Śmietnisko > Off Topic
Polityka nie w Eve. (było: Odp: POLITYKA W EVE)
Jabolex:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwiecień 09, 2013, 13:24:34 ---Małżeństwa? W całej historii ludzi i we wszystkich kulturach małżeństwo dotyczy tylko i wyłącznie mężczyzny i kobiety. Taka nasza natura, nic tego nie zmieni.
--- Koniec cytatu ---
W całej historii ludzi i we wszystkich kulturach małżeństwo dotyczy tylko i wyłącznie mężczyzny i kobiet :)
BTW:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%82%C5%BCe%C5%84stwo_os%C3%B3b_tej_samej_p%C5%82ci#Historia_ma.C5.82.C5.BCe.C5.84stw_os.C3.B3b_tej_samej_p.C5.82ci
Stopniowy wzrost wpływu chrześcijaństwa zmienił postrzeganie społeczne na związki homoseksualne z akceptacji w prześladowanie[30]. W 342 roku Konstancjusz II wraz z Konstansem zakazali zawierania małżeństw pomiędzy osobami tej samej płci[31][32].
Więc ja bym nie generalizował z tym zawsze i wszędzie w historii...
VonBeerpuszken:
--- Cytat: sztosz w Kwiecień 09, 2013, 13:32:50 ---Ależ właśnie są! Nikt nie musi wstępować w związek partnerski jeżeli nie chce. I skoro jest grupa ludzi która chce związków partnerskich i skoro nie ma żadnych sensownych, nie popartych uprzedzeniami przeciwwskazań dla takich związków, to dlaczego w naszym popierdolonym państwie nadal nie ma możliwości zawarcia takiego związku?
--- Koniec cytatu ---
Ale gdzie ja napisałem że jestem przeciw takim związkom? Niech se będą, pod warunkiem że homoseksualiści nie dostaną prawa do adopcji dzieci. Będę także przeciw jeśli sie okaże że ktoś genialnie przepchnie taki przepis zmuszający mnie do zawarcia takiego związku. Co w naszym popierdolonym kraju jest możliwe, choćby "dla dobra dzieci".
Mowa cały czas jest w dyskryminacji homo i ich "walki" o równe traktowanie. Czy jest gdzieś jakiokolwiek przepis zabraniający cokolwiek homoseksualistom, jak np. Murzynom w latach czterdziestych?
Dopisałeś o notariuszu itp. Już widzisz dlaczego wielu nie chce brac ślubu :) Ionna sprawa że dokładnie to samo mogą zrobić pary homo, zawrzeć pewne umowy które będą respektowane przez wszystkie instytucje.
sztosz:
Nie no, dobra, też jakoś gdzieś w głębi serca nie podoba mi się to, żeby znajomi moich przyszłych dzieci mieli dwie mamusie czy dwóch tatusiów ;)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: sztosz w Kwiecień 09, 2013, 13:41:38 ---Nie no, dobra, też jakoś gdzieś w głębi serca nie podoba mi się to, żeby znajomi moich przyszłych dzieci mieli dwie mamusie czy dwóch tatusiów ;)
--- Koniec cytatu ---
Nom...tylko że para lesbijska spokojnie może se z tym poradzić ;)
I co, pary męskie wyjdą na ulice żadać równouprawnienia w rodzeniu dzieci ? ;) (gwoli informacji dla niektórych, to była totalna ironia... chociaż znając ludzi... )
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwiecień 09, 2013, 13:38:54 ---Ale gdzie ja napisałem że jestem przeciw takim związkom? Niech se będą, pod warunkiem że homoseksualiści nie dostaną prawa do adopcji dzieci.
--- Koniec cytatu ---
Ale wiesz, że byłoby to szkodliwe z punktu widzenia dziecka? Bo ja na przykład nie wiem. Na razie badania naukowe wskazują, że homoseksualizm jest raczej wrodzony (gdyby był warunkowany wychowaniem, nie byłoby homoseksualistów, jako że są oni dziećmi heteroseksualistów).
Czy dzieci są szczęśliwsze w domach alkoholików? Albo w domach dziecka?
Mamy XXI wiek - jest problem (w sensie: dylemant), robimy badania, podejmujemy obiektywną decyzję.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwiecień 09, 2013, 13:38:54 ---Mowa cały czas jest w dyskryminacji homo i ich "walki" o równe traktowanie. Czy jest gdzieś jakiokolwiek przepis zabraniający cokolwiek homoseksualistom, jak np. Murzynom w latach czterdziestych?
--- Koniec cytatu ---
Homoseksualista nie może zawrzeć związku na takich zasadach jak heteryk. Przykładowo - mogą żyć razem nieformalnie, ale jeśli jeden z nich jest właścicielem mieszkania i umrze, drugi z automatu traci dom. Zanim ktoś napisze "ale przecież testament!", w Polsce bardzo ciężko zapisać coś osobie trzeciej z pominięciem pozostałej rodziny. To tylko jeden z przykładów.
Wystarczy odrobinę empatii - homoseksualista jest takim samym człowiekiem i obywatelem jak heteroseksualny. Nasza wolność nie zostaje ograniczona przez umożliwienie im korzystania z takich samych praw, z jakich korzystamy my.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej