Eve Online > Dyskusje ogólne

Gedeon - Szukając zbawienia w EVE

<< < (5/9) > >>

Qlko1:

--- Cytat: [PIYA] Xeyo w Wrzesień 16, 2015, 05:53:36 ---w koncu 99% rodakow sa przynajmniej wedlug papierow w tym samym "klubie" katolickoreligijnym.

--- Koniec cytatu ---

Ta, bierze się to stąd, że:
- zapisują Cię do klubu nie pytając o zgodę (decyzja podejmowana w 3cim miesiącu Twojego życia?),
- procedura wyjścia jest dość skomplikowana,
- formalnie członkostwo lub jego brak nie wpływa na twoje życie i nie kosztuje,
- presja społeczna, wykluczenie and stuff

Gdyby przynależność do klubu miała się wiązać z miesięcznym abonamentem, 50% rodaków szybko by podziękowało. A tak, trwają sobie bo ani to nie kosztuje, ani nie powoduje dyskomfortu, ot jesteś zapisany w jakiejś książce leżącej w szafie na parafii.

Xeyo:
Tak qlko, wiem jak to dziala.

Nie zmienia to jednak faktu, ze prawie wszyscy Polacy naleza do danej grupy religijnej. Tylko to mialem na mysli i nie wiem dlaczego powstala dyskusja na temat wiary/praktyki/wpisywania czegos w googla i pomyslow na karmienie potomstwa.

Taka ciekawostka: w Niemczech trzeba podawac swoja wiare na przyklad przy podpisaniu umowy o prace. Dzieki temu wynalyzkowi, sa automatycznie potracane podatki koscielne (~9%). Takie cos zmusilo duza czesc "lekko" wierzacych do opuszczenia klubu koscielnego.

[BU FU] Karas:
widzisz, a mi sie zawsze wydawalo, ze tu chodzi o prawo do dni wolnych od pracy w zwiazku z swietami... no ale

Filip Bonn:

--- Cytat: [PIYA] Xeyo w Wrzesień 16, 2015, 09:52:16 ---Tak qlko, wiem jak to dziala.

Nie zmienia to jednak faktu, ze prawie wszyscy Polacy naleza do danej grupy religijnej. Tylko to mialem na mysli i nie wiem dlaczego powstala dyskusja na temat wiary/praktyki/wpisywania czegos w googla i pomyslow na karmienie potomstwa.

--- Koniec cytatu ---

Dyskusja powstała ponieważ zasugerowałeś, że przecież 99% polaków jest wierzącymi katolikami bo mieli chrzest.
Rozumiem, że teraz twierdzisz że nic takiego nie napisałeś :)

Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka

Xeyo:
Jestes przypadkowo spokrewniony ze sztosem?

Przeczytaj ze zrozumieniem twoj cytat albo i moja wypowiedz troszke wyzej
-> http://eve-centrala.com.pl/index.php/topic,13214.msg228960.html#msg228960

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej