Eve Online > NoobGarten
Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]
Tloluvin:
--- Cytat: FITTIpalti w Maj 25, 2015, 13:43:47 ---2. Jita to największy hub handlowy, można tam kupić itemki w najlepszej cenie w EVE
--- Koniec cytatu ---
W Jita nie kupisz i nie sprzedaż nic (albo prawie nic) po najlepszej cenie w w EVE. Za to kupisz/sprzedasz tam w zasadzie wszystko po cenie zbliżonej do tego ile dana rzecz faktycznie jest aktualnie warta.
MortimerPL:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Maj 27, 2015, 08:10:39 ---Jeśli Ty uważasz że wszystkie oferty z allegro pochodzą z numerow kradzionych kart to ja nie mam pytań.
--- Koniec cytatu ---
Ja nie twierdzę, że wszystkie, ale 99%. Oczywiście w tym jednym procencie są osoby, które sobie kupiły kod na GT, ale im się odechciało grać i sprzedają tanio to co sobie kupiły. Być może CCP wypuszcza w celach promocyjnych kody na GT i ktoś przechwycił takie kody w sposób mniej lub bardziej legalny i teraz je sprzedaje. Za krótko jestem w tym świecie, żeby wiedzieć jak wygląda polityka CCP. Natomiast standardem jest to, że firmy takie jak CCP nie sprzedają kodów/plexów podmiotom gospodarczym w celu dalszej odsprzedaży. Zatem w większości przypadków za kody i plexy czyjaś karta kredytowa była obciążona w takiej wysokości jak jest na stronie CCP. Ja przedstawiłem w moim odczuciu wiarygodne wytłumaczenie cen znacząco niższych niż na stronie CCP. Ale jeśli uważasz, że istnieje inne wiarygodne wytłumaczenie istnienia ofert sprzedaży taniego GTC, to napisz, bom ciekaw straszliwie :)
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Maj 27, 2015, 08:10:39 ---Odpowiedziałem wcześniej na zadane przez Ciebie pytanie (którego sam się potem wypierales)opierając sie na własnym doświadczeniu ale Ty nie dość że wszystko wiesz lepiej to jeszcze wyzywasz od Trolli ludzi którzy poświęcają czas aby odpowiedzieć na Twoje pytania. Pozostaje pogratulować glupoty i cóż... do zobaczenia na gridzie >:D
--- Koniec cytatu ---
LOL
Kolego, po pierwsze nie wyzywałem Cię od trolli, tylko napisałem, że strollowałeś mnie.
Z zasady nie wypowiadam się o tym jacy ludzie są, ale co robią. Dla mnie w stwierdzeniu, że "strollowałeś mnie" nie ma grama obelgi, natomiast Twoje teksty o "gratulowaniu głupoty" są już atakiem personalnym.
Jeśli nie rozumiesz różnicy między "strollowałeś mnie", a "jesteś trollem" to polecam troszkę wypuścić powietrza z balona o nazwie ego :-*
--- Cytat: GlassCutter w Maj 27, 2015, 07:26:14 ---I generalnie osoby które Ci tak mówią grają w tą grę ładnych kilka lat (5+) więc zakładałbym że mogą wiedzieć co piszą.
--- Koniec cytatu ---
Ja to rozumiem, ale mam wrażenie, że to jest trochę tak, że nie umiecie spojrzeć na rzeczywistość EVE z punktu widzenia nooba. Gram 4 dzień i jestem zafascynowany wszystkim - w tym kopaniem. Dodatkowo kompletnie nie wiem nic o świecie. Wy wiecie bardzo wiele i znacie możliwości lepszego rozwoju niż mining w ciągu pierwszego tygodnia gry. Tyle że posiadacie wiedzę, że np. nalepiej zarabia się kupując coś na jakimś księżycu i sprzedając to gdzieś indziej. Tyle, że ja nie wiem tego co, gdzie i kiedy, a cały mój kapitał to 10 mln. Jeśli jest jakaś rada co zrobić aby zarabiać lepiej, to chętnie wysłucham, ale na razie żadne konkretne rady nie padły, poza "nie kop, doświadczeni mówią, że to bez sensu". Przypomina mi to nieco sytuację jak spotkaliśmy się na imprezie dwa lata po skończeniu studiów i kiedy sobie popiliśmy to rozmowa zeszła na politykę, podatki itd. Mój kumpel wypalił z tekstem "Jak ktoś nie przekracza trzeciego progu podatkowego to chyba jest pierdolnięty". Mina kilku lasek, które zadzierały nosa na studiach, a skończyły jako sekretarki był niezły, ale tu mam wrażenie, że lecą teksty podobne - nie ważne, że grasz 4 dni, nic nie wiesz o świecie i nic nie umiesz. Nie kop, tylko leć do 0.0 rozbijać kosmiczne galeony ;D
Filip Bonn:
--- Cytat: MortimerPL w Maj 27, 2015, 14:53:57 ---LOL
Kolego, po pierwsze nie wyzywałem Cię od trolli, tylko napisałem, że strollowałeś mnie.
... Dla mnie w stwierdzeniu, że "strollowałeś mnie" nie ma grama obelgi, natomiast Twoje teksty o "gratulowaniu głupoty" są już atakiem personalnym.
Jeśli nie rozumiesz różnicy między "strollowałeś mnie", a "jesteś trollem" to polecam troszkę wypuścić powietrza z balona o nazwie ego :-*
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami.
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1][2], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
--- Koniec cytatu ---
Poczytaj sobie o zwrotach których używasz bo najwyraźniej ich nie rozumiesz.
Chcesz być fajny ale Ci nie wychodzi :D
[VIDE] Herezja:
Po pierwsze. Nie staraj się edukować tu ludzi pod kontem kątem (zgodnie z sugestią kolegi Qulka1 ];p)kultury bo zawszę Cię sprowadzą do ziemi. Po prostu mają dużą wprawę. Żeby nie było sam jestem ponoć trolem ];)
Co do gry to równie zajmującą robotą co kopanie jest handel. Nie wydokowując z Jita można bardzo szybko zdobyć więcej niż na kopaniu. Wystarczy chwilkę po obserwować rynek i pomyśleć.
Qlko1:
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Maj 27, 2015, 16:08:51 ---pod kontem kultury
--- Koniec cytatu ---
Kątem... nubie :P
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Maj 27, 2015, 16:08:51 ---Nie wydokowując z Jita można bardzo szybko zdobyć więcej niż na kopaniu. Wystarczy chwilkę po obserwować rynek i pomyśleć.
--- Koniec cytatu ---
Polecam i rekomenduję.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej