Eve Online > Dyskusje ogólne

dread czy carrier?

<< < (7/8) > >>

Skeer:
Poza tym carrier to zupełnie inna, wyższa szkoła jazdy, niż zwykły statek. Jesteś cholernie powolny, cholernie nieruchawy, przez bramę nie skoczysz, uzależniony od cyno. Wszystko Ci spieprzy zanim zalockujesz, a jak wyślesz fightery i Ci je ubiją, to iskowo jakbyś wdupił bcka do haca nawet  ;)

Ostatnio na naszym terenie dla jaj warpnąłem sobie moim carrierem w grupę wrogów klepiącą naszego drejka na bramie. Pomijając to, że podpompowałem go trochę, to nic nie osiągnąłem - wraża ekipa najpierw w panice rozleciała się po systemie, a potem wróciła na bramę i przeskoczyła na drugą stronę tam czekać na resztę mojego gangu.

A ja tam już nie wskoczyłem, bo był cynojammer SE  :)

SokoleOko:
Dwa grosze ode mnie, jak o że jestem tu sporo młodszy od przedmówców.

Aktualnie żeby wsiąść w carriera potrzebuję circa 150 dni. Dla porównania, do wymaksowania HAC-a potrzebuje 135 dni i będą to o wiele lepiej "wydane" skill pointy, bo HAC-em (Vagabond0 mogę latać zarówno w gangu jak i solo. Jest sporo tańszy, groźniejszy i daje o wiele więcej frajdy z latania.

Do tego dodaj sobie fakt, że dojście do HAC-a zajęło mi 10 miesięcy grania. Zgoda, nie było to skillowanie wprost, ale przykładowo - bez dobrych skilli potrzebnych do robienia misji nie byłoby kasy na bezstresowe wdupianie jednego Vagasa tygodniowo.

Dormio:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 10, 2009, 12:30:23 ---Do tego dodaj sobie fakt, że dojście do HAC-a zajęło mi 10 miesięcy grania. Zgoda, nie było to skillowanie wprost, ale przykładowo - bez dobrych skilli potrzebnych do robienia misji nie byłoby kasy na bezstresowe wdupianie jednego Vagasa tygodniowo.

--- Koniec cytatu ---
AFAIK nie ma misji (poza CTA), które pozwoliłyby na bezstresowe wdupianie carrierów, ale oczywiście mogę się mylić.  ;D

Doom:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 10, 2009, 12:30:23 ---Aktualnie żeby wsiąść w carriera potrzebuję circa 150 dni. Dla porównania, do wymaksowania HAC-a potrzebuje 135 dni i będą to o wiele lepiej "wydane" skill pointy, bo HAC-em (Vagabond0 mogę latać zarówno w gangu jak i solo. Jest sporo tańszy, groźniejszy i daje o wiele więcej frajdy z latania.

--- Koniec cytatu ---
Dla totalnie świerzego chara wsiąście w cariera to prawie 250 dni jeśli zacznie skilować z punktu tylko w jego kierunku
około 200 jeśli zrobi najpierw lerningi, do 150 się to zbliży jak w miarę szybko wrzucone zostanie okablowanie +4
Ale to tylko możliwość wejścia w kadłub, jeśli to ma latać to skilowania jest kilka razy więcej pewnie (nie znam wszystkich skilli które są mast heav na carierze to nie powiem dokładnie)

Dormio:

--- Cytat: Doom w Listopad 10, 2009, 13:36:16 ---Dla totalnie nowego chara pierwszy przelot lotniskowcem jest możliwy dopiero po prawie 250 dniach skillowania (ukierunkowanego tylko dla tego jednego celu).
Jest jakieś 200 jeżeli zrobi się najpierw learningi, a do 150 zbliży się jak w miarę szybko zostanie wrzucone okablowanie +4
Ale to tylko możliwość wejścia w kadłub, jeśli to ma latać jakoś sensownie, to skilowania jest kilka razy więcej pewnie (nie znam wszystkich skilli, które są must have na carrierze)

--- Koniec cytatu ---
Poprawiłem za Ciebie  ;) ;D
Twojej wersji nie dało się czytać  :angel:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej