Śmietnisko > Archiwum

Moja przygoda z EVE - the beginning

<< < (4/7) > >>

Ignati:
To wszystko u mnie zaczelo kiedy kupilem Anarchy Online. Na poczatku sie wkurzylem, bo trzeba bylo placic ale mialem te 30 dni darmowe to se gralem. Pozniej zebralem kase i kupilem tam 6 miech grania. Zainteresowalem sie grami typu mmorpg. Gralem w bete Planetside'a itp...

Jednego dnia kupilem se jakas gazete™ i tam byl dodatek™, w ktorym pisano o grach mmorpg. I tam widzialem EVE-ONLINE™ ! No to poszedlem na strone internetowa zapisalem sie do bety. Przez tydzien czekalem na odp. i w koncu... zdownloadowalem i gralem normalnie 4 dni i sie skonczyl beta... Najlepszy byl ostatni dzien, wszystko za jeden isk, bylo fajnie ;]

klosiuu:
Przegladalem forum i postanowi?em odkurzyc ten topik.

Jest strasznie stary ale nadal aktualny, co wida? po stale rosn?cej ilo?ci polskich graczy.

A wiec ze mna by?o tak:

Wychowa?em sie na Warcraftach i StarCraftach, moja pierwsza przygoda z graniem po sieci to okupowanie nocami NetCraft'a, niezapomniane pojedynki :], ale znudzilo mi sie i zaczo?em kombinowac, po sko?czeniu BG, BG2, PT i kilku innych zaczo?em szukac czegos wiecej i tak trafi?em do MUonline.

Nast?pn? gr? by?a ju? EVE, po roz pierwszy trafi?em do niej  w styczniu tego roku. Przeglada?em fora stronki o grach i natrafi?em na wzmianke o evci. Ciekawo?? sk?oni?a mnie do ?ci?gni?cia klienta, przeszed?em triala ale nie mialem mo?liwo?ci wykupic subskrypcji. Drugie podej?cie okaza?o sie du?o lepsze, i teraz jestem razem z Wami.

Do zobaczenia w przestrzeni.

rbialo:
Skoro ju? zosta?o to odkurzone to i ja si? dopisz?...

MMOGi zacz??y mi si? od UO, której spróbowa?em na tzw. "darmowym serwerze". Potencja? gry wyczu?em od razu, ale ma?a ilo?? ludzi odbiera?a 90% zabawy.
Do p?acenia za MMOGa wówczas jeszcze nie doros?em  dlatego UO w ko?cu odpad?a i zacz??a si? wielka susza. Jakie? tam zabawy w darmowe gierki typu KO czy inne "browser-based", ale to nie by?o to. W ko?cu MMOGi odpad?y ca?kiem.
I nagle, po d?ugiej przerwie od MMOGów, pojawi?a si? promocja w AO - darmowy rok grania! To by?o co?! Wreszcie nie ma bajkowych smoków, magów i elfów tylko co? dla "doros?ych"! Fajnie by?o przez ok. 2 m-ce. Potem zacz??o wia? nud? - w ko?cu ile t?uc mobów ?eby dosta? kolejny poziom rozwoju?
Ale ziarno zosta?o zasiane... Zacz??em czyta? o MMOGach na ró?nych po?wi?conych im stronach polskich i zagranicznych. I to w?a?nie na takiej stronie (polskiej, ale nie pami?tam której) przeczyta?em o EVE i dowiedzia?em si?, ?e "Oficjalnej polskiej strony to chyba nie ma, ale jest eve-centrala.pl". Poczyta?em troch? wi?cej o grze, poogl?da?em inne stronki, a? w ko?cu postanowi?em spróbowac jak si? gra w kosmicznego MMOG'a.
I tak jestem z wami. Mam jeszcze 3 dni testowego konta a potem wóz albo przewóz (ale chyba jednak zostan? na d?u?ej, przynajmniej na drugie 14 dni...).

Bandyta:
To moje pierwsze spotkanie z MMOG-iem i musze przyzna?, ?e nie jestem zachwycony. testuje eve od kilku dni i by? mo?e nie pozna?em wszystkich mo?liwo?ci tej gry, ale widz? w jakim kierunku to wszystko zmierza.
Do??czajac si? do gry liczy?em na wi?ksz? interaktywno?? graczy mi?dzy sob?, a jak na razie to ja widz? ich najcz??ciej przy asteroidach jak s? zaj?ci kopaniem. To mnie w ogóle nie interesuje, wi?c ?eby jako? zarabia? przyjmowa?em te nudne jak flaki zlecenia od agentów (przywie? to, zawie? tamto - totalna nuda). Nawet widoczki, które mnie zachwyca?y nie s? mnie wstanie teraz przyku? do kompa gdy w??czam autopilota.
Liczy?em, ?e w tej grze b?da walki korporacji (stworzonych przez graczy) czy co? w tym stylu, a tak mam wra?enie, ?e gram  w singla, a nie multiplayera (w dodatku massive). ale pewnie to problem wszelkich mmog-ów, nie tylko tego, dlatego wol? rozegra? sobie w sieci jak?? bitewk?,cho?by i pó?godzinn?  w blitzkriegu, gdzie jest wi?cej emocji ni? w evie przez ca?y tydzie?.

Je?eli si? myl? i moje pierwsze wra?enia nie s? adekwatne do dalszej rozgrywki niech kto? napisze. napiszcie co mnie mo?e jeszcze czeka? ciekawego w tej grze.

Aenyeweddien:
No wiesz jak siedzisz w korpie npc to co si? dziwisz....

Walki korporacji s? na porz?dku dziennym, walki alliansów te?, piraci itp to normalka. Tak samo jak kopania ca?ym korpem tak i walka ca?ym korpem...

Znajd? sobie dobrego korpa i wtedy pogadamy...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej