Śmietnisko > Off Topic

Horror przy szukaniu pracy. [Odp: Nasze żenujące akcje]

<< < (20/24) > >>

Soter:
Typowy polski przedsiebiorca jest jak ta chytra baba z radomia...
Ja nie rozmawiam juz od 3 lat z przedsiebiorcami do ktorych nie mam prywatnego telefonu.
bo do agencji/ posrednika/ sekretarki/ asystentki nie chce dzwonic bo nie mam takich skillsów interpersonalnych zeby ze sciana rozmawiac...

Vilendra:

--- Cytat: Mapryl w Grudzień 11, 2013, 18:59:32 ---Teraz jest to intratny zawód ale pewnie nie bardziej niż bycie górnikiem

--- Koniec cytatu ---

Może i górnik dostaje taką pensję (jeśli oczywiście pracuje pod kopalnią, a nie pod firmą przez kopalnię zatrudnioną). Ale warto przez chwilę pomyślec, co jest łatwiejsze: spędzic 8 godzin pracując w ciepłym biurze, czy zjechac "na przodek" i tam to 8 godzin fizycznie harowac? Nie wszystko da się przeliczyc na pieniądze. Górnik na emeryturze (o ile tę emeryturę dostanie) to wrak, nie człowiek.

Soter:
górnik idzie na emeryture w jednej korporacji a jak dostanie te emeryture to potem idzie do drugiej korporacji
w ten sposob po 40 latach takiej pracy mozna zarabiac po 15-30 k tej "emerytury"
za takie kwoty bedziesz swoje obolałe korzonki leczyła na tyrolu austriackim albo szwajcarii

GlassCutter:

--- Cytat: Vilendra w Grudzień 12, 2013, 18:36:50 ---Może i górnik dostaje taką pensję (jeśli oczywiście pracuje pod kopalnią, a nie pod firmą przez kopalnię zatrudnioną). Ale warto przez chwilę pomyślec, co jest łatwiejsze: spędzic 8 godzin pracując w ciepłym biurze, czy zjechac "na przodek" i tam to 8 godzin fizycznie harowac? Nie wszystko da się przeliczyc na pieniądze. Górnik na emeryturze (o ile tę emeryturę dostanie) to wrak, nie człowiek.

--- Koniec cytatu ---

Takie argumenty zawsze padają gdy tylko ktoś skomentuje zarobki górników. Problemu z nimi nie mam, wywalczyli to zarabiają jak ludzie i słusznie. Inna sprawa że są bardziej niebezpieczne i wymagające zawody w których dostaje się prawdziwie psie pieniądze. Argument o tym jak górnikowi źle do mnie nie trafia.

Naicinh:

--- Cytat: Soulscream w Grudzień 12, 2013, 08:22:09 ---Tak swoją droga jak szukałem pracy to mój angielski przy polakach którzy tam akurat przyjeżdzali to niebo a ziema. Po 3 dniach od rejestracji zaproponowali mi pracę :). A i tak swoją droga się dowiedziałem, że miałem kompletny background check :).

--- Koniec cytatu ---

Aaa to pisz ze za tlumacza robiles....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej