Eve Online > Dyskusje ogólne
Mothership-kill
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Nerxes w Październik 09, 2007, 16:26:38 ---A bledu pilota w tym jest malo bo jesli matka bedziemiala 10 carrierow i 50 BS'ow obstawy to i tak 10 neutralizujacych BS'ow ja wyssie i zdazy postawic cyno by wpadl blob capitali ktory rozniesie matke i cala reszte
--- Koniec cytatu ---
No chyba, że te carriery będą pompowały capa w matkę a obstawa będzie miała ECM i nie pozwoli użyć neutralizatorów. Generalnie nie jest to takie proste jak tu się próbuje przedstawiać.
Khan Soriano:
--- Cytat: Nerxes w Październik 09, 2007, 16:26:38 ---Pan Khan chyba nie rozumie do konca
Jedyny sposob zeby MS nie wyskoczyl to (poza zabiciem mu cynownika) wyssanie z capacitora nie wazne jak.. czy jeden czy piecdziesiat BS'ow ale puki ma 71% capa to ucieknie
A nikt wczesniej MS'a nie zabil bo
A) NIe domyslil sie jak
B) Domyslil sie ale mu sie nie chcialo marnowac kilu dni na atak ktory mogl sie nie powiesc
C) Domyslil sie i wszystko bylo super ale MS mial obstawe troche za duza
Wszystko tu rozbija sie o to ze trzeba sie naprawde postarac zeby ubic matke
A bledu pilota w tym jest malo bo jesli matka bedziemiala 10 carrierow i 50 BS'ow obstawy to i tak 10 neutralizujacych BS'ow ja wyssie i zdazy postawic cyno by wpadl blob capitali ktory rozniesie matke i cala reszte
Planow moze byc 1000 ale sposob jest jeden
Nerxes
PBN / CoVEN
--- Koniec cytatu ---
Blad pilota matki to byloby dac sie wyssac tym 10 neutralizujacym BSom.
Co do obstawy 10 carrierow i 50 BSow to mozna takie historie miedzy bajki wlozyc bo raz ze zdazaja sie rzadko w low-sec, a dwa to nie o takich pilotow MS sprawa sie rozchodzi. Problemem jest to ze koles siedzi sobie sam na bramce ze smartbombami w MSie i rozpierdala wszystko w najlepsze bez zadnych konsekwencji.
Problemem jest to ze mozesz pasc ofiara takiego kolesia bardzo latwo ale on praktycznie nie padnie twoja ofiara chocbys nie wiem jak sie staral. Jak zobaczy na skanerze 10 BSow prujacych na niego z innej bramki to o ile nie uciekl od razu kiedy lokal podskoczyl to zrobi to teraz,. Jezeli wskoczysz na niego z tej bramki na ktorej on atakuje to koles zobaczy aktywacje, zobaczy lokal i zrobi jumpa jak tylko zaczniecie wychodzic z cloaka. Na tankowanie sentry i wiekszosci pojedynczych statkow ktore go zaatakuja to on nawet nie potrzebuje uruchamiac tanka, zrobi to shieldem czyli cap ma caly czas pod kontrola.
Bait w przypadku takiego pacjenta to tez tylko teoria bo zeby zabrac mu sensowna ilosc capa to musisz w koncu wprowadzic duzo ludzi do tego, a w tym czasie koles zdazy juz spierdolic.
To by bylo na tyle w kwestii cap-warfare, a jeszcze pozostaje kwestia aligna i warpa na swojego ss gdzie koles zdazy zregenerowac tyle capa ile bedzie potrzeba i w koncu skoczy.
Nerxes:
10carrierow i 50bs to rzeczywiscie glupota ale:
Mowiac ze trzeba sie przygotowac do zabicia matki nie mialem na mysli gangu z dupy wzietego ktory na pale wskakuje do systemu i warp...
Jesli low-sec to znaczy ze sporo ludzi sie tam kreci jest jakas rotacja a scaner pokazuje wiele roznych rzeczy co chwile
Przygotowac sie to znaczy wprowadzanie BS'ow przez parez godzin a nawet dni
Pojecie "zdazy wyssac" nie istnieje cel traci capa w momencie w ktorym aktywujesz modul czyli 3-4s od zdropowania warpa (jesli aktywujesz moduly podczas namierzania) i dlatego bierzemy pod uwage 50 ciezkich neutralizerow zeby gosc nie mial czasu zareagowac (zawojac cynownika lub przelaczyc sie na alta) Od momentu pojawienia sie BS'ow na overview ma 3s by wyskoczyc inaczej "dupa zbita"
Align - No jesli mial bym organizowac cos takiego to nie zabraklo by recona na ktorego beesy by skoczyly
i wydaje mi sie ze recon wychadzac z niewidki w odleglosci +- 10km dal by rade rozpedzic sie i bumpnac MS'a (pewien nie jestem)
Jeszcze raz powtarzam to nie jest proste ale nie jest niewykonalne i nie wymaga tez bloba capitali ktory zmiecie matke jedna salwa
Nerxes
PBN / COVEN
wolverine5pl:
Zeby klepnac msa w low sec potrzeba 2 dready 2 carrier i 5-10bsow:) i to wsystko
Czy sie uda zalezy od bsow bo one maja robic za "mur" uniemozliwiajac msowi odwarpowanie. Carriery je naprawiaja, a dready klepia msa. Po ostatnich zmianach do rozmiaru capitali Ms obrywa od dreada w siegu z calej sily niemal jak pos.
Wogule matki sa nerfowane nonstop. nawet juz smartbobmy nie dzialaja na sfery interdictorow w 0.0 wiec zabicie ich jest coraz latwiejsze tylko trzeba wiedziec jak
wolverine5pl:
--- Cytat: Khan Soriano w Październik 09, 2007, 14:34:08 ---
--- Cytat: PC5 w Październik 04, 2007, 12:05:56 ---
--- Cytat: Khan Soriano w Październik 04, 2007, 11:49:06 ---Ok PC5, to przedstaw please swoje 2-3 plany na zabicie MSa w LOW-SEC.
Nic na tym nie stracisz skoro plany sa dobre to znaczy ze nawet czytajac o tym piloci MSow nie beda mogli sie obronic, nie mowiac o tym ze ile tak naprawde ofiar twoich 'planow' bedzie to czytac.
Jest taki lamerski tekst na wszelakich forach ktory pasuje do tej sytuacji: 'Proof or STFU'.
Na razie jest jeden kill MSa w low-sec, jak dla mnie jest to potezny dowod na cos zupelnie innego niz przedstawiasz no ale ja sie przeciez nie znam i jak "ktoś zbierze się, żeby Ci dowalić to zrobi to i wcale nie musisz popełniać 'idiotycznego błędu'".
--- Koniec cytatu ---
Widziałem, że prędzej czy później ktoś powie "powiedz jak", to już któryś raz się tak czuje jak dobra babcia Frania. W sumie to najważniejsze napisałem, nie wiem czy czytałeś. Dużo ciekawsze będzie jak sam przedstawisz jakiś swój plan bazując na tym co już napisałem i sobie pogadamy co jest dobre a co złe, ok? Filmik też może Ci pomóc. Powiedziane zostało ABCDE.... i mam mówić dalej? Pokombinuj.
--- Koniec cytatu ---
Zdajesz sobie sprawe jak idiotyczne jest to co mowisz? Rzuciles na wiatr pare frazesow w stylu: 'trzeba go zbumpowac', 'trzeba go zaskoczyc 8+ BSami z neutralizerami' i uwazasz to za jakies twoje cudowne przemyslenia na temat tego jak zabic MSa?
Dyskusja byla o tym, ze MS bez bledu pilota jest nie do zabicia, a ty usilnie probojesz udowodnic ze jest inaczej. Jak dla mnie wszystkie twoje punkty sa wlasnie tym 'idiotycznym bledem pilota MSa'. Jezeli to nie jest blad i mozna ta 'taktyke' zastosowac w rzeczywistosci to czemu dopiero jeden kill? Myslisz ze wszyscy FC tej gry nie wpadli jeszcze na pomysl ze trzeba bumpowac i neutralizowac?? Co, moze ten gang ktory pacnal tego MSa byl jedynym takim przedsiewzieciem w calej EVE?
Zalosne.
Odwracanie kota ogonem (' jak sam przedstawisz jakiś swój plan bazując na tym co już napisałem') to juz jest wyraz skrajnego idiotyzmu z twojej strony bo przeciez ja argumentuje za tym ze takiego 'dzialajacego' planu nie da sie zrobic.
--- Koniec cytatu ---
Jesli MS ginie to wina pilota Msa, jesli ms odwarpowywuje to wina ... pilota bsa ktory go mial bumpnac wszystko.
A i jeszcze jedno, zanim jakos los zacznie mnie jechac, jak wyzej PC ktos pojechal.
Ja bylem pilotem 1szej matki ktora probowali klepnac w lo-secu, filmik jest nawet na stronce obok tego filmiku z klepnietym msem, wiec co jak co ale wiem co pisze/mowie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej