Śmietnisko > Off Topic
Polityka nie w Eve. (było: Odp: POLITYKA W EVE)
SokoleOko:
Zwróć uwagę, że nie użyłem takich słów.
Wyjaśnijmy sobie też jedną rzecz - czym innym jest "wartościowy człowiek jakiegokolwiek pochodzenia". Słowo "wartościowy" implikuje bowiem zdolność do komunikacji przynajmniej w języku angielskim oraz jakieś wykształcenie (z definicji, nie rodzime arabskie). Większość ludzi po takiej "obróbce" (zachodnie wykształcenie + swobodny dostęp do zasobów kulturowo-naukowych) raczej nie obejrzy się już za siebie. Aczkolwiek prawdą jest, że tacy którzy to świadomie odrzucają, są największym zagrożeniem (np. zamachowcy z Londynu, urodzeni i wychowani w UK).
Natomiast muzułmanin przyjeżdżąjący do UE tylko po to, żeby żyć z tutejszego socjalu i próbujący żyć na naszym terenie według swoich "praw" (celowo w cudzysłowiu, myślę np. o morderstwach honorowych) zasługuje co najwyżej na deportację.
Krótko mówiąc - albo asymilujesz się i jesteś Europejczykiem, albo out.
MGGG:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 04, 2013, 15:10:40 ---Nie ubliżaj mi, jako mieszkańcowi Polski i UE, twierdzeniem że "to są tacy sami ludzie jak Ty". Nie są. Są za to podręcznikowym przykładem jak odurzenie kretyńską religią może zniszczyć wspaniałą kulturę mającą wiele osiągnięć naukowych (w końcu to Arabowie nauczyli nas na przykład liczyć czy żeglować). Tamte czasy skończyły się jednak dobre 700 lat temu. Teraz żyją w średniowieczu i chcą to średniowiecze narzucić nam.
--- Koniec cytatu ---
Raz na wozie, raz pod wozem. 800-900 lat temu Arabowi byli najbardziej rozwinięta kulturowo, społecznie i gospodarczo nacją na tej planecie. Stanowili cywilizacyjne centrum Ziemi, tak samo jak teraz to co Ty nazywasz "cywilizacją zachodnią". Wówczas to brudasy i podludzie z Europy wyprawiali się do nich na krwawe wojny religijne, by odbić jakieś Jeruzalem, palić, kraść, gwałcić i urządzać masakry ludności. Dziś świat arabski jest biedny, bardzo spolaryzowany i opanowany przez wszystko to co Marks poetycka określił jako "opium dla ludu". A Europa jest syta, bogata i już nauczyła się cywilizowanie zachowywać, choć za kołnierzem ma m.in. eksterminację ludności tubylczej obu Ameryk w imię złota i religii, a bliżej sięgając - rozpętanie dwóch najstraszniejszych i najkrwawszych wojen w historii tej planety w imię chorych i wypaczonych ideologii jeszcze gorszych od jihadu. Sokole, nie zachowuj się jak ślepy osioł... Belki w swoim oku nie widzisz?
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Soulscream w Kwiecień 04, 2013, 15:25:38 ---Nie masz żadnego prawa nazywać kogoś brudasem...
--- Koniec cytatu ---
Mam prawo tak nazwać każdego kto zionie na odległośc brudem, czy to fizycznym, czy moralnym, dla mnie bez różnicy.
I myślę że dalsza dyskusja jest bez sensu, w tej kwestii mamy bardzo skrajne poglądy, niech tak zostanie bez zbednej kłótni, która i tak nic nie da.
--- Cytat: MGGG w Kwiecień 04, 2013, 15:39:05 ---Raz na wozie, raz pod wozem. 800-900 lat temu Arabowi byli najbardziej rozwinięta kulturowo, społecznie i gospodarczo nacją na tej planecie. Stanowili cywilizacyjne centrum Ziemi, tak samo jak teraz to co Ty nazywasz "cywilizacją zachodnią". Wówczas to brudasy i podludzie z Europy wyprawiali się do nich na krwawe wojny religijne, by odbić jakieś Jeruzalem, palić, kraść, gwałcić i urządzać masakry ludności. Dziś świat arabski jest biedny, bardzo spolaryzowany i opanowany przez wszystko to co Marks poetycka określił jako "opium dla ludu". A Europa jest syta, bogata i już nauczyła się cywilizowanie zachowywać, choć za kołnierzem ma m.in. eksterminację ludności tubylczej obu Ameryk w imię złota i religii, a bliżej sięgając - rozpętanie dwóch najstraszniejszych i najkrwawszych wojen w historii tej planety w imię chorych i wypaczonych ideologii jeszcze gorszych od jihadu. Sokole, nie zachowuj się jak ślepy osioł... Belki w swoim oku nie widzisz?
--- Koniec cytatu ---
Wszystko to prawda, tylko jeden drobiażdżek - to BYŁO.
A rozmawiamy o tym co JEST.
To że ileśset lat temu byliśmy na tym samym poziomie co oni teraz, nie znaczy że mam obowiązek to tolerować. Nie uznaję odpowiedzialności za czyny przodków.
Belka w oku?... myślę że Sokół mimo wszystko nie brał udziału w tych wydarzeniach, więc tą belką trafiłeś prosto w płot, a nie w oko ;)
SokoleOko:
--- Cytat: MGGG w Kwiecień 04, 2013, 15:39:05 ---Raz na wozie, raz pod wozem. 800-900 lat temu Arabowi byli najbardziej rozwinięta kulturowo, społecznie i gospodarczo nacją na tej planecie. Stanowili cywilizacyjne centrum Ziemi, tak samo jak teraz to co Ty nazywasz "cywilizacją zachodnią". Wówczas to brudasy i podludzie z Europy wyprawiali się do nich na krwawe wojny religijne, by odbić jakieś Jeruzalem, palić, kraść, gwałcić i urządzać masakry ludności.
--- Koniec cytatu ---
Zgoda. Ale to historia. Wyszliśmy z tego. Twój argument to jak wyrzucanie żonie, z którą masz dorosłe dzieci, że się schlała jak świnia na studniówce.
--- Cytat: MGGG w Kwiecień 04, 2013, 15:39:05 ---Dziś świat arabski jest biedny, bardzo spolaryzowany i opanowany przez wszystko to co Marks poetycka określił jako "opium dla ludu".
--- Koniec cytatu ---
Świat arabski jest jaki jest w wyniku Islamu. Gdyby nie trafiła im się ropa - jak bezdomnemu szóstka w totka - to w ogóle byśmy o nich nawet nie słyszeli.
Łatwo bawić się w polityczną poprawność siedząc sobie przy kawie w Warszawie. Ale rusz się na zachód i zobacz co się dzieje. To nie są żarty. Oni nie grają według naszych reguł, a ich celem jest zrujnowanie wszystkiego co tu zbudowaliśmy.
Poczytaj na ten temat, sięgnij do źródeł.
Dux:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 04, 2013, 15:36:53 ---Wyjaśnijmy sobie też jedną rzecz - czym innym jest "wartościowy człowiek jakiegokolwiek pochodzenia". Słowo "wartościowy" implikuje bowiem zdolność do komunikacji przynajmniej w języku angielskim (...).
--- Koniec cytatu ---
Ocho, jestem bezwartościowy. Chyba, ze tyczy się to tylko arabów.
--- Cytuj ---Zgoda. Ale to historia. Wyszliśmy z tego. Twój argument to jak wyrzucanie żonie, z którą masz dorosłe dzieci, że się schlała jak świnia na studniówce.
--- Koniec cytatu ---
+100 :D
--- Cytat: MGGG w Kwiecień 04, 2013, 15:36:53 ---Wówczas to brudasy i podludzie z Europy wyprawiali się do nich na krwawe wojny religijne, by odbić jakieś Jeruzalem, palić, kraść, gwałcić i urządzać masakry ludności.
(...)
A Europa jest syta, bogata i już nauczyła się cywilizowanie zachowywać, choć za kołnierzem ma m.in. eksterminację ludności tubylczej obu Ameryk w imię złota i religii
--- Koniec cytatu ---
Z tymi Jeruzalemami nie było wcale tak czarno-biało. "Eksterminacja" indian tez jest wyrażeniem mocno naciąganym, w znaczeniu tego słowa, jakie dziś się przyjmuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej