Eve Online > Dyskusje ogólne
Masakra w Delve
Dormio:
Generalnie niezła zadyma... nawet jeśli padło tylko 40 dreadów (opublikowane dotychczas KMy dają 38) po stronie atakującej i budowany tytan w stoczni, to oznacza jedynie, że obie strony straciły porównywalne ilości ISK w walce (40x1.8+40x0.3=84 a to ostrożny szacunek, jeśli wszystkie były ubezpieczone to wychodzi około 20-25mld straty).
Rozbijając na poszczególne korporacje to wychodzi góra 2-3 dready strącone... w sumie niewielka strata.
BOB oficjalnie nie stracił żadnego kapitala (plotki mówią o zniszczonych 2 mothershipach), BPO moim skromnym zdaniem tylko jakiś totalny noob by trzymał na POSie mając w tym samym systemie Outpost, więc strata to równowartość w minsach (wg obecnych cen podobno 50mld). Strata oczywiście jeśli rzeczywiście był tam budowany tytan.
Pytanie, czy rzeczywiście był tam tytan w budowie i jeśli tak to w jakim stopniu zaawansowania. Może to była celowe i po prostu BOB zastawił pułapkę ? Przy tym rozmiarze terytorium BOB jest w stanie budować 3-4 tytany na raz i to zawsze w systemach z Outpostem i za każdym razie w innym systemie.
Najciekawsze jednak jest co innego - BOB oficjalnie nie stracił ani jednego kapitala... IMHO wypada na remis.
Goomich:
--- Cytat: LosBekoczoS w Marzec 30, 2007, 14:03:26 ---Hym kolwiek pewnie beda zwroty szipow straconych na lagu i tyle.
--- Koniec cytatu ---
To by było przegięcie.
--- Cytat: LosBekoczoS w Marzec 30, 2007, 14:03:26 ---@mona przeciez niema zadnej w grze korporacji/aliasu :p z przyszloscia poprostu :P wszyscy graja z rozpedu i zapomnienia ze sa inne gry :D
--- Koniec cytatu ---
No, jak mi zamordowali "I ♥ Emily", to byłem tak podk.....ny, że chciałem rzucić EVE (na tydzień, aż mi się skill skończy :crazy2:) i przypomniałem sobie o BF 2142, to tego podk...nia przez łykend nabiłem sobie 4, czy 5 upgrade'ów. :knuppel2:
Więc ja tam pamiętam, że są inne. :)
--- Cytat: Dormio w Marzec 30, 2007, 14:22:03 ---Strata oczywiście jeśli rzeczywiście był tam budowany tytan.
--- Koniec cytatu ---
Stawiałbym, że był. Raczej nie robliby takiego gigarusha (BoB) dla obrony jednego POSa, Po doświadczeniach z atakiem na stocznię LV, devsi byli zaalarmowani i podjęli środki zaradcze, no i pamiętajmy, że BoB nie ma wyłączności na szpiegów u wrogów.
--- Cytat: Dormio w Marzec 30, 2007, 14:22:03 ---Pytanie, czy rzeczywiście był tam tytan w budowie i jeśli tak to w jakim stopniu zaawansowania. Może to była celowe i po prostu BOB zastawił pułapkę ? Przy tym rozmiarze terytorium BOB jest w stanie budować 3-4 tytany na raz i to zawsze w systemach z Outpostem i za każdym razie w innym systemie.
--- Koniec cytatu ---
No to Koalicja ma nowy cel - wyłaczyć Outposty.
OK, to może być stary cel, ale nie jestem nawet w oddali od środkó decyzyjnych i takich tam.
--- Cytat: Dormio w Marzec 30, 2007, 14:22:03 ---Najciekawsze jednak jest co innego - BOB oficjalnie nie stracił ani jednego kapitala... IMHO wypada na remis.
--- Koniec cytatu ---
A IMO nie.
Sprowadzając sprawę do mojego poziomu: łatwiej zbudować 3 Drejki niz 1 Ravena, łatwiej zbudować 10 Ravenów niż 1 Thanatosa.
Od cholery roboty poszło się ....,
Przy identycznych stratach i identycznych możliwościach produkcyjnych, BoB miałby dopiero połowę komponentów na nowego tytka, gdy koalicja mogłaby zaatakować 20 nowymi dredami.
LosBekoczoS:
@mona ehh nie skumales ironi o aliasach :D :D :D :D
Goomich:
--- Cytat: LosBekoczoS w Marzec 30, 2007, 18:10:32 ---@mona ehh nie skumales ironi o aliasach :D :D :D :D
--- Koniec cytatu ---
Ano nie, ale nawet jakby, to chciałem się wyżalić. ;)
Voulture:
Hmm widzę, że ocena sytuacji bardzo zalezy od strony po której się stoi... ale chyba spodziewałem się zyt wiele oczekując obiektywizmu.
Mi ogólnie to wisi, był tytan czy nie było, pało 40 czy 60... co za róznica? Dotknie to kogś z nas? Jakis polak stracił tam capitala? Co za róznica kto wyszedł na plus a kto nie, liczy się tylko jak zostanie to pzredstawione i czyje morale wzrosna a czyje spadną.
Czyje?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej