Śmietnisko > Archiwum

Moja przygoda z EVE - the beginning

(1/7) > >>

unique|tom:
Jestem ciekaw i pewnie nie tylko, jak pomimo ca?kowitego braku reklamy i zamieszania wokó? EVE trafili?cie do tego "?wiata" i do Nas, do spo?eczno?ci EVE. Mo?e jak b?dziemy zna? kana?y dotarcia to b?dziemy mogli sami zacz?? robi? efektywn? nagonk?...  :twisted:

Je?eli chodzi o mnie to trafilem na wzmianke o Beta testach EVE [ostatni etap] na stronach http://gry.wp.pl. Uda?o mi si? za?apa? na ten ostatni [kwiecie?] miesi?c grania i oszala?em na punkcie EVE.
Po zako?czeniu bety, musia?em 3 mce odczeka? i od pocz?tku sierpnia jestem full time EVE citizen. I na najlbli?szy rok [conajmniej...] zamierzam nim pozosta?...

A Wy?

reassor:
U mnie jest troszke inaczej :]

O EvE slyszalem juz daaawno ....  i takze o E&B ...  mam zajobistego znajomego (narazie only peer net) .. ktorego poznalem w UO ...
i w miare rozwoju gier onlinowych ... bylem strasznie sceptyczny co do placenia:) znajdowalem gry , w ktore mozna bylo pykac za free na emulatorkach servow... poniewaz z gotowa u mnie krucho:)

bylem swiecie przekonany , ze kazdy godny uwagi  MMOG wkoncu sie doczeka sie emu.... no cuz jak to widac dzisiaj ... zleksza sie mylilem:)

wiec ostatnio po przygodzie z Project Entropia wraz z kumplem .. postanowilismy wkoncu wybrac jakis tytul z prawdziwego zdarzenia i zan zaplacic:)

Padlo na Evke ... z paru powodow...  
1 zawsze kochalismy wzelkiego rodzaju space simy...:) (ja sie wychowalem na amigowskiej wersji frontiera(600kb na dyskietce... offkoz z gieldy))
2 ztargalem triala E&B ... no i po katordze zwiazanej z instalka ... 1.1GB plik zrobiony w windows instalerze O_O .... zleksza sie zalamalem:P ... bo nawet partycje musialem przemeblowac ... a jeszcze do tego fakt , ze autopatcher odmawial posluszenstwa... jakis tam DIMPLE_ERROR .... i wspaniala obsluga support .... ktora po 3 dniach gadki nie umiala mi pomoc... poprostu dalem sobie spokoj... i wtedy kumpel powiedzial , ze jak juz to on chce EVE:) ... no to mowi dam jej szanse:)... bylem calkiem zielony jesli chodzi o sprawy z kartami kredytowymi... wiec jak sie okazalo , ze mamuska ma Vise ... to zara ja namowilem zeby mi ja zapozyczyla:) ... no reszte juz znacie:) ... czyli moje slawne 2 dni grania za free:)

A Ciebie Unique|Tom ... naprawde podziwiam , ze grasz juz taki szmat czasu i masz dalej ochote... i to mnie naprawde buduje:) ... ze warto zainwestowac... bo gra sie szybko nie znudzi:)

Moge tylko zasugerowac , ze jak juz IcE wraca do gry... to moze jakas nagonka ...  lub seria artykulow o tech lvl2 na MMOGSPOcie ... mysle ze przyspozyla by paru nowych grajkow:)

unique|tom:
Powiem tyle: jest to moj pierwszy MMORPG i szczerze mowi?c pierwsza gra, która tak mnie wci?gn??a bez pami?ci... nie tylko in game, ale tak?e dzi?ki ca?ej otoczce i LUDZIOM - takich kumpli jakich mam w TWB to tylko mo?na sobie wymarzy?! Druga sprawa, która mnie do EVE przyku?a, to jej niczym nieskr?powane  :twisted:  pi?kno - jako, ?e jestem zawodowo zboczony na tym punkcie to po dzi? si? ?api? na tym, ?e co rusz wzdycham z zachwytem nad tym, co ci art directorzy stworzyli na potrzeby EVE [szczegolnie po poprawkach Castor].
Po trzecie - jest to gra z opinii ludzi, którzy poprzechodzili z innych MMORPGow na tyle ?wie?a i wykraczaj?ca swoim rozmachem poza ogólnie przyj?te kanony, ?e po cz??ci czuj? si? jak cz??? wielkiej machiny, która przeciera szlaki ku nowym rodzajom Online Persistent Worlds... i jestem pewien, ?e nieraz mnie jeszcze pozytywnie zaskoczy. Ca?a mechanika gry, sposób w jaki gracze w niej funkcjonuj? i netykieta jak? si? pos?uguj? - dla mnie to jest co? niesamowitego... poza tym uwielbiam humor z oficjalnych forów!!!!

reassor:
Wlasnie ogrom tej gry jest jej pieknem:)

kiedy 1 raz ja odpalilem... to chyba z 30 minut sie bawilem w tworzenie chara... tzn nie w dobor szkol ... tylko bawilem sie wygladem... to jest naprawde zajobiste:)))

pozniej jak juz sie dostalem do giery.. to pierwsze wrazenie bylo lekko szkoujace... OMG tyle czytania:) zeby to wszystko zakumac... spojrzalem na mape i przez 10 min zbieralem uzebienia z dywanu:D

jakiez bylo moje zaskoczenie po przebrnieciu przez dosc milutki tutorial... ze ten ogrom gry wcale nie przzytlacza ... interface jest tak przemyslany , ze poruszanie sie po swiecie nie sprawia najmniejszych problemow... tak ze pierwsze kroki w grze sa dosc przyjemne , a tym niewiele gier sie moze pochwalic:P

Musze jeszcze dodac , ze spolecznosc polskich graczy ... gdy juz tylko Sith mnie nakierowal jak trafic na polski kanal .. bardzo przyjaznie mnie przyjela.. bylo duzo smiechu .. w pozytywnym tego slowa znaczeniu..:)))
Ludkowie sa skorzy do pomocy..

Ta gra jest poprostu GENIALNA...
 a na koniec dodam , ze teraz wprowadzony TECH LVL2 jest zupelnie za darmo!!! to nie jakis tam Anarchy Online , gdzie za kazdy dodatek trzeba zaplacic... i do tego abonament rosnie jesli go uzywamy... a tutaj cos wspanialego:))

Fakt , ze troszke czasu uplynelo od premiery ... no ale mamy zupelnie darmowy dodatek:) ... a na tym nie koniec:)) bedzie tego wiecej:D

pozdroo:D zapraszamy wszystkich chetnych:)

StellarSheep:
Hah rowniez moj jest to pierwszy MMORPG ;) Zaczalem szukac czegos nowego poniewaz ja jestem starym wyjadaczem wszelkich strategi i rts`ow. Przez "x" lat gralem w StarCraft:BroodWar zdecydowanie najlepszy rts na swiecie, ponizjej WarCraft 3 i poprostu narazie mam chyba dosc RTS`ow. Osiagnalem w SC:BW bardzo duzo nawet na scenie swiatowej - a potem gralem juz z czystej przyjemnosci. Musze wam powiedziec ze naprawde SC jest gra wymagajaca i dajaca duza satysfakcje z walki z naprawde dobrym przeciwnikiem ;) No nic wracajac do EvE to kiedys tam cos zaslyszalem od qmpla ktory katuje wszelkie RPG, ale generalnie olalem to ;) Potem odkrylem Freelancer`a ... Moglaby byc z tego naprawde wysmienita gierka ale niestety jest niedopracowana. Po graniu 3-4 tyg we freelancera zaczalem szukac wszelkich tytulow zwiazanych z kosmosem poniewaz zakochalem sie w tym ponownie ;) No i tak padlo ze trafilem na EvE ;) Po sciagnieciu paru filmikow i przejrzeniu screenow oszalalem niesamowicie na punkcie tej gry. Zapisalem sie na bete na ktora niestety sie nie zalapalem bo wlasnie ja konczyli ;( Zostalem zmuszony zakupic sobie w ciemno gre ale stwierdzilem ze warto sprobowac ;) No i tak to od mniej wiecej polowy maja jestem z wami ;) Na poczatku byly ciezkie kroki z niektorymi sprawami (nieznaczy ze generalnie trudne ale odkrywanie niektorych mechanizmow gry zajeli mi sporo czasu) ale jakos sie udalo ;) Przetarlem droge 3 qmplom ktorych sciagnalem do gry i mieli oni o wiele latwieszy poczatek niz ja ;D Tak czy siak sciagnalem tutaj do gry chyba z 5 znajomych co jest wg mnie najlepszym sposobem na "poszerzenie" naszego grona. Wiecej dopisze jak bede miec wiecej czasu ;) Teraz musze zajac sie praca :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej