Śmietnisko > Off Topic

Polityka nie w Eve. (było: Odp: POLITYKA W EVE)

<< < (5/38) > >>

Soulscream:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 04, 2013, 15:50:21 ---Poczytaj na ten temat, sięgnij do źródeł.

--- Koniec cytatu ---

Byłem przez pewien okres życia związany z kobietą arabskiego pochodzenia i oszczędź mi wymądrzanie się :).

SokoleOko:

--- Cytat: Dux w Kwiecień 04, 2013, 15:53:33 ---Ocho, jestem bezwartościowy. Chyba, ze tyczy się to tylko arabów.

--- Koniec cytatu ---

Tyczy się.

Porównaj sobie bezwzględny poziom wiedzy ostatniego nieuka w polskiej szkole, który idzie potem pracować do McD's albo roznosić ulotki, vs. podobna osoba z kraju arabskiego.

Nawet jeśli taki Arab umie pisać i czytać po arabsku (a ile - połowa? - nawet tego nie umie!) to z naszego punktu widzenia jest niepiśmienny. Nawet ulotek nie mógłby roznosić, bo do tego trzeba umieć czytać (mapy na przykład).

I żeby nie było że bredzę - na zachodzie nie brak Arabów na najmniej płatnych stanowiskach w usługach i sam trafiałem na takich, którzy mieli problem z wydaniem reszty.

--- Cytat: Soulscream w Kwiecień 04, 2013, 16:03:40 ---Byłem przez pewien okres życia związany z kobietą arabskiego pochodzenia i oszczędź mi wymądrzanie się :).

--- Koniec cytatu ---

I czego to ma niby dowodzić? Zostałeś dzięki temu narodowym konsultantem ds. Islamu?

Cytat z Koranu pod rozwagę "Kto zabiłby jednego człowieka, jakby całą ludzkość zabił". Piękne słowa, bardzo często podnoszone przez obrońców Muzułmanów. Tyle, że w tym kontekście "człowiek" = "Muzułmanin". Niewiernych to nie obejmuje, ponieważ nie jesteśmy uważani za ludzi. I tyle w temacie "poprawności".

Soulscream:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 04, 2013, 16:09:03 ---I czego to ma niby dowodzić? Zostałeś dzięki temu narodowym konsultantem ds. Islamu?

--- Koniec cytatu ---

Ma dowodzić tego, że daruj sobie teksty w stylu pojedź na zachód i poczytaj. Moje doświadczenia życiowe utwierdziły mnie w moich poglądach. Wszędzie ludzie są tacy sami. Wszędzie są jednostki społeczne, które się asymilują i są młoty, które zrobią zabójczy PR. Rasizm nigdy nie będzie cool i powinno się go zwalczać, a nie szerzyć ksenofobie :). Jedna rasa, ludzka rasa.

SokoleOko:

--- Cytat: Soulscream w Kwiecień 04, 2013, 16:39:37 ---Rasizm nigdy nie będzie cool i powinno się go zwalczać, a nie szerzyć ksenofobie :). Jedna rasa, ludzka rasa.

--- Koniec cytatu ---

Oczywiście. Ale rozmowa wcale nie toczy się na temat rasizmu.

Ludzie są w porządku, religie nie są. W przypadku Arabów niewiele z ich dzisiejszej "kultury" nie jest religią. Smutne jak cholera. Tak jak współczujemy mordercom, którzy mieli fatalne dzieciństwo, ale posyłamy ich na dożywocie za kratki, tak możemy współczuć Arabom jaki los sami sobie zgotowali, ale nie bądźmy bezbronnymi idiotami wobec zagrożenia z ich strony.

Islam jest zarazą i zagrożeniem numer jeden na świecie. Żeby nie było - chrześcijaństwo jest tylko kilka długości konia za nimi.

MGGG:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 04, 2013, 15:50:21 ---Zgoda. Ale to historia. Wyszliśmy z tego. Twój argument to jak wyrzucanie żonie, z którą masz dorosłe dzieci, że się schlała jak świnia na studniówce.

--- Koniec cytatu ---

Mój argument pokazuje, że Arabusy są takimi samymi ludźmi jak my. Tak samo jak takimi samymi ludźmi jak "my" są kurduple w okularach, ludzie bez nóg czy osoby niedorozwinięte. Jedną z podstaw naszej cywilizacji, na którą tak chętnie się powołujesz jest szacunek dla praw każdej jednostki, każdego człowieka. Ale rozumiem, ze tak samo jak chorzy mułłowie interpretują koran, tak samo Ty interpretujesz deklarację praw człowieka i inne akty, będące podwalinami UE i Polski. W moich oczach ustawiasz się w jednym szeregu z twierdzącymi, że ludzie to tylko muzłumanie. Robisz to samo co ich ekstremiście, tylko ze w białych rękawiczkach. I farsą jest to, że uważasz się od nich za lepszego.   

Problemem Arabusów nie jest islam, ale bieda. Islam ma tak samo wiele twarzy jak chrześcijaństwo. To bieda powoduje, że zaczynają do głosu dochodzić różnego ekstremizmy. Przerabialiśmy to już w historii Europy wielokrotnie. Z resztą wystarczy wyjechać za granicę dużego miasta i udać się do zapyziałych wiosek, by zobaczyć na własne oczy jak bieda odczłowiecza innego człowieka w naszych oczach i do jakich bydlęcych zachowań potrafi do pchnąć.

Świat arabski ma wiele oblicz. Jednym jest Turcja, gdzie muzłumanie - nie licząc prawicowych ekstremistów religijnych, których można porównać do naszych, własnych ojców Rydzyków i tych wszystkich nawiedzonych chorych staruchów, wierzących w trotyl i zamach KGB w Smoleńsku - są najbliżej spełnienia standardów europejskiej cywilizacji. Tylko, że w porównaniu z np. Irakiem czy nawet Egiptem jest to państwo o wiele bardziej zamożne i posiadające tradycje polityczne. Nie mówiąc już o takich zaściankach politycznych jak Emiraty i Arabia, które pod względem rozwoju społecznego i politycznego nie tak dawno temu opuściły etap koczowniczy. To jakieś 2-3 tys. lat do nadrobienia. Paradoks krajów arabskich polega na tym, że mimo, że śpią na ropie, to właśnie ta ropa jest ich zguba. Bez tego - tu się z Toba zgodze Sokole - raczej Arabusami byśmy sobie nie zaprzątali głowy, bo nie byłoby czym. Tak samo jak mamy w dupie, to co dzieje się w Afryce, mimo że Murzynów do Europy przyjeżdza bardzo dużo.

Zupełnie innym wątkiem jest natomiast obecność Arabusów w Europie. Zasada powinna być prosta - przyjeżdzam do nas; uczysz się jezyka i dołączasz do naszego kręgu kulturowego albo pakuj się i spierdalaj. Jakiś czas temu Europejczycy popełnili elementarny błąd aksjologiczny: zaczęli rozciągać wolności , które są podstawą naszej kultury politycznej i społecznej na ludzi, którzy mieli w tyłku te idee. W efekcie wyhodowaliśmy na własnej piersi grupę społeczną, która w każdej chwili może podważyć podstawy naszego świata. To jest groźne i trzeba coś z tym zrobić. Ale chyba już wyrośliśmy z białych kapturów i nocy noży. Zgadza się, Sokole?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej