Eve Online > NoobGarten

Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]

<< < (12/29) > >>

Dux:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 02, 2015, 23:13:49 ---jak pisałem to kopię na afku, więc w 0,5 jest dla mnie zbyt niebezpiecznie :)
--- Koniec cytatu ---

Braka i combat dronki.

--- Cytuj ---BTW - co trzeba zrobić żeby otrzymać kontakty do agentów 2 lvl? Zależy to od standingu? zdobytych LP?

--- Koniec cytatu ---

trzeba mieć odpowiednio wysoki stand do korporacji, z której jest agent (lub całej frakcji). A standa do koropracji nabijasz robiąc dla niej misje. Dlatego jak temat teraz zlejesz, to choćbyś sobie maraudera wyskilował, to bez odpowiedniego standa i tak będziesz musiał od misji lev. 1 zaczynac.

GlassCutter:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 02, 2015, 20:02:02 ---PLEX. Żeby mieć w ogóle zmartwienie utrzymania biura musisz mieć dostęp do gry - czyli PLEXa. 900 mln miesięcznie, czyli na samego plexa trzeba zarobić 30 mln dziennie.

--- Koniec cytatu ---

No możesz to sobie tak liczyć i orać to w grze po kilka godzin dziennie przez x dni, albo zarobić złotówki w 2, 3 godziny. Co kto woli ;)

MortimerPL:

--- Cytat: GlassCutter w Czerwiec 03, 2015, 00:34:24 ---No możesz to sobie tak liczyć i orać to w grze po kilka godzin dziennie przez x dni, albo zarobić złotówki w 2, 3 godziny. Co kto woli ;)

--- Koniec cytatu ---

No właśnie problem polega na tym że w zasadzie nic nie robię tylko czytam jak co działa. I wymyśliłem mechanizm rynkowy, który teoretycznie pozwala zarobić bardzo duże pieniądze w ciągu bardzo krótkiego czasu. Jest to możliwe przy doborze konkretnych skilli i wyposażenia. Na razie skilluję i jak wyskilluję to będę wiedział, czy to rzeczywiście zadziała. Jak patrzę na rynek, to wygląda że tak (i wydaje mi się, że nie jestem oryginalny i przynajmniej jedna osoba to robi co wymyśliłem), ale mogę się mylić bo nic nie wiem o świecie i mogłem zwyczajnie nie doczytać. Traktuję to raczej jako wyzwanie intelektualne niż sposób zaoszczędzenia kasy. Gdybym szczypał się na każdego plexa, to nawet bym nie pomyślał o robieniu drugiej postaci.

To teraz kolejna porcja pytań
Jak wygląda odpowiedzialność kontraktowa przewoźnika za cargo. Przykładowo - mam do przewiezienia towar o wartości 100mln ze stacji A do B. Zgłasza się chętny. Po drodze zabijają go piraci cargo jest stracone. Czy przewoźnik jest mi coś winien? :D

Barki są dość miękkie (może poza procurerem). natomiast kompletnie nie wierzę w skuteczność uzbrojenia. Te dronki może są dobre na 0,7 i pithi arrogator, ale nie wiem co czai się w pasach asteroidów w 0.0. Da się to zabić dronkami? No i kolejne pytanie - jak wlecę do providence to nie zostanę od razu zastrzelony??  ;D

Jak zmienić koroporację na inną NPC. Jestem w State War Academy (noob corp) i jest tam podatek 10%. Zerknąłem do korporacji, która jest właścicielem Jity. Jest to Caldari Navy z biurem na Perimeter II i podatkiem 0%. Nie znalazłem jednak na księżycu żadnego biura żeby się tam zapisać. Coś nie tak zrobiłem, czy może akurat do tej korporacji nie można się zapisać? Jak wejść do korporacji NPC z zerowym podatkiem? (nie szukam na razie korporacji z ludźmi, bo nie mam czasu na jakieś takie wspólne granie, chcę zrealizować kilka moich pomysłów)

W ramach poprawiania sobie standingu zacząłem robić misje. Pytanie - czy wzrost standingu do agenta/korporacji zależy od tego czy misja została wykonana z nagrodą dodatkową za krótki czas, czy może jest niezależny od tego i po zaakceptowaniu mam 5 dni/tydzień (nie pamiętam)

Sin Om:

--- Cytat: MortimerPL w ---Jak wejść do korporacji NPC z zerowym podatkiem? (nie szukam na razie korporacji z ludźmi, bo nie mam czasu na jakieś takie wspólne granie, chcę zrealizować kilka moich pomysłów)
--- Koniec cytatu ---
Nie da się. Możesz założyć swojego korpa i ustawić tam podatek na zero. Na Twoim miejscu jednak rozważyłbym Unseen Academy.

GlassCutter:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 03, 2015, 01:15:00 ---Jak wygląda odpowiedzialność kontraktowa przewoźnika za cargo. Przykładowo - mam do przewiezienia towar o wartości 100mln ze stacji A do B. Zgłasza się chętny. Po drodze zabijają go piraci cargo jest stracone. Czy przewoźnik jest mi coś winien? :D

--- Koniec cytatu ---

Możesz na przesyłkę ustawić "ubezpieczenie". To kwota jaką płaci ją osoba która bierze taką przesyłkę. Po dostarczeniu jej na miejsce kwota wraca do kuriera, a w przypadku niepowodzenia, czyli po okresie jaki wyznaczyłeś na transport dostajesz ją na konto.

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 03, 2015, 01:15:00 ---Barki są dość miękkie (może poza procurerem). natomiast kompletnie nie wierzę w skuteczność uzbrojenia. Te dronki może są dobre na 0,7 i pithi arrogator, ale nie wiem co czai się w pasach asteroidów w 0.0. Da się to zabić dronkami? No i kolejne pytanie - jak wlecę do providence to nie zostanę od razu zastrzelony??  ;D

--- Koniec cytatu ---

w hi secu wystarczą dronki, w 0.0 trzeba sobie wymyślić inną taktykę na npc ;) Co do provi to jest to o tyle specyficzny region w 0.0 że tubylcy nie będą od razu strzelać, co nie znaczy że reszta osób które tam przebywają potraktuje Cię inaczej niż cl treningowy. Bezpieczniej będziesz miał w dowolnym innych 0.0 gdzie mieszkańcy na twój widok będą spieprzać na najbliższą stację.. Chyba że znów trafisz na przelatujący gang.

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 03, 2015, 01:15:00 ---W ramach poprawiania sobie standingu zacząłem robić misje. Pytanie - czy wzrost standingu do agenta/korporacji zależy od tego czy misja została wykonana z nagrodą dodatkową za krótki czas, czy może jest niezależny od tego i po zaakceptowaniu mam 5 dni/tydzień (nie pamiętam)

--- Koniec cytatu ---
Te bonus jest bonusem i nie ma wpływu na stading.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej