Eve Online > Dyskusje ogólne
Mothership-kill
poconick2:
--- Cytat: Khan Soriano w Październik 09, 2007, 14:34:08 ---
--- Cytat: PC5 w Październik 04, 2007, 12:05:56 ---
--- Cytat: Khan Soriano w Październik 04, 2007, 11:49:06 ---Ok PC5, to przedstaw please swoje 2-3 plany na zabicie MSa w LOW-SEC.
Nic na tym nie stracisz skoro plany sa dobre to znaczy ze nawet czytajac o tym piloci MSow nie beda mogli sie obronic, nie mowiac o tym ze ile tak naprawde ofiar twoich 'planow' bedzie to czytac.
Jest taki lamerski tekst na wszelakich forach ktory pasuje do tej sytuacji: 'Proof or STFU'.
Na razie jest jeden kill MSa w low-sec, jak dla mnie jest to potezny dowod na cos zupelnie innego niz przedstawiasz no ale ja sie przeciez nie znam i jak "ktoś zbierze się, żeby Ci dowalić to zrobi to i wcale nie musisz popełniać 'idiotycznego błędu'".
--- Koniec cytatu ---
Widziałem, że prędzej czy później ktoś powie "powiedz jak", to już któryś raz się tak czuje jak dobra babcia Frania. W sumie to najważniejsze napisałem, nie wiem czy czytałeś. Dużo ciekawsze będzie jak sam przedstawisz jakiś swój plan bazując na tym co już napisałem i sobie pogadamy co jest dobre a co złe, ok? Filmik też może Ci pomóc. Powiedziane zostało ABCDE.... i mam mówić dalej? Pokombinuj.
--- Koniec cytatu ---
Zdajesz sobie sprawe jak idiotyczne jest to co mowisz? Rzuciles na wiatr pare frazesow w stylu: 'trzeba go zbumpowac', 'trzeba go zaskoczyc 8+ BSami z neutralizerami' i uwazasz to za jakies twoje cudowne przemyslenia na temat tego jak zabic MSa?
Dyskusja byla o tym, ze MS bez bledu pilota jest nie do zabicia, a ty usilnie probojesz udowodnic ze jest inaczej. Jak dla mnie wszystkie twoje punkty sa wlasnie tym 'idiotycznym bledem pilota MSa'. Jezeli to nie jest blad i mozna ta 'taktyke' zastosowac w rzeczywistosci to czemu dopiero jeden kill? Myslisz ze wszyscy FC tej gry nie wpadli jeszcze na pomysl ze trzeba bumpowac i neutralizowac?? Co, moze ten gang ktory pacnal tego MSa byl jedynym takim przedsiewzieciem w calej EVE?
Zalosne.
Odwracanie kota ogonem (' jak sam przedstawisz jakiś swój plan bazując na tym co już napisałem') to juz jest wyraz skrajnego idiotyzmu z twojej strony bo przeciez ja argumentuje za tym ze takiego 'dzialajacego' planu nie da sie zrobic.
--- Koniec cytatu ---
Zalosne? Idiotyzm? Grasz w tą grę tyle co ja, coś tam widziałeś, coś tam słyszałeś, zabiłeś coś, ale widać w tym temacie tutaj jesteś mierny. Sam budowałem mothershipy,walczyłem z nimi, latałem i latam z nimi na co dzień, znam ludzi, którzy nimi latają, widziałem dostatecznie wiele walk. Dostatecznie dobrze je poznałem, wszystkie ich słabości i zalety, testowane były nie raz. Widziałem kiedy mogą zginąć i przez co przeżywały, a kiedy były bezradne. Nie wiem co Ty wtedy robiłeś, może siedziałeś na pasku/misjach. Nie wiem na czym Twoja wiedza się opiera, może na filmikach z eve-files albo opowieściach z forum EVE, może koledzy na Vencie/TSie opowiadali. Może kolega z korpa MMoroz? Widać doświadczenie macie zajebiste w tej kwestii. Napiszcie o tym artykuł, "my płaczki, nie wiemy jak zabić MSa".
--- Cytat: Khan Soriano w Październik 09, 2007, 14:34:08 ---Problemem jest to ze mozesz pasc ofiara takiego kolesia bardzo latwo ale on praktycznie nie padnie twoja ofiara chocbys nie wiem jak sie staral. Jak zobaczy na skanerze 10 BSow prujacych na niego z innej bramki to o ile nie uciekl od razu kiedy lokal podskoczyl to zrobi to teraz,. Jezeli wskoczysz na niego z tej bramki na ktorej on atakuje to koles zobaczy aktywacje, zobaczy lokal i zrobi jumpa jak tylko zaczniecie wychodzic z cloaka. Na tankowanie sentry i wiekszosci pojedynczych statkow ktore go zaatakuja to on nawet nie potrzebuje uruchamiac tanka, zrobi to shieldem czyli cap ma caly czas pod kontrola.
--- Koniec cytatu ---
Problemem jest to... sam jesteś problemem dla siebie, że jesteś jaki jesteś i twoje skille w PvP są jakieś słabe. Po samym podejściu widać, że 0 pojęcia i sprytu w całej sprawie. Skakać 10 BSami na raz na MSa? Bardzo pomysłowe. Może od razu otworzyć cyno do tego? I potem płakać, no nie da się, flejm na forum puśćmy. Bo po co kombinować i myśleć. Niech od razu ucieka. A jest tyle możliwości że jp... Ale podejście w stylu 'każdy bierze co ma, widły i sierpy i lecimy zabijać' jest zajebiste. 0 planu, 0 taktyki, zaznaczyć tylko kwadracik i strzelać? Z takim podejściem wiele można zrobić. Lubię EVE za to, że można się tutaj wykazać myśleniem i planowaniem. Ale dla niektórych jest to za trudne, bo w innych grach było łatwiej.... nie trzeba było myśleć i mieć doświadczenia wiele.
Pytałeś dlaczego tylko 1 MS spadł w lovsecu, odpowiedź była już podana wcześniej. Mało komu chce się spinać na taką akcję, x13 jest akurat taką grupą, której się chce i wie jak.
Dalej jakieś 'ale'? Idiotyzmy? No to 'rycz mała rycz, płacz maleńka płacz...'
Yogos:
Ciekawe czy heavy dictory będą trzymać MSy w lowsecu jak tak to wypas.
LosBekoczoS:
Mam nadzieje ze ich ustrojstwo niebedzie dzialac w low secu bo jesli bedzie to piractwo lowsecowe dostanie naprawde powazna bron. Mym skromnym zdaniem jest ono lame totalnie wiec zyje nadzieja ze nie :D
Yogos:
Hm no tak. Ale ja głupi jestem przecież wtedy kampienie bram byłoby zajebiste :knuppel2:
ODERWAC LOW SEC OD EMPIRE !! :D
Sotharr:
Skoro temat jednej matki mamy już omówiony, to teraz proponuję zastanowić się, jak zabić 4 matki kampiące bramę w low-sec. Rawthorm wrócił z kolegami. ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej