Eve Online > PVP

Sacrilege - PVP

<< < (2/14) > >>

Zgudi:

--- Cytuj ---eagle i tak jest lepszy cokolwiek na solo byś sacrim nie wymyślił.. Darkside. latało kiedyś takimi buforowymi no i gdyby nie fakt że w tym wydaniu diemost'y są o wiele lepsze to może coś by z nich było :)
--- Koniec cytatu ---

Czyli sacri ssie tak czy siak?

Interesuje mnie to, czy niezależnie jak by się sfitowało ten statek i tak znajdą się lepsze alternatywy. Po co brać Sacrilege, skoro albo znajdzie się na taki czy taki setup tańszy odpowiednik, albo w podobnej cenie znajdzie się inny statek, który sprawdzi się znacznie lepiej w tej roli.

Może jest ktoś kto zaprzeczy i napisze że to świetny statek, który na xxxx setupie zrobi xxxx?

--- Cytuj ---W dodatku Sacri jest powolne, więc ciężko tym się lata po 0.0 na solo.
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie solo i niekoniecznie 0.0. Może być friendly pomocnik czekający za bramą, low sec., i napaleniec, który chce mieć takiego sacri na kb.

--- Cytuj ---bardzo liczy się to jak szybko coś możesz zabić, zanim przyleci kawaleria z pomocą(...)co z tego że 1v1 nic nie jest w stanie Cię zabić, jak szybko robić się z tego 3 vs. Ty i spadasz.
--- Koniec cytatu ---
W kozie to zwykle działa odwrotnie. Jak walka szybko się nie kończy to dolatuje 2/3 friendly pomocników, bo my często bijemy się u siebie a oni do nas przylatują zwykle z daleka. Ja się jednak za bardzo do tego już przyzwyczaiłem, że biję się jak ktoś może dolecieć do mnie nie dalej jak 1, 2 jumpy i pomóc.

GlassCutter:
Zgudi, więcej lataj mniej teoretyzuj. To że komuś się rewelacyjnie lata jakimś statkiem nie znaczy że tobie będzie, i na odwrót. Sacri ma około 600 tanku na t2 repkach, 400dps, web scram i ehp vagabonda. Jeżeli odpowiada Ci walka solo w zasięgu scrambla to może być opcją dla Ciebie. Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz? Listy statków które rozwalisz i listy których powinieneś unikać? :P

Nitefish:
Zgudi, sacri to fajny ship ale specyficzny. Dps ma dobry biorąc pod uwagę zapodanie sobie czystego, dowolnego typu obrażeń pod przeciwnika. Jak napisał Glass - sacri to walka na scramblu i webie więc albo ty albo oni. Opcji na spierdolenie niema chyba że walczysz pod bramą, wytankujesz i przeskoczysz.
Dla mnie dużą jego wadą jest mały speed ale coś za coś - jedno wolą "bohatersko" się ostrzeliwywać z daleka i spierdalać jak coś się pojawi na lokalu a inni iść do przodu niczym knur.

Czym byś nie latał zawsze zatłucze Cię kilku ziutków lub 1 ziutek + falcon. Takich rzeczy nie przeskoczysz.

Zgudi:

--- Cytuj ---Zgudi, więcej lataj mniej teoretyzuj
--- Koniec cytatu ---
Tak też robię, dużo latam i zbieram kille. :P

Dzięki za podpowiedzi, zdaje się że sporo już się dowiedziałem. Oblatam na luzie ten statek, jak mi się nie spodoba do zmienię.

SokoleOko:

--- Cytat: Nitefish w Marzec 11, 2013, 21:26:40 ---Czym byś nie latał zawsze zatłucze Cię kilku ziutków lub 1 ziutek + falcon. Takich rzeczy nie przeskoczysz.

--- Koniec cytatu ---

Jak latasz czymś co nie porusza się z gracją krowy (sacri) to masz szansę się urwać. Są też shipy "Falcon-proof" -> http://kb.vergeofcollapse.com/?a=kill_detail&kll_id=10232

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej