Śmietnisko > Off Topic

Horror przy szukaniu pracy. [Odp: Nasze żenujące akcje]

<< < (8/24) > >>

Soulscream:
Toż to stare jak świat :)

P.s Generalnie CV w Polsce styl pisania CV jest tak kompletnie do dupy, że aż żal. W UK jak poszedłem do agencji pracy i porozmawiałem z laską o CV i jak to u nich wygląda. To z mojej która zajmowała dwie kartki a4 zrobiło się ich 5.  Wróciłem do Polski, zaniosłem takie CV do Polskiego pracodawcy, a On mi mówi, że to nie jest cv bo u niego musi być krótko i zwięźle... .  Ja po tych 5 latach w UK, naprawdę nie umiem już po Polsku myśleć.

Khurghan:

--- Cytat: Soulscream w Grudzień 10, 2013, 15:23:56 ---W transporcie jest jeszcze lepiej :)

Wymagania: komunikatywna znajomość angielskiego - i przychodzi Ci taki który mówi - Hi, My name is XXX i to wszystko co umie powiedzieć :D. Mieliśmy kolesia na próbnym, który w połowie dnia wstał i powiedział, że idzie przestawić samochód. Faktycznie go przestawił, ale w pracy już się nie pojawił. Do transportu trzeba mieć serce... i kochać żyć pod presją :).

--- Koniec cytatu ---

No właśnie na spedytora robiłem odsiew.

GlassCutter:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 10, 2013, 15:29:11 ---Pewnie lepsze byłoby takie (kwiatek, który dostałem w opisanej wyżej rekrutacji) -> http://i.imgur.com/FpOCnkf.jpg

--- Koniec cytatu ---

To dokument napisany w OpenOffice otworzony potem w Wordzie? Dodaj warunek że CV ma być w pdf ;) Swoja drogą kto wysyła CV w formacie innym niż pdf oO

Poza tym takie rzeczy składa się w latexie i nie ma ch... w wsi żeby źle wyglądało :P

SokoleOko:
To, że się tam formatowanie posypało - to szkolny błąd to olania. Natomiast chodzi w ogóle o formę, o pomysł. Tu kryje się dramat.

Okropniak:

--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 10, 2013, 16:26:23 ---To dokument napisany w OpenOffice otworzony potem w Wordzie? Dodaj warunek że CV ma być w pdf ;) Swoja drogą kto wysyła CV w formacie innym niż pdf oO

Poza tym takie rzeczy składa się w latexie i nie ma ch... w wsi żeby źle wyglądało :P

--- Koniec cytatu ---

Najlepiej jeszcze śmieszną czcionką żeby dać się zauważyć ;-)

Kurde - tak piszecie piszecie i naszło mnie że w sumie już zapomniałem jak się CV pisze. W bieżącej pracy wysłałem jakieś stare nieco przerobione plus odnośnik do certyfikatów i to było wszystko co ich interesowało (fakt - firma w Anglii tak więc mentalność inna).

W przed-bieżącej pracy do aplikacji namawiał mnie były/były szef i jak się potem dowiedziałem HR miał odgórny przykaz że mogą przeprowadzić dowolną rekrutację w dowolny sposób i wybrać dowolnego kandydata pod warunkiem że będzie to XXX.

Ale pamiętam też czasy gdy 1.5roku szukałem CZEGOKOLWIEK i naprawdę... już człowiekowi zaczynała szajba odbijać :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej