Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z częstym rozłączaniem

<< < (2/56) > >>

Pietia:
Zapomniałem dodać treści błędu:
Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error!
Program: C:\Program Files\CCP\EVE\bin\ExeFile.exe
abnormal program termination This application has requested the Runtime to terminate it in unusual way.
Please contact the application's support team for more information.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

OK! doinstalowałem .net framework 1.1 i 3.0 oraz Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable i śmiga, że aż miło :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Już było tak przyjemnie i miło ponad godzina gry bez problemu u tu nadal to samo :-/
Wrrrr...  >:(

---------------------------------------------------------------------------------------------------

hrhr w końcu :) udało się. Po głębszym przestudiowaniu forum eve-online, okazało się że zmiana MTU na 1200 lub 1100 eliminuje problem DC i runtime erroru.

Pozdrawiam.

Tomash Kovahlsky:
Jakies 3-4 tygodnie temu w Aster w Warszawie byl problem z rozlaczaniem w EVE, bo Aster'owcy zmienili cos w konfiguracji NAT'a, i jesli ktos mial adres IP z sieci prywatnej (10.x.x.x) to wlasnie tak sie dzialo (m.in. ja tak mialem). Zmiana adresu na publiczny (czyli olanie ichniejszego NAT'a) zlikwidowalo problem - a i siec teraz dziala troche szybciej :D.

rumil:
mam ten sam problem możecie powiedzieć co mam robić?? nie wytrzymuje już tych DC.

Morbius:
Kiedyś już pisałem ale przypomne może sie komuś przydać

Neostrada + router cerberus (pentagram) - wystarczy wbudowany w router firewall dać na disable i eve powinna działać bez problemów - przynajmniej mnie to pomogło swego czasu a tez miałem dc co 15 min

NeX:
W pliku prefs.ini gry mamy możliwość uruchomienia EVE na konkretnym forwardowanym porcie (domyślnie port=26000). Możemy też otworzyć na ekranie logowania EVE opcję pozwalajacą wybrać port logowania przed startem gry:

port=26000
network=1
networkAdvanced=1

Wtedy da się unkinąć wyłączania firewalla na routerze poprzez forward konkretnego portu na docelowy komputer.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej