Śmietnisko > Off Topic
Pierdololo o górnikach
Soulscream:
--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 14:51:10 ---Jeśli ktoś jest pizda i nie potrafi się skrzyknąć w celu poprawy swoich uposażeń u pracodawcy to nie moja wina.
--- Koniec cytatu ---
Jesteś idiotą ze spaczeniem budżetowym, nie lubię wycieczek personalnych ale tego inaczej się nie da skomentować. To, że idziesz pokrzyczeć nie znaczy, że Ci się należy bo niby z jakiej racji ja mam Ci dopłacać ze swojej kasy ? No chyba, że mentalność Kalego. Jak transport był państwowy to padał i przynosił straty. Transport sprywatyzowano i jest bardzo mocną gałęzią gospodarki.
--- Cytat: Zsur1aM w Luty 17, 2015, 15:08:21 ---Żeby nie było, ja w cale nie jadę po górnikach, mój ojciec przepracował 25 lat na dole i bardzo dobrze wiem jak wygląda i z czym wiąże się ta praca i uważam że w ramach bezpieczeństwa energetycznego polska powinna wspierać własne górnictwo, ale mam wrażenie że cała ta otoczka związana z kopalniami to jedno wielkie gówno, którego nikt nie zdoła ruszyć, bo zwyczajnie lepiej zamknąć niewygodne gęby środkami publicznymi niż ryzykować stratę poparcia i szukać realnego rozwiązania. Pozostaje chyba tylko prywatyzacja..
Inną sprawa jest że górnik to taki zawód jak każdy inny i jeśli sytuacja wymaga zwolnienia pracowników, to nie powinno być nic gadania, takie są prawa rynku kapitalistycznego, spółki państwowe to nie są fundacje charytatywne.
--- Koniec cytatu ---
W Wielkiej Brytanii był ten sam problem dopóki Tacherowa nie rozgoniła towarzystwa. Ja serio mówie, kierowcy co w związku ze swoja pracą są narażeni na bardzo podobne urazy (załadunek, rozładunek 24ton... HALO, kłoda drewna na łeb (przypadek znam z ostatniego miesiąca)). Ja nie chce dopłacać do bonusów, a węgiel jako środek energetyczny ? Czas ruszyć dalej.
Zsur1aM:
--- Cytat: Soulscream w Luty 17, 2015, 15:12:23 ---a węgiel jako środek energetyczny ? Czas ruszyć dalej.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście, ale to wymaga trochę 'przejściowego' czasu.
FITTIpalti:
--- Cytat: Soulscream w Luty 17, 2015, 15:12:23 ---Jesteś idiotą ze spaczeniem budżetowym, nie lubię wycieczek personalnych ale tego inaczej się nie da skomentować. To, że idziesz pokrzyczeć nie znaczy, że Ci się należy bo niby z jakiej racji ja mam Ci dopłacać ze swojej kasy ? No chyba, że mentalność Kalego. Jak transport był państwowy to padał i przynosił straty. Transport sprywatyzowano i jest bardzo mocną gałęzią gospodarki.
--- Koniec cytatu ---
To protestować można tylko krzycząc chuj wie gdzie ? U nas jak robie już chyba z 15 lat ani razu nie dostaliśmy podwyżki od pracodawcy (a przed kryzysem przyjmowali do roboty nawet kryminalistów bo nie miał kto robić). Zawsze jest spór zbiorowy i związki dębią kasę krzyki i strajk to ostateczność idioto.
Qlko1:
--- Cytat: FITTIpalti w Luty 17, 2015, 15:17:52 ---To protestować można tylko krzycząc chuj wie gdzie ? U nas jak robie już chyba z 15 lat ani razu nie dostaliśmy podwyżki od pracodawcy (a przed kryzysem przyjmowali do roboty nawet kryminalistów bo nie miał kto robić). Zawsze jest spór zbiorowy i związki dębią kasę krzyki i strajk to ostateczność idioto.
--- Koniec cytatu ---
U Was, znaczy gdzie, górniczysz czy nie?
Filip Bonn:
[youtube]http://youtu.be/_mJEfxnlD7s[/youtube]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej