Eve Online > NoobGarten

Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]

<< < (11/29) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: GlassCutter w Czerwiec 02, 2015, 18:43:02 ---
@Puszek lepiej już go wpiszcie na listę. Przedłuża konto, chce robić pvp więc prędzej czy później pojawi się w provi ;)

--- Koniec cytatu ---
Herezje waćpan piszesz...w Provi się nie robi żadnego PVP  :-X
Nie wiem skąd te dziwaczne informacje.

MortimerPL:

--- Cytat: GlassCutter w Czerwiec 02, 2015, 18:43:02 ---Jedyne koszty stałe jakie znam w tej grze to koszty utrzymania biura korporacyjnego na stacji, ale to też się zmienia no i Ciebie raczej nie dotyczy.

--- Koniec cytatu ---

PLEX. Żeby mieć w ogóle zmartwienie utrzymania biura musisz mieć dostęp do gry - czyli PLEXa. 900 mln miesięcznie, czyli na samego plexa trzeba zarobić 30 mln dziennie. Dopiero powyżej tego kosztu stałego zaczynają się prawdziwe zarobki. Ja postawiłem sobie za cel stworzenie jakiegoś mechanizmu rynkowego, który mi pozwoli na zarabianie w grze, a nie płacenie za kopanie skałek. Kopanie to najlepszy sposób na gromadzenie kapitału jak dla mnie na tę konkretną chwilę.

--- Cytat: GlassCutter w Czerwiec 02, 2015, 18:43:02 ---I spoko, popieram. Sugeruję tylko żebyś nie nastawiał się na to że na początku zarobisz te 900mln na plexa bez ponoszenia gigantycznych wyrzeczeń które Cię tylko zniechęcą.
--- Koniec cytatu ---

Nie nastawiam się, że od razu, bo jak sobie poczytałem troszkę, to już zapchałem kolejkę uczenia skillów na 37 dni do przodu. Zanim nie zrobię tego co uważam za kluczowe w moim pomyśle na łatwą kasę muszę tylko czekać. Kopanie skałek to proces w tle. Z reguły kopię w Hajseku w 0.9. W tym samym czasie EVEopedię i czytam, albo przeglądam towary na rynku. Jak słyszę że "The asteroid has depleted" to przełączam okno i klikam w lasery, a potem wracam do czytania. Równie dobrze mógłbym czytać siedząc w hangarze w Jicie. Kopanie to ekstra kasa zarabiana podczas nauki. To naprawdę nie jest dla mnie jakieś poświęcenie, bo czas wykorzystuję w inny sposób. BTW - przeczytałem wątek o stawianiu posów koło baniek i nie zrozumiałem ani słowa. Naprawde jestem noobem i nic, ale to absolutnie nic nie wiem o świecie. Uczę się.

--- Cytat: GlassCutter w Czerwiec 02, 2015, 18:43:02 ---@Puszek lepiej już go wpiszcie na listę. Przedłuża konto, chce robić pvp więc prędzej czy później pojawi się w provi ;)

--- Koniec cytatu ---

Piękne zdrobnienie :D
Co to jest provi?

Dux:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 02, 2015, 20:02:02 ---PLEX. Żeby mieć w ogóle zmartwienie utrzymania biura musisz mieć dostęp do gry - czyli PLEXa. 900 mln miesięcznie, czyli na samego plexa trzeba zarobić 30 mln dziennie.
--- Koniec cytatu ---

Jak nie chcesz się znudzić w tej grze to lepiej na początek płacić realna kasą, bo polegniesz, jak już Ci pisano. To tak dla wiedzy, bo już pisałeś, że wykupiłeś abonament na 6 miechów. Jak będziesz ogarniał i się dobrze ustawisz, to jest to wystarczający okres, by zarobić na plexa i być na dużym plusie. Musisz jednak pamiętać, iż grubość kabzy zależy tez od wieku postaci. Są wyjątki i profesje, gdzie skile nie są az tak istotne i młodzian tez gruba kasę wyciągnie, ale to chyba nadal tylko wyjątki.

--- Cytuj ---Z reguły kopię w Hajseku w 0.9.
--- Koniec cytatu ---

gdzie masz tylko velda i scord. Chyba jednak jak już się kopie lepiej siedzieć w 05 lub 07 (byle nie pod low sekiem), gdzie wybór skalek większy i zarobek (co do zasady) wyższy, choć nadal gówniany. Tylko trzeba mieć te dronki i najlepiej już barkę.

--- Cytuj ---BTW - przeczytałem wątek o stawianiu posów koło baniek i nie zrozumiałem ani słowa. Naprawde jestem noobem i nic, ale to absolutnie nic nie wiem o świecie.
--- Koniec cytatu ---

Jak siedzisz w HI to do niczego, Ci się to nie przyda. Jak już się wybierzesz dalej, to pewnie wcześniej zdążysz skumać 9szczególnie ze czytasz).

--- Cytuj ---Co to jest provi?

--- Koniec cytatu ---

Providence. Ale tu nie fraht amarski a region 0.0 w EVE.

Ptysiu:

--- Cytat: Dux w Czerwiec 02, 2015, 21:46:16 ---Providence. Ale tu nie fraht amarski a region 0.0 w EVE.

--- Koniec cytatu ---

Zależnie od interpretacji oznacza on jedyną ostoję cywilizacji w 0.0, gdzie mieszkańcy nie są do Ciebie z automatu wrogo nastawieni lub wypięte, nagie pośladki.

MortimerPL:
Dzięki za odpowiedzi o providence. Na razie nie mam czym polecieć do provi :D

--- Cytat: Dux w Czerwiec 02, 2015, 21:46:16 ---gdzie masz tylko velda i scord. Chyba jednak jak już się kopie lepiej siedzieć w 05 lub 07 (byle nie pod low sekiem), gdzie wybór skalek większy i zarobek (co do zasady) wyższy, choć nadal gówniany. Tylko trzeba mieć te dronki i najlepiej już barkę.

--- Koniec cytatu ---

jak pisałem to kopię na afku, więc w 0,5 jest dla mnie zbyt niebezpiecznie :)
Natomiast co do wyboru minerałów, to minerały z 0.0 też spokojnie można znaleźć w hajseku, jeśli człowiek odrobinę uważniej się rozejrzy.

BTW - co trzeba zrobić żeby otrzymać kontakty do agentów 2 lvl? Zależy to od standingu? zdobytych LP?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej