Eve Online > Dyskusje ogólne

dread czy carrier?

<< < (4/8) > >>

Ellaine:
Jesli chodzi o Hauling to:

Carrier ma wiekszy (najwiekzsy wogole) zasieg skoku.
Dread ma wieksza ladownie przez co lepiej i prosciej przewozi sie nim duze przedmioty (jak niektore czesci POSow). Z rigami i T2 expanderami da sie wyciagnac tej ladowni bardzo duzo.
Carrier ma mniejsza ladownie ale dodatkowo ma corp hangar i moze przewozic inne statki. Np 2 wyladowane po brzegi indyki (duzy i maly) albo 1 maly indyk i 1 transport, co daje dodatkowe 40k miejsca.
Carrier dodatkowo moze przewozic 20 tys malych dron jako skompresowane mineraly :D

Rhovana:
Carrier ma z zasady najwiekszy zasięk skoku. Carrier posiada corporation hangar, i może przyjąć na pokład dwa indyki zapchane lootem minsami czy czym tam chcesz.

Dla przykładu Thanatos posiada:
3500m3 cargo własnego
10000m3 corporate hangar
500000m3 Ship maintenance (miejsce na dwa małe indyki lub jednego dużego)

Moros:
8500m3 własnego hangaru i nic poza tym

KiFuso:
Witam

Czy coś się zmieniło przez te prawie 2 lata w kwestii dred/carrier?

Jak aktulanie wyglada PvP tymi statkami, wiele postów czytałem że carrier to main target zazwyczaj, a dred ? Też można go uznać za main target?

Co jest największym + dredów ? Po przeczytaniu kilkunastu postów o carrierach gdzie nigdy nic nie pisało o dredach stwierdziłem że chyba bezpieczniej dreda na początku robić po dominixie dla maniaków dronków (Jak np. ja). Np. Moros ma super boost do drone DPS (+50% dmg za 1 lvl skila) 

Loc0:
Hm ale co chcesz tym dreadem robic?

Porzeczka:
hmmmm moros po dominion nie bedzie mial stalego tego bonusa do dron tylko w siege'u bedzie on aktywny, wiec mozna zapomnien o kampieniu morosem stacji razem z bsami... :P

Jak chcesz latac solo to dla mnie niewazne czy wezmiesz dreda czy carriera, daj znac gdzie go trzymasz i kiedy bedzie wydokowywac nim :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej