Eve Online > NoobGarten

Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]

<< < (26/29) > >>

Sin Om:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 19, 2015, 18:55:55 ---Niedługo będę robił postać do walki. I tu chciałbym prosić o radę. Jaki statek mam wyskillować i z jakim wyposażeniem. Z tego co widziałem popularne są Nagi. Czy mogę prosić o mapę skilli co powinienem umieć, żeby być flotowym pilotem Nagi?
--- Koniec cytatu ---
Choć  sam pomysł szkolenia sie pod jeden i do tego tak duży statek wydaje mi sie ciut poroniony, napiszę co ja robię. Jak mi się jakis statek podoba i chcę nim spróbować polatać, najpierw przegladam killboard a potem market, żeby sprawdzić, jakich skili mi brakuje i co muszę wyszkolić.

MortimerPL:
Dzięki za odpowiedzi.

Odnośnie czaszek - żeby coś widzieć na overview to trzeba być w bezpośredniej bliskości gracza który rozrabia. Ja jak coś się działo, to w miarę możliwości czmychałem jak Filip w konopie. Tak więc nie widziałem gracza na overwiew. Niemniej patrzyłem na lokala i tam działy się dziwne rzeczy. Gracz świecił migającą czachą przez parę chwil. Po 2-3 minutach czaszka znikała. Potem znowu się zapalała na kilkanaście sekund. I tak kilka razy. Prawdopodobnie migająca czacha na lokalu znaczy co innego niż w overview.

Dzięki za talbelkę.

Odnośnie postaci do walki
Właśnie przeglądałem sobie killboardy i zauważyłem, że Nagi są dość popularne. Drugą opcją, którą rozważam, to Tengu, którego wyskillowanie jest chyba jeszcze bardziej czasochłonne. To może zadam pytanie - w jakim statku można udać sie do korpa 0.0, żeby tam być w ogóle przydatnym? No chyba nie we fregacie?

xanowron:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 19, 2015, 23:06:24 ---Odnośnie postaci do walki
Właśnie przeglądałem sobie killboardy i zauważyłem, że Nagi są dość popularne. Drugą opcją, którą rozważam, to Tengu, którego wyskillowanie jest chyba jeszcze bardziej czasochłonne. To może zadam pytanie - w jakim statku można udać sie do korpa 0.0, żeby tam być w ogóle przydatnym? No chyba nie we fregacie?

--- Koniec cytatu ---

Jak chcesz postacią skillowaną od zera być w czymś przydatny (i nie być mrówką we blobie złożonym z 500 osób, bez obrazy dla mrówek) to właśnie wybierz fregatę/deskę/max cruza.
Po czym wnosisz, że nagi/tengu są popularne? Jaki corp w 0.0 Cie interesuje? Jakie pvp chciałbyś uprawiać?

GlassCutter:
Naga będzie wymagała całego stada skilli pobocznych (elektronika, napęd itd) nie tędy droga.

MortimerPL:

--- Cytat: GlassCutter w Czerwiec 20, 2015, 00:49:53 ---Naga będzie wymagała całego stada skilli pobocznych (elektronika, napęd itd) nie tędy droga.

--- Koniec cytatu ---

Dlatego pytam o mapę skilli. Generalnie z tego co pooglądałem to są skille defensywne oparte na Inteligencji i Pamięci, oraz ofensywne oparte na percepcji i sile woli. Plan jest taki, żeby pierwszym skillem na nowej postaci była cybernetyka. Następnie remap na INT 29 i MEM 29 punktów z implantami +5. Następnie odpalenie cerebral accelerator +3. Robię wszystko oparte na MEM i INT, a następnie remap na WIP i PER. W ten sposób w miarę szybko można wyskillować postać, która będzie sobie już nieźle radziła w jednym statku. To i tak pewnie zajmie kilka miesiecy, ale będzie zdecydowanie tańsze niż kupienie dobrego pilota na bazarze, co również rozważałem, ale kupienie pilota za 20 PLEX-ów wydaje mi się ekstrawagancją  ;)

Jakby ktoś był tak miły i napisał mapę skilli do Nagi, to byłbym wdzieczny.

--- Cytat: xanowron w Czerwiec 20, 2015, 00:20:07 ---Jak chcesz postacią skillowaną od zera być w czymś przydatny (i nie być mrówką we blobie złożonym z 500 osób, bez obrazy dla mrówek) to właśnie wybierz fregatę/deskę/max cruza.
Po czym wnosisz, że nagi/tengu są popularne? Jaki corp w 0.0 Cie interesuje? Jakie pvp chciałbyś uprawiać?

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem jakie są PVP. Po prostu popatrzyłem na to czym lata elita tego forum i przyjąłem że się znają na rzeczy i idą po najmniejszej linii oporu - tzn wybierają najlepsze statki do PVP, a nie najgorsze. Otóż gracze z tego forum chętnie latają Nagami, co widać w ich linkach do killboardów. Nie znam się zupełnie na mechanice gry PVP, ale przypuszczam, że Nagi mają dwa atuty ważne w PVP - mocne uderzenie i niską cenę.
Odnośnie Tengu, to przeglądając bazar zwróciłem uwage na sporą ilość aukcji "Tengu pilot", "Cheap Tengu", "Perfect Tengu" i tak dalej. W zasadzie nie rzuciły mi się w oczy inne aukcje pilotów z jedną specjalizacją. Np. nie widziałem "Naga pilot". A skoro jest duża podaż i duże zainteresowanie, to wnioskuję, że Tengu jest popularnym statkiem i na dodatek całkiem niezłym. Niemniej jest 2 razy droższy od Nagi. Gdzieś czytałem że Tengu jest "mission runnerem" czyli takim bojowym exhumerem do farmienia krzyżyków. Stąd zapewne popularność. Jak wielokrotnie pisałem nie mam doświadczenia, ale głównie czytam wiki i fora, kiedy moja bareczka wypala dziury w kamieniach.

Co do korpa, to najchętniej polski, ale spokojnie może być rosyjski albo angielski.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej