Eve Online > NoobGarten

Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]

<< < (8/29) > >>

MortimerPL:

--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Maj 27, 2015, 15:47:38 ---Poczytaj sobie o zwrotach których używasz bo najwyraźniej ich nie rozumiesz.
Chcesz być fajny ale Ci nie wychodzi  :D

--- Koniec cytatu ---

LOL. Żenująco się bronisz umieszczając cytaty z Wiki. Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem to co sam zacytowałeś to zrozumiałbyś jak bardzo się ośmieszyłeś :D
Poza tym takimi zabiegami nie rozmydlisz faktu, że nie przedstawiłeś żadnej argumentacji na obalenie mojej tezy, że tanie GTC pochodzi głównie z kradzieży. Obrażanie kogoś jest argumentem ostatecznym w erystyce i jak pogratulowałeś mi głupoty to już było wiadomo, że nie masz żadnych argumentów żeby odnieść się merytorycznie do mojego posta.

--- Cytat: [VIDE] Herezja w Maj 27, 2015, 16:08:51 ---Po pierwsze. Nie staraj się edukować tu ludzi pod kontem kultury bo zawszę Cię sprowadzą do ziemi. Po prostu mają dużą wprawę. Żeby nie było sam jestem ponoć trolem ];)
Co do gry to równie zajmującą robotą co kopanie jest handel. Nie wydokowując z Jita można bardzo szybko zdobyć więcej niż na kopaniu. Wystarczy chwilkę po obserwować rynek i pomyśleć. 

--- Koniec cytatu ---

Po pierwsze nie próbuję edukować, ale oczekuję minimum kultury w kontaktach. Zwracam się do innych tak, jak mógłbym zwrócić się do kogoś kogo szanuję i tego samego oczekuję. Może Filip Bonn reprezentuje taką kulturę, że spokojnie gratuluje np swojej dziewczynie "głupoty", jeśli się z nią nie zgadza. Nie wiem, nie znam go. Ja jednak jestem nieco nieprzywykły do takich tekstów.
Po drugie - jeśli już zakładacie podforum "noob garden" po to, żeby dawać rady "poobserwuj rynek i pomyśl' to jest to właśnie trolling. Nowy gracz nie wiedzący nic o świecie przychodzi z pytaniami i dostaję radę "poobserwuj i pomyśl"? Zmieńcie nazwę forum na "Loża szyderców" i będzie OK.

Nara, idę obserwować rynek. I pomyśleć <rotfl>

VonBeerpuszken:
A ta kłótnia to o coś poważnego czy tylko żeby pokazać który mądrzejszy?...  :-X

Przepraszam że pytam, ale się pogubiłem w tym słowotoku  :-[

Qlko1:

--- Cytat: MortimerPL w Maj 27, 2015, 16:37:02 ---Po drugie - jeśli już zakładacie podforum "noob garden" po to, żeby dawać rady "poobserwuj rynek i pomyśl' to jest to właśnie trolling. Nowy gracz nie wiedzący nic o świecie przychodzi z pytaniami i dostaję radę "poobserwuj i pomyśl"? Zmieńcie nazwę forum na "Loża szyderców" i będzie OK.

Nara, idę obserwować rynek. I pomyśleć <rotfl>

--- Koniec cytatu ---

1. EvE wymaga od graczy samodoskonalenia. Nikt nikogo nie będzie prowadzał za rączkę. Możesz dostać rady o charakterze ogólnym - i te otrzymałeś.
2. "Poobserwuj i pomyśl" to na standardy marketu EvE adekwatna porada. Nie ma opracowanych stałych trade route'ów. Nikt nie sprzeda Ci także swoich pomysłów... powód jest prosty, jak zaczniesz robić to co ja, to moje zyski spadną.
3. Póki co ludzie odpowiadają na Twoje pytania, więc noob garten spełnia swoje założenia.

--- Cytat: MortimerPL w Maj 27, 2015, 16:37:02 ---Poza tym takimi zabiegami nie rozmydlisz faktu, że nie przedstawiłeś żadnej argumentacji na obalenie mojej tezy, że tanie GTC pochodzi głównie z kradzieży.

--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie widziałem na allegro tak tanich GTC, by ich pochodzenie tłumaczyć kradzioną kartą kredytową. Widziałem tanie plexy, ale to jest całkowicie inna bajka. Obawiam się, że w tej kwestii się mylisz.

cortey:
Odnośnie kluczy na Allegro itp. to nie pochodzą one w 99% z kradzionych krat kredytowych jak sugerujesz. I mylisz się twierdząc że firmy takie jak CCP nie sprzedają kodów innym podmiotom gospodarczym. Sprzedają a jakże. Przykładów jest wiele. Starczy podać keye.pl, fabryka kluczy czy inexus i masę innych polskich oraz zagranicznych firm, które nabywają klucze właśnie od firm takich jak CCP w hurtowych ilościach po niższych cenach, a następnie je odsprzedają. Chyba nie sądzisz, że te firmy pozyskują klucze  z kradzionych CC? Gdyby tak było to raczej  nie działałyby na rynku oficjalnie od kilku dobrych lat nie sądzisz?

MortimerPL:

--- Cytat: qlko1 w Maj 27, 2015, 17:06:38 ---1. EvE wymaga od graczy samodoskonalenia. Nikt nikogo nie będzie prowadzał za rączkę. Możesz dostać rady o charakterze ogólnym - i te otrzymałeś.
2. "Poobserwuj i pomyśl" to na standardy marketu EvE adekwatna porada. Nie ma opracowanych stałych trade route'ów. Nikt nie sprzeda Ci także swoich pomysłów... powód jest prosty, jak zaczniesz robić to co ja, to moje zyski spadną.

--- Koniec cytatu ---

W sumie masz rację. Chyba powinienem podziękować za taką radę. Faktycznie można ją bardzo skutecznie wykorzystać. Dzięki.  :)
W sumie jesteście równe chłopaki i dam Wam też dobrą radę skąd brać plexy i GT. Otóż najlepiej jest obserwować prawdziwy rynek, myśleć i wykorzystywać okazje. Pozwoli Wam to na zarobienie nie tylko na plexy, wirtualne statki kosmiczne, ale i na jak najbardziej realne mercedesy, wille, a jak będziecie dobrze główkować, to nawet odrzutowce i najprawdziwsze na świecie promy kosmiczne. To może dość ogólna rada, ale sami rozumiecie, życie wymaga samodoskonalenia i nikt Was nie będzie prowadził za rączkę, ale wierzę, że dacie sobie radę. Nie musicie dziękować :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej