Eve Online > NoobGarten

co dla nowego?

<< < (3/5) > >>

Sambor:
Dobra dzikusie jesli mowa idzie w tym kierunku to powiedzmi kilka rzeczy:

1) co to znaczy 0.1, 0.5 itp. czy to jest stopie? zagro?enia w danym uk?adzie (wiem ?e odzwierciedleniem tego jest kolor kropki przy spisie jumpów. Niebieski, zielony, ?ó?ty pomara?czowy i czerwony.)

2) Misje 1/10, 2/10 tzn jest to stopie? zaawanowania i trudno?ci + p?atno?ci misji? Gdzie mam sprawdza? jaki agent daje jakie misje (1/10, 2/10 itp) ?

:P jestem noobek prosze o pomoc

Xarthias:
Im ni?szy numerek systemu tym niebezpieczniej.
Generalnie w systemach 0.5 - 1.0 mo?esz liczy? na pomoc Concordu je?li kto? Cie zaatakuje, w systemach 0.1-0.5 mo?esz liczy? na pomoc wie?yczek przy bramach i stacjach w powy?szej sytuacji, a w 0.0 mo?esz liczy? na siebie :)
Ponadto im ni?szy security systemu tym mocniejszych piratów spotykasz na pasach i tym trudniejsze (i bardziej op?acalne) s? misje.
Co do trudno?ci kompleksów to 1/10 to kompleks treningowy, a 10/10 to hardcore nawet dla grupy do?wiadczonych graczy.

Aenyeweddien:
Dodajmy ?e kompleksy to wcale nie sa misje...

Misje to dostajesz od agenta (i s? p?atne w zale?no?ci od poziomu agenta i stopnia trudno?? misji)
A w kompleksie to zarabiasz tylko na zabijaniu wrogów i zbieraniu pozosta?o?ci po nich (loot) - niektóre rzeczy mo?na drogo sprzeda?...

A dopowidaj?c co do SS systemów to:
w systemach od 0.5 w gór? jeste? w miar? bezpieczny - inni gracze tam nie atakuj? (chyba ?e masz z kim? wojn? to wtedy to nie obowi?zuje). W przypadku ataku przylatuje concord i zdejmuje gracza pozatym gracz traci swój Security Status (SS)
W systemach 0.1-0.4 jeste? nara?ony na ataki innych graczy i to nie tylko na paskach ale równie? przy gejtach (wystarczy dobrze przygotowany statek). Je?li dobrze masz statek zrobiony to nic si? atakuj?cemu nie stanie poza utrat? SS.
W systemie 0.0 ka?dy wsz?dzie Ci? mo?e zdj?? bez ?adnych konsekwencji

Sambor:
A Spodowa? znaczyc rozwali? kapsu?e ? :oops:

Aenyeweddien:

--- Cytat: "Sambor" ---A Spodowa? znaczyc rozwali? kapsu?e ? :oops:
--- Koniec cytatu ---

nie do ko?ca to znaczy zdj?? ci statek i wtedy zostajesz w kapsule (PODzie)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej