Eve Online > Dyskusje ogólne

Mothership-kill

<< < (18/21) > >>

Ellaine:

--- Cytat: Mighty Baz w Październik 08, 2007, 08:34:18 ---CCP prawdopodobnie chce zwiekszyc tempo gry, wcale sie nie dziwie, inaczej gra staje sie nudna.
--- Koniec cytatu ---
Witaj Bazie  :angel:

Jest to wierutna bzdura z punktu widzenia projektowania gier. Zwiekszenie tempa oznacza duzo malych rozgrywek. Szybkie tempo masz na testowym, fitujesz statek, ciach trach, fitujesz kolejny statek, mozesz w szybkim tempie wysadzac jedna flote capitali za druga z kolegami. Po jakim czasie taka gra stanie sie nudna? Godzinie? Pięciu? 3 dniach?
Cały ten kierunek rozwoju jest pomyłką dla Eve, a dobre dla WoWa. W WoWie masz instant reward, chcesz pvp to czekasz 5 minut na 15 minutowy mecz pvp z przypadkowymi ludźmi, z 50% prawdopodobieństwem wygrywasz, dostajesz medal, uścisk dłoni cysorza i magiczną czapeczkę plus pińcet. Założenie projektantów WoWa zawsze było takie, żeby wybadać rynek co jest zabawne a co nudne, rzeczy zabawne rzucić ludziom prosto pod nogi w maksymalnej ilości a rzeczy nudne możliwie zminimalizować np przyspieszając transport. I bardzo fajnie, ale niestety takie założenia z góry wycinają możliwość rozbudowy poważnej strategii i ekonomii. I chociaż każdy mały kawałek WoWa jest dobrze dopracowany, ludzie w końcu zaliczają cały content i przestają grać do następnego dodatku.
Porównaj pierwotne założenia Eve. Eve to nie Counterstrike w kosmosie gdzie masz szybko i wygodnie dostać swoją porcję wesołego pew pew (chociaż większość do tego dąży). Eve ma płaszczyznę strategiczną i ekonomiczną gdzie ludzie mają możliwość angażować się w długotrwałe przedsięwzięcia na wielką skalę. Instant pew pew występuje w każdmym MMORPG, długie, skomplikowane wojny, mozaika układów politycznych, taki poziom zależności ekonomicznych czy taki rozwój propagandy - nie. Tam gdzie są wielkie masy raczej inteligentnych graczy, elementy projektowania pomyślane z myślą o szybkiej grze solo prowadzą raczej do tragedii.

Weźmy łatwy transport w 0.0. Nikt oczywiście nie będzie płakał że ma łatwy transport, każdy się cieszy że może swoje 20 dredów przetarabanić w minutę na front a POSa zasilić w 5 minut prosto z runku w Jita. Ale koniec jest taki, że BoB czy RA mogą przetarabanić 100 dredów w dowolne miejsce galaktyki poniżej jednego dnia i nagle twoja sprytnie umocniona konstelacja okazuje się łatwym łupem, bo 100 dredów stoi przeca pół godziny drogi od ciebie. Chociaż na drugim końcu galaktyki. A POSa zamiast jednego musi postawić 80 bo wróg równie łatwo postawi 80 innych.

Kalressin:
Moze niektorzy ludzie chcieli by przerobic eve na homeworlda :P
Slyszalem gdzies ze maj byc freightery z jumpdrivami. Mam nadzieje ze to chinska propaganda.

Venec:

--- Cytat: Kal w Październik 08, 2007, 12:03:12 ---Moze niektorzy ludzie chcieli by przerobic eve na homeworlda :P
Slyszalem gdzies ze maj byc freightery z jumpdrivami. Mam nadzieje ze to chinska propaganda.

--- Koniec cytatu ---

Widziałem skrinszoty z Sisi z jakimiś "freighterami t2". Zacznij się bać :P

[quote autho=Dradiel Du'Ord]Robiliby? Tak właśnie się robiło, a nie robiliby.[/quote]

W miesiąc (a może mniej, nie pamiętam) po moim dołączeniu do gry wprowadzonio WTZ, więc nie mam wielkiego doświadczenia z BMkami :P

Khan Soriano:

--- Cytat: PC5 w Październik 04, 2007, 12:05:56 ---
--- Cytat: Khan Soriano w Październik 04, 2007, 11:49:06 ---Ok PC5, to przedstaw please swoje 2-3 plany na zabicie MSa w LOW-SEC.

Nic na tym nie stracisz skoro plany sa dobre to znaczy ze nawet czytajac o tym piloci MSow nie beda mogli sie obronic, nie mowiac o tym ze ile tak naprawde ofiar twoich 'planow' bedzie to czytac.

Jest taki lamerski tekst na wszelakich forach ktory pasuje do tej sytuacji: 'Proof or STFU'.

Na razie jest jeden kill MSa w low-sec, jak dla mnie jest to potezny dowod na cos zupelnie innego niz przedstawiasz no ale ja sie przeciez nie znam i jak "ktoś zbierze się, żeby Ci dowalić to zrobi to i wcale nie musisz popełniać 'idiotycznego błędu'".

--- Koniec cytatu ---

Widziałem, że prędzej czy później ktoś powie "powiedz jak", to już któryś raz się tak czuje jak dobra babcia Frania. W sumie to najważniejsze napisałem, nie wiem czy czytałeś. Dużo ciekawsze będzie jak sam przedstawisz jakiś swój plan bazując na tym co już napisałem i sobie pogadamy co jest dobre a co złe, ok? Filmik też może Ci pomóc. Powiedziane zostało ABCDE.... i mam mówić dalej? Pokombinuj.

--- Koniec cytatu ---
Zdajesz sobie sprawe jak idiotyczne jest to co mowisz? Rzuciles na wiatr pare frazesow w stylu: 'trzeba go zbumpowac', 'trzeba go zaskoczyc 8+ BSami z neutralizerami' i uwazasz to za jakies twoje cudowne przemyslenia na temat tego jak zabic MSa?

Dyskusja byla o tym, ze MS bez bledu pilota jest nie do zabicia, a ty usilnie probojesz udowodnic ze jest inaczej. Jak dla mnie wszystkie twoje punkty sa wlasnie tym 'idiotycznym bledem pilota MSa'. Jezeli to nie jest blad i mozna ta 'taktyke' zastosowac w rzeczywistosci to czemu dopiero jeden kill? Myslisz ze wszyscy FC tej gry nie wpadli jeszcze na pomysl ze trzeba bumpowac i neutralizowac?? Co, moze ten gang ktory pacnal tego MSa byl jedynym takim przedsiewzieciem w calej EVE?

Zalosne.

Odwracanie kota ogonem (' jak sam przedstawisz jakiś swój plan bazując na tym co już napisałem') to juz jest wyraz skrajnego idiotyzmu z twojej strony bo przeciez ja argumentuje za tym ze takiego 'dzialajacego' planu nie da sie zrobic.

Nerxes:
Pan Khan chyba nie rozumie do konca

Jedyny sposob zeby MS nie wyskoczyl  to (poza zabiciem mu cynownika) wyssanie z capacitora nie wazne jak.. czy jeden czy piecdziesiat BS'ow ale puki ma 71% capa to ucieknie

A nikt wczesniej MS'a nie zabil bo
A) NIe domyslil sie jak
B) Domyslil sie ale mu sie nie chcialo marnowac kilu dni na atak ktory mogl sie nie powiesc
C) Domyslil sie i wszystko bylo super ale MS mial obstawe troche za duza

Wszystko tu rozbija sie o to ze trzeba sie naprawde postarac zeby ubic matke

A bledu pilota w tym jest malo bo jesli matka bedziemiala 10 carrierow i 50 BS'ow obstawy to i tak 10 neutralizujacych BS'ow ja wyssie i zdazy postawic cyno by wpadl blob capitali ktory rozniesie matke i cala reszte

Planow moze byc 1000 ale sposob jest jeden

Nerxes
PBN / CoVEN 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej