.Service@upc.com.pl
Conversation: FW: Re[2]: problem z grą online
Subject: Re: FW: Re[2]: problem z grą online
Czyli jak rozumiem wasze serwery nie wyrabiają z przesyłem danych więc obniżyliście priorytet dla niekturych usług w tym zapytań ICMP, jak i zapewne gry o której mowa.
Pozatym nie wiem czy zapoznał się pan z linkiem forum do którego pana odesłałem, jednym z rozwiązań tego problemu jest zrobienie tunelowania na jakąkolwiek inną sieć szkieletową byle nie sieć UPC (nie tylko polską ale europejską) więc prosze mi nie wmawiać że wasza sieć szkieletowa działa prawidłowo, bo może ona działać prawidłowo w polsce ale już europejska sieć waszej firmy nie działa. Dlatego ponawiam moje pytanie kiedy będe mógł znów wpełni korzystać z waszej usługi tzn. kiedy nie będe zmuszany do dodatkowych opłat za tunelowanie połączenia bym miał dostęp do i tak już płatnej gry.
Z Poważaniem
[cenzura]
Gregorius:
Chyba będę musiał Tobie pogratulować.. wczoraj się zalogowałem i przelogowałem (jakieś 3h) i .... żadnego DC ?!!?
Aż nie wierzę, że coś zrobili - muszę sprawę zbadać dziś...
A pod petycją, jeśli taka powstanie - z chęcią się podpiszę :) O0 O0
sneer:
przez ostatnie 4 dni udało mi się pograć około 1h około 22 wieczorem
ale to nic nie znaczy
cisnąć trzeba
sneer:
napisałem do redaktora eve-tribune i chce go zinteresować tematem
spora część populacji ma spory problem bez oficjalnego statementu
może podchwyci temat i presja na ccp się zwiększy ....
majama:
--- Cytat: sneer w Grudzień 18, 2007, 09:57:44 ---to od technicznych z UPC po tygodniu maltretowania
"Szanowny Panie,
Pana zgłoszenie zostało przekazane do działu monitoringu sieci i
opatrzone numerem TTxxxxxx. Skontaktujemy się z Panem niezwłocznie po zakończeniu
działań związanych z jego analizowaniem."
--- Koniec cytatu ---
Mam identyczna odpowiedź, dostałem ja juz jakis czas temu i to był koniec korespondencji. Nigdy nie dostałem odpowiedzi od firmy UPC na moje pytanie co zmienili w swojej sieci około 13 listopada (wtedy to sie zaczęło) i teraz każdego dnia mam wiecej rozłaczen niz łącznie w okresie całego roku zanim te problemy sie zaczeły.
Widac nieodpowiadanie na pytania i odsyłanie wszystkim tej samej odpowiedzi z automatu to podstawowy obowiązek pracowników UPC Polska. Pewnie tego ich ucza na regularnych szkoleniach.
Prawda jest że cos próbuja, bo zmiany numerow IP i tras routingu po naszych falowych apelach w listopadzie świadcza o ich staraniach. jednak na razie bez wiekszego skutku. Poprawa jest ale ciągle daleko do tej stabilności która mieliśmy dawniej i która nadal inne sieci. To śmiechu warte aby nasze łacza kablowe o dużej wydajności sypały sie tam gdzie spokojnie trzyma sie stary modem telefoniczny albo najtansze łacze z byle sieci.
Marka chello traci na razie renomę i kiedys to pewnie zauważą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej