Eve Online > Dyskusje ogólne

Sr***e w banie

<< < (3/6) > >>

GlassCutter:

--- Cytat: BAMBO w Październik 07, 2013, 13:23:29 ---Z tego co pamietam kiedys byl limit km z ktorego banki sciagaly, a nie ma tego limitu od dobrych kilku miesiecy a moze nawet kilkunastu. Banka ma byc w lini i na gridzie- i wtedy sciagnie.

--- Koniec cytatu ---

Wreszcie jakieś konkrety 8) Szkoda tylko że CCP się na ten temat nawet nie zająknęło i człowiek żył z nieświadomością i dowiedział się o fakcie wlatując w bańkę postawioną 200km od bramy.

VonBeerpuszken:
Myk jest też taki, że można zrobic sobie SSa parę km np nad krawędzią bańki i się warpnie na niego z każdego miejsca w systemie. Chyba że jakimś cudem bańka będzie dokładnie w osi miedzy tobą a tym SSem.

Okropniak:

--- Cytat: SokoleOko w Październik 07, 2013, 13:18:04 ---I gaciami pilota.

Bez przesady - na gridzie, na którym kończysz warpa. To że nie ściągało z większych dystansów (powyżej 150 km) wynika nie z limitu, tylko z tego jak precyzyjnie musisz "trafić" trajektorią w bańkę. Zobacz jaki masz margines błędu lądując 50 km od bańki o średnicy 15 km, a jaki lądując 250 km od tej bańki.

--- Koniec cytatu ---

Nie wynikało, może niewyraźnie napisałem ale nie raz stawiało się ss idąc w align na dany gate - w tym samym align miałem potem robiony ss na 200km (dalej w grid), gdy bańka stała na 30km bodajże, czyli odchyłki nie miałem żadnej. Warp na ss - bez problemu;banię widać a nie ściąga, warp na gate - bańka ściągała, warp na 100 od gate - ściągała, postawienie bańki na "przedłużeniu" align po drugiej stronie gate (ściągająca) i warp na gate, ściągała.

Nie raz to robiłem i działało w ten sposób - a teraz ni cholery nie chce? to co - wcześniej ZAWSZE miałem odchyłkę od prostej a teraz po latach mnie przestało znosić :)

Zobaczcie zresztą co Bambo pisze - to co mówicie że było "od zawsze" od zawsze na 100% nie było... natomiast w patch notach najmniejszej wzmianki nie znalazłem.

--- Cytat: BAMBO w Październik 07, 2013, 13:23:29 ---Z tego co pamietam kiedys byl limit km z ktorego banki sciagaly, a nie ma tego limitu od dobrych kilku miesiecy a moze nawet kilkunastu. Banka ma byc w lini i na gridzie- i wtedy sciagnie.

--- Koniec cytatu ---

a właśnie w ten sposób kiedyś to działało (nosz kurna - nie sam te ss'y i zabawę w gatecamp robiłem przecież, i nawet ci co nie grają pamiętają że było inaczej).
ale zresztą - kłócić się nie zamierzam o to co było kiedyś jak trzeba żyć z tym co teraz dali, tylko wmawianie że było tak od zawsze trochę irytuje bo swoje się w końcu tu spędziło...

Skeer:
Tego limitu od lat nie ma (o ile w ogóle był) - potrafiłem ściągać dla sportu i na 400km. Kwestią jest tylko precyzja, bo im dłuższy dystans tym mniejszy margines błędu przy stawianiu.

Jabolex:
Odkąd gram to tak na mój statek zawsze to działało:

http://www.eve-tribune.com/index.php?no=4_37&page=3

Żadnego limitu nie pamiętam.
Z tekstu fajna jest informacja że czy wpadniesz czy nie w bańkę, wyliczane jest dokładnie w chwili startu warpa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej