Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z częstym rozłączaniem
bluszczolina:
mam ten sam problem :( od 3 dni co chwile mnie wywala..... :( bylo ok i wszystko dzialalo dobrze a nagle mnie zaczelo wyrzucac.
ja mam chello light
DarkCrov:
Mam ten sam motyw i biegam na UPC.
Jeśli ktoś zna rozwiązanie prosiłbym o opis z lekka łopatologiczny jeśl trzeba gdziec pogrzebać w plikach i;)
Xarthias:
Spróbujcie MTU przestawić na 576. Powinno być w podstawowych ustawieniach routera (jeśli go używacie), w windozie nie wiem gdzie, ale było na forum pisane kiedyś.
Sam mam chello i nie narzekam. Czasami tylko przy logowaniu muszę czekać 40s do minuty na status serwera, żeby się zalogować, ale to jedyny problem z jakim się spotkałem.
rumil:
a jak zmienić to MTU
Pietia:
To niestety nie jest wina źle ustawionego MTU. Na początku myślałem, że to pomogło lecz się myliłem. najprawdopodobniej jest to spowodowane przez używanie routerów. W domu gdzie mam dzielone łącze na kilka kompów co chwila wywala mnie z gry oraz wywala ten runtime error. Lecz jeśli jestem u dziewczyny i podłączam lapa pod modem chello nie ma żadnych problemów. Niestety nie miałem możliwości podłączenia w domu modemu ADSL, żeby sprawdzić jak będzie działać EVE nie używając routera.
Problem ten jest również poruszany na forum eve-online. Niestety CCP nie rwie się do udzielenia jakiejkolwiek informacji na temat tego czy podjęli jakieś kroki w tym kierunku.
Proszę tutaj link do tematu na eve-online.com
http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=631115
Moja osobista rada:
Jak na razie proponuje grać w późnych godzinach nocnych i wczesnych porannych, kiedy to jest mniejszy tłok na serwerze :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej