Eve Online > NoobGarten
Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]
Pynio:
O Człowieku....
MortimerPL
Nie wiem czy dalej siedzisz w planszówkach, ale wyszła niedawno wersja Online Gwiezdnego Kupca. :) Też w czasach młdości zagrywałem się w tą grę, aczkolwiek była ona tak skomplikowana (miałem wtedy naście lat) i nie było osób do gry, że poszła niestety na półkę.
Zresztą...
Niektóre planszówki skomplikowanie przebijają obecnie Eve i GK :)
Ulf Nitjsefni:
Miałem "Gwiezdnego Kupca", ale nie było chętnych do gry zbytnio. Do nieprzytomności zagrywałem się w "Labirynt Śmierci" za to. I trochę "Odkrywcy Nowych Światów". Dawne dzieje.
MortimerPL:
Najpierw odpowiem Filipowi Bonnowi, który pięknie mnie strollował.
Zapytałem czy lecą bany za plexy albo GTC kupowane na Allegro. Usłyszałem, że za plexy tak. Jest to logiczne, bo jest to złamanie EULA. Natomiast za kupowanie GTC z kradzionych numerów kart kredytowych może być ban, ale nie musi, bo zasadniczo EULA nie narusza :P
Nie zmienia to w żadnym wypadku tego co powiedziałem o pochodzeniu kasy z której idzie opłacanie GTC. Moje pytanie o fakt banowania nie było związane z faktem, że wiem skąd są te pieniądze za które kupowane są te aukcje na allegro. Bardziej pytałem o możliwe konsekwencje za takie transakcje finansowe ze strony CCP. Jeśli uważasz, że ktoś tak z dobrego serca dopłaca do tego, żebyś sobie mógł tanio grać w EVE, to nie mam więcej pytań :)
Korzystając z okazji ponowię kilka pytań:
To kilka pytań z ostatniej chwili -
1. W charakterystyce statku jest coś co się nazywa "Mastery". Mam już certyfikat Mastery I na fregaty. Czy te certyfikaty mają przełożenie na gameplay, czy może to taka forma tutoriala - co należy rozwijać wg twórców gry przy danym statku?
2. Przed chwilą ktoś postrzelał się przed stacją na Jita. Koleś zrobił się czerwony na Overview. Czy mogę walić do czerwonych bez pytania, czy jego status czerwońca jest tylko ostrzeżeniem i celem dla Concorda?
Dostrzegłem uroki kopania w 0.5-0.6. Latam fregatą Venture z dwoma laserami górniczymi. W przypadku spotkania NPC polegam na szybkości :) Na razie nie ruszyłem szkolenia dronów, więc jestem całkowicie bezbronny. Tak wiem, że prosi mówią "nie kop". :P
GlassCutter:
--- Cytat: MortimerPL w Maj 27, 2015, 04:01:14 ---1. W charakterystyce statku jest coś co się nazywa "Mastery". Mam już certyfikat Mastery I na fregaty. Czy te certyfikaty mają przełożenie na gameplay, czy może to taka forma tutoriala - co należy rozwijać wg twórców gry przy danym statku?
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie ma to wpływu na grę. Jest totalnie z dupy, zbędne i mylące. Moim zdaniem to ukłon w stronę graczy przychodzących z innych mmo by dać im poczucie że jednak ktoś ich prowadzi za rączkę dzięki czemu nie czują się tak bardzo zagubieni.
--- Cytat: MortimerPL w Maj 27, 2015, 04:01:14 ---2. Przed chwilą ktoś postrzelał się przed stacją na Jita. Koleś zrobił się czerwony na Overview. Czy mogę walić do czerwonych bez pytania, czy jego status czerwońca jest tylko ostrzeżeniem i celem dla Concorda?
--- Koniec cytatu ---
Hi sec to dziwny teren, z jakimiś dziwnymi zasadami. Generalnie wszystko zależy od tego jak masz ustawione overview, ale domyślnie jak ktoś jest czerwony to chyba można strzelać.. Ale ekspertem nie jestem, nigdy mnie to nie interesowało. W hi secu jestem tylko w konkretnych sprawach, to dla mnie zbyt niebezpieczny rejon :)
--- Cytat: MortimerPL w Maj 27, 2015, 04:01:14 ---Dostrzegłem uroki kopania w 0.5-0.6. Latam fregatą Venture z dwoma laserami górniczymi. W przypadku spotkania NPC polegam na szybkości :) Na razie nie ruszyłem szkolenia dronów, więc jestem całkowicie bezbronny. Tak wiem, że prosi mówią "nie kop". :P
--- Koniec cytatu ---
I generalnie osoby które Ci tak mówią grają w tą grę ładnych kilka lat (5+) więc zakładałbym że mogą wiedzieć co piszą.
Filip Bonn:
--- Cytat: MortimerPL w Maj 27, 2015, 04:01:14 ---Najpierw odpowiem Filipowi Bonnowi, który pięknie mnie strollował.
Zapytałem czy lecą bany za plexy albo GTC kupowane na Allegro. Usłyszałem, że za plexy tak. Jest to logiczne, bo jest to złamanie EULA. Natomiast za kupowanie GTC z kradzionych numerów kart kredytowych może być ban, ale nie musi, bo zasadniczo EULA nie narusza :P
Nie zmienia to w żadnym wypadku tego co powiedziałem o pochodzeniu kasy z której idzie opłacanie GTC. Moje pytanie o fakt banowania nie było związane z faktem, że wiem skąd są te pieniądze za które kupowane są te aukcje na allegro. Bardziej pytałem o możliwe konsekwencje za takie transakcje finansowe ze strony CCP. Jeśli uważasz, że ktoś tak z dobrego serca dopłaca do tego, żebyś sobie mógł tanio grać w EVE, to nie mam więcej pytań
--- Koniec cytatu ---
Jeśli Ty uważasz że wszystkie oferty z allegro pochodzą z numerow kradzionych kart to ja nie mam pytań.
Odpowiedziałem wcześniej na zadane przez Ciebie pytanie (którego sam się potem wypierales)opierając sie na własnym doświadczeniu ale Ty nie dość że wszystko wiesz lepiej to jeszcze wyzywasz od Trolli ludzi którzy poświęcają czas aby odpowiedzieć na Twoje pytania. Pozostaje pogratulować glupoty i cóż... do zobaczenia na gridzie >:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej