Eve Online > Dyskusje ogólne
Masakra w Delve
halv:
Kazdy ma swoje sympatie i antypatie - nie wszyscy lubią BOB ale chyba tylko nieliczni wierzyli w to ze BOB upadnie - trochę czasu juz upłynęło od masakry w Delve duzo od tego czasu sie zmienilo - tak wiec czas na krotkie podsumowanie [ by SirMolle ]:
On February 10th Band of Brothers announced it was time to move onto the second phase of the largest premeditated conflict in history. Like clockwork, enemies rose to the occasion and constructed the single largest organization of players ever seen; some 20,000 characters, two dozen alliances, and 21 regions. With complete superiority in manpower and assets, this Coalition embarked on a very simple mission: to annihilate us.
The following are the results of the last 90 days taken from our killboard. These don't include damages inflicted and sustained by allies anywhere, we leave that for their announcements.
Capitals
129 destroyed
17 lost
Battleships
2840 destroyed
535 lost
Capsules
5653 destroyed
835 lost
Total
18941 ships destroyed
3900 ships lost
Accuracy for ships is high but does not consider battles where the brunt of the work was being done by allies.
Starbases
148 destroyed
15 lost
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Mike Halvadro w Maj 12, 2007, 11:31:11 ---Battleships
2840 destroyed
535 lost
--- Koniec cytatu ---
Coś mi to dziwnie wygląda. Albo SirMolle się pomylił albo to wynik sposobu liczenia. Wydaje mi się, że liczba BSów powinna być znacznie większa. Porównałem to z naszym killboardem i od 5 marca w rejonie Venal mamy zniszczonych 1268 BSów (176 straconych) na killboardzie. BoB jest większym aliansem, brał udział w wielu walkach flot, wiele razy używali DD, ten wynik powinien być o znacznie lepszy.
Wytłumaczeniem może być ewentualnie to, że BoB wystawiał capitale a jego sojusznicy siły "konwencjonalne". Zgadzało by się to z imponującym wynikiem w kategorii capital. Tutaj koalicja nie ma się czym poszczycić.
Sotharr:
Nie umniejszając możliwości BoBa, ta statystyka to manipulacja. BoB stanowi główną siłę ofensywną w sojuszu i tym samym zalicza najwięcej zestrzeleń. Natomiast jego sojusznicy stanowią mięso armatnie i ponoszą największe straty, które nie zostały tutaj uwzględnione. Dlatego statystyka wygląda "imponująco".
halv:
--- Cytat: ArchenTheGreat w Maj 12, 2007, 12:38:40 ---
--- Cytat: Mike Halvadro w Maj 12, 2007, 11:31:11 ---Battleships
2840 destroyed
535 lost
--- Koniec cytatu ---
Coś mi to dziwnie wygląda. Albo SirMolle się pomylił albo to wynik sposobu liczenia. Wydaje mi się, że liczba BSów powinna być znacznie większa. Porównałem to z naszym killboardem i od 5 marca w rejonie Venal mamy zniszczonych 1268 BSów (176 straconych) na killboardzie. BoB jest większym aliansem, brał udział w wielu walkach flot, wiele razy używali DD, ten wynik powinien być o znacznie lepszy.
Wytłumaczeniem może być ewentualnie to, że BoB wystawiał capitale a jego sojusznicy siły "konwencjonalne". Zgadzało by się to z imponującym wynikiem w kategorii capital. Tutaj koalicja nie ma się czym poszczycić.
--- Koniec cytatu ---
te statystyki dotycza samego BOBa - a wiadomo ze poza BOBem walczy jeszcze pare alliancow - ogolnie to wielka szkoda ze nie ma jak tego wszystkiego podliczyc - koszty tej calej wojny to ogromne ilosci ISK
Nawigacja
Idź do wersji pełnej