Eve Online > Dyskusje ogólne
dread czy carrier?
KiFuso:
--- Cytat: XIII w Listopad 09, 2009, 22:00:50 ---Jeśli w twqojej korporacji nie powiedzieli ci z czym je się capital shipy to znaczy, że nie wiesz po co ci ten statek ani co będziesz z nim robił, więc sobie odpuść dopóki sie nie dowiesz. Wielu ludzi wyobraża sobie, że takim statkiem będzie latać solo pvp, trzaskać raty i w ogóle będą fajni, a kończy się to stratą miliarda i śmiecham w komentarzach na killboardzie. Poza tym znam lepsze przedłużacze penisów.
--- Koniec cytatu ---
Zapytałem z ciekawości o dreada bo mało o nim piszą - tym bardziej na tym forum, za to jest mnóstwo o carrerach. Zdaje sobie sprawę że latanie takim statkiem samemu to równoznaczne z objęciem głównej roli w filmiku na youtube.com czy tam eve-videos
Jestem ciekaw jednego.. zawsze gdzie się pojawi wątek takich shipów jak tytan, carrier, mothership czy dred - większość odpowiedzi jest w stylu "Nie wiesz w co się pakujesz" "nie znasz się to nie rób" "Hahaha, daj znać gdzie będziesz dokował". W takim razie kim są osoby które maja zaszczyt lataniem takimi maszynami? Adminami CCP? kuzynami adminów? dalszą rodziną adminów? Bo muszą być wyjątkowi chyba i mieć nadludzkie zdolności. 0o To jest gra, tutaj wystarczy znać się, być ogarniętym i szybko klikać. Osoba która gra od 2 dni i osoba która od 6 miechów skiluje się na carriera jest tak samo "sprowadzana na ziemie" (waszą?) jeśli zapyta cokolwiek co by miało znaczyć że chcą latać na np. takich carrierze. Akurat nie mam na myśli ciebie XIII ale ogólnie - po przeczytaniu kilku wątkóch o carriera mam takie wrażenie jak wyżej.
Crux:
Generalnie capsy to drogie i bardzo wymagające w skillach okręty, dlatego rozumiem twoją potrzebę zbadania tematu przed zaplanowaniem skillowania. Znam kilka osób, które zdobyły skille i kupiły sobie takie maszyny. W większości wypadków statki te kurzą się w hangarach.
Jeśli chodzi o lotnisko to z powodów wymienionych wcześniej (logistyka) są całkiem fajną zabawką dla osób, chcących w miarę szybko i bezstresowo przetransportować zrigowane statki lub jakiś średniej wielkości ładunek (aczkolwiek łatwiej wyskillować i kupić sobie do tego transport shipa).
Dredy to raczej element arsenału flot allianców podobnie zresztą jak lotniska (jak napisałem wcześniej można ich z powodzeniem używać na własne lub potrzeby małej korporacji, poza tym goły kadłub jest bodajże 2,5 raza tańszy od dreda).
--- Cytat: XIII w Listopad 09, 2009, 22:00:50 --- Poza tym znam lepsze przedłużacze penisów.
--- Koniec cytatu ---
Błędne rozumowanie, że wszystkie drogie statki to kompensacja ego (myślę, że ChemicalRiderowi nie o to chodziło).
Loc0:
Heh nie irytuj sie. Pytalem co chcesz tym dreadem robic? To nie jest statek do rozbijania sie solo, nie nadaje sie do robienia misji. Jego przeznaczenie to niszczenie pos`ow i innych statkow klasy capital. Carrier to statek logistyczny i wsparcia floty, z jakims tam obyciem w grze mozna sie nim rozbijac solo + cynoalt na drugim koncie aczkolwiek stajesz sie automatycznie przyneta dla wszystkich, ktorzy sie o tobie dowiedza (stad tez teksty w stylu: daj znac gdzie wydokujesz :>). Wielu z nas ma carriery i dready, niektorzy ms`y i tytany - nie, nie jestesmy rodzinami adminow ccp - mamy po kilkadziesiat milionow skillpointow i znajomych, corpy, alliance, ktore umozliwiaja zabawe tymi shipami ;/.
Z reguly latanie nimi to obowiazek a nie przyjemnosc.
ninja edit propo posta Sothara:
Weirdtopia: i need help in eve
Bloodspoon: ...you installed eve?
Weirdtopia: ya 14 day trial
Bloodspoon: did you uninstall WoW?
Weirdtopia: no
Bloodspoon: then i can't help ya
Zapomnij o innych grach mmo - eve to zupelnie inna bajka.
Sotharr:
--- Cytat: ChemicalRider w Listopad 10, 2009, 00:15:46 ---W takim razie kim są osoby które maja zaszczyt lataniem takimi maszynami? Adminami CCP? kuzynami adminów? dalszą rodziną adminów? Bo muszą być wyjątkowi chyba i mieć nadludzkie zdolności.
--- Koniec cytatu ---
Takie osoby grają co najmniej 2 lata i wiedzą, do czego służą te statki.
--- Cytat: ChemicalRider w Listopad 10, 2009, 00:15:46 ---Osoba która gra od 2 dni i osoba która od 6 miechów skiluje się na carriera jest tak samo "sprowadzana na ziemie" (waszą?) jeśli zapyta cokolwiek co by miało znaczyć że chcą latać na np. takich carrierze.
--- Koniec cytatu ---
Osoba, która trenuje na lotniskowiec od 6 miesięcy nie zadaje takich pytań. Natomiast osoba, która gra od 2 dni — ujawnia takimi pytaniami „syndrom WOW-a”, czyli poszukiwanie „epickiego” statku, który na 60 czy 80 poziomie rozwala wszystkie inne statki. Dlatego jest bezlitośnie sprowadzana do parteru.
Tak a'propos to ani lotniskowiec, ani dred to nie są główne cele, bo jest ich teraz jak mrówków. Ciężko mówić o 50 czy 100 głównych celach na polu bitwy. Głównymi celami są obecnie superkapitale (których też jest jak mrówków).
Yogos:
--- Cytat: ChemicalRider w Listopad 10, 2009, 00:15:46 ---Zapytałem z ciekawości o dreada bo mało o nim piszą - tym bardziej na tym forum, za to jest mnóstwo o carrerach. Zdaje sobie sprawę że latanie takim statkiem samemu to równoznaczne z objęciem głównej roli w filmiku na youtube.com czy tam eve-videos
Jestem ciekaw jednego.. zawsze gdzie się pojawi wątek takich shipów jak tytan, carrier, mothership czy dred - większość odpowiedzi jest w stylu "Nie wiesz w co się pakujesz" "nie znasz się to nie rób" "Hahaha, daj znać gdzie będziesz dokował". W takim razie kim są osoby które maja zaszczyt lataniem takimi maszynami? Adminami CCP? kuzynami adminów? dalszą rodziną adminów? Bo muszą być wyjątkowi chyba i mieć nadludzkie zdolności. 0o To jest gra, tutaj wystarczy znać się, być ogarniętym i szybko klikać. Osoba która gra od 2 dni i osoba która od 6 miechów skiluje się na carriera jest tak samo "sprowadzana na ziemie" (waszą?) jeśli zapyta cokolwiek co by miało znaczyć że chcą latać na np. takich carrierze. Akurat nie mam na myśli ciebie XIII ale ogólnie - po przeczytaniu kilku wątkóch o carriera mam takie wrażenie jak wyżej.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi o dready sytuacja jest jasna - służą tylko do klepania innych dreadów i posów. Ewentualnie można jeszcze morosa pod stacją używać. Statek wybitnie dedykowany do zabawy w grupie, sens go robić jest jedynie gdy jesteś w korporacji której cele i działania spowodują że znajdą się soczyste cele dla ciebie. Solo dred jest nieprzydatny i szkoda dla niego skili/isków.
Carier - Carier jest dużo bardziej uniwersalny bo pomoga przy przeprowadzkach, można go też używać w pvp i to w dużo mniejszych gangach. Jeśli koniecznie masz ciśnienie na duży statek w eve to raczej zrób sobie cariera.
Ale tak w ogóle jak grasz od niedawna to sugeruje (mówie absolutnie poważnie) zacząć od interceptora pvpowanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej