Eve Online > Dyskusje ogólne

Sr***e w banie

(1/6) > >>

GlassCutter:
Co dokładnie i kiedy zmieniono w mechanice baniek?

Z tego co zaobserwowałem nie można się na stacjonarki warpować, ściągają z przynajmniej 200km.. Nie znalazłem dev bloga na ten temat.

Jaki jest maksymalny zasięg bańki? Czy są tu różnice pomiędzy stacjonarną, dyktową i hicową?
Zaszły jeszcze jakieś zmiany w mechanice o których nie wspomnieli?

VonBeerpuszken:
Nie zauważyłem żeby cokolwiek się zmieniło, wszystko działa po staremu.

SokoleOko:

--- Cytat: GlassCutter w Październik 07, 2013, 11:10:16 ---Z tego co zaobserwowałem nie można się na stacjonarki warpować, ściągają z przynajmniej 200km.. Nie znalazłem dev bloga na ten temat.

--- Koniec cytatu ---

ALe nie możesz warpnąć na ping, bo Cię ściąga, czy też nie możesz warpnąć na bańkę (specjalnie, tak żeby w nią wpaść)?

--- Cytat: GlassCutter w Październik 07, 2013, 11:10:16 ---Jaki jest maksymalny zasięg bańki? Czy są tu różnice pomiędzy stacjonarną, dyktową i hicową?
Zaszły jeszcze jakieś zmiany w mechanice o których nie wspomnieli?

--- Koniec cytatu ---

Nic się nie zmieniało. Nie ma różnic między tymi bańkami. Zasięg = cały grid, ważny jest tylko wektor. AFAIR, jeśli rozciągniesz grida na 500 km i warpniesz na grid z "niewłaściwego kierunku" to bańka i tak Cię ściągnie.

A nie jest tak, że próbowałeś warpnąć na niezanchorowaną bańkę? Wtedy chyba nie można (w piątek rozbierałem posa i zauważyłem, że nie mogę warpować na "unanchored" działka).

GlassCutter:
To albo ja i dapman mamy popsute eve, albo już nie wiem.

--- Cytat: SokoleOko w Październik 07, 2013, 11:57:17 ---ALe nie możesz warpnąć na ping, bo Cię ściąga, czy też nie możesz warpnąć na bańkę (specjalnie, tak żeby w nią wpaść)?

--- Koniec cytatu ---

Warpuje sie na spota pod gatem na którym jest kampa, widzę odseparowany statek stojący pod bańką ściągającą. Warp na bańkę - nie mogę. WTF? Jestem w 100% pewien że takie manewry robiłem od kiedy gram w eve, natomiast przez ostatnie 2, 3 tyg coraz częściej zapala mi się lampka z napisem wtf gdy nie mogę się przewarpować.

--- Cytat: SokoleOko w Październik 07, 2013, 11:57:17 ---Nic się nie zmieniało. Nie ma różnic między tymi bańkami. Zasięg = cały grid, ważny jest tylko wektor. AFAIR, jeśli rozciągniesz grida na 500 km i warpniesz na grid z "niewłaściwego kierunku" to bańka i tak Cię ściągnie.

--- Koniec cytatu ---

Kiedy to weszło? Poważnie od zawsze było to 100km, poza tym dystansem nie ściągały. Grałem w inne EVE że u mnie tak było?

SokoleOko:
A próbując warpnąć jesteś dalej niż 150 km od krawędzi bańki?

--- Cytat: GlassCutter w Październik 07, 2013, 12:12:20 ---Kiedy to weszło? Poważnie od zawsze było to 100km, poza tym dystansem nie ściągały. Grałem w inne EVE że u mnie tak było?

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem nic się nie zmieniało i zawsze tak było.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej