Eve Online > NoobGarten
Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]
MortimerPL:
Witam,
Jestem całkiem nowy, moja postać ma już ukończone 24 godziny :)
Przez ten czas doszedłem do limitów moich umiejętności ;D
Co zrobiłem:
Wybrałem Caldari, zrobiłem kilkanaście misji od agentów dzięki którym zarobiłem około 1 mln ISK. Większość kasy przeznaczyłem na kupowanie skilli i wyposażenia, które uznałem, że będą mi potrzebne:
(piszę z pamięci, bo nie jestem teraz w domu)
Skille: Missile Pod operating, Light missiles, Shield operating
Kupiłem sobie kondora (fregatę Caldari) z nadzieją, że będzie lepsza do robienia misji agentów niż noobship.
W ciągu 24 godzin straciłem 2 noobshipy, ale czmychnąłem kapsułką i klon przeżył.
Z czym mam problem:
1. Skąd takie nooby jak ja mają brać kasę. Misje od agentów Lvl 1 są dla mnie coraz trudniejsze i zrobienie ich noobshipem przerasta moje możliwości. Oba statki straciłem w ten sposób że angażowałem się w walkę z wielokrotnie silniejszym przeciwnikiem i odpalałem kilka salw, dostawałem salwę i czmychałem na stację, żeby się naprawić. potem wracałem i powtarzałem manewr. Tyle że wystarczy jeden błąd i kaplica, a ja takich podejść robiłem ze 20 do jakiegoś spaślaka. Po stracie dwóch statków podejrzewam, że to droga do nikąd. Czy powinienem odłożyć kasę na Badgera i zarobić sobie na jakiś lepszy statek wożąc cargo?
2. Niektóre misje są nie do wykonania. Kiedy zgłaszam się po misję od razu lecę na miejscówkę. Często jest to beacon w przestrzeni. Albo mam tam coś zniszczyć, albo odebrać transport. Przylatuję i nic nie ma. Czekanie oraz wielokrotne powracanie w to miejsce nie zdaje egzaminu. Sprawdziłem dostępność przedmiotu questowego w kontraktach - np dyplomaty którego mam przewieść - i okazuje się że niektórzy gracze mają go na sprzedaż. Czy oznacza to, że moje misje (albo takie jak moje ale innych graczy) zostały rozwalone przez jakichś scavengerów w HiSecu?
3. Ponieważ skilli jest kosmiczna ilość, a moje zasoby finansowe ograniczone, prosiłbym o informację jakie skille warto kupić dla całkiem nowej postaci.
4. Proszę o informację jakie statki kupić na moim obecnym poziomie rozwoju i jak je sfitować?
Mam nadzieję, że odpowiedź na pytanie 1. pozwoli mi skorzystać z odpowiedzi na pytania 3 i 4 :)
Dzięki i z noobowskim pozrowieniem
Siema!
[BU FU] Karas:
zrob carierowki, tam dostaniesz spoko kasy, skilli i shipow.
2 popatrz jak sie powinno fitowac statki., misje lvl1 i 2 robi sie fregata, ewentualnie deseczka. szczegolnie interesuje Cie corax na light missile, ale musisz miec, prop moda 1mn ab, jakis shield extendery i damage mody.
ciekzo mi wkleic jakis fit, bo nie wiem na ile pozwola Twoje skille poskladac cos takiego.
Sciagnij sobie EFT, zaladuj do niego swoja postac przez API i zobacz co mozesz zlozyc, bez pakowania sie w koszty.
https://wiki.eveonline.com/en/wiki/Career_Agents
lista systemow z misjami carierowymi dla wszystkich nacji, Ciebie interesuje tylko caldari.
MortimerPL:
Dzięki, zrozumiałem tylko częściowo :)
Mam zrobić misje karierowe, ok.
2-gdzie mam popatrzeć jak fitować statki? Właśnie tu zapytałem, bo nie wiem jak sfitować :)
Co znaczy "corax na missile", "prop na moda 1mn", "damage mody"?
cortey:
Hej
Najlepiej zapoznaj się z tym
http://eve-centrala.com.pl/index.php?topic=10589.0
Nauczą Cię tam wszystkiego co potrzebne na początek
MortimerPL:
Dzięki bardzo Cortey!
Lecę robić misje z tutoriala. Nawet nie wiedziałem, że jest tutorial :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej