Eve Online > PVP
Sacrilege - PVP
GlassCutter:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 12, 2013, 13:53:05 ---Wiesz...ale to sie smutne robi, że człek robił kupę skilli i okazuje sie że niepotrzebnie, bo "elitarne" statki odchodzą do lamusa na rzecz do niedawna pogardzanych T1...
--- Koniec cytatu ---
Oj Puszku, nawet nie wiesz jak bliska memu sercu jest twoja wypowiedź ;) Imo buff t1 z jednoczesnym olaniem t2 to jedna z najgorszych zmian jaką ccp wprowadziło "za moich czasów". W sumie to 2 w kolejności zaraz po buffie anomalek w so'wow'ie (na który chyba tylko ja lamentowałem przed wprowadzeniem).
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 12, 2013, 14:04:54 ---Ostatnie 9 miesięcy, średnio 2x w tygodniu, we flocie nie było shipa tańszego niż 600 mil, a większość ponad 1B. Nie, nie w CVA :P
--- Koniec cytatu ---
Ciebie to chyba to CVA źle dotknęło.... czego kto dotykał że aż taka trauma ci została? ;D
Ten raz co próbowałeś jajkiem przeleciec przez Provi i ktoś cie wysłał expressem do domu? Delikatny jakis jesteś.... ;D Jeden podexpress i trauma na całe życie ;D
Chyba juz rozumiem dlaczego przylatują wszyscy oprócz twojego sojuszu ;) Złe wspomnienia...
A tak na poważnie, zdajesz sobie sprawę że znów w próbie "dokopania" stajesz się śmieszny?
--- Cytat: GlassCutter w Marzec 12, 2013, 14:14:14 ---Oj Puszku, nawet nie wiesz jak bliska memu sercu jest twoja wypowiedź ;) Imo buff t1 z jednoczesnym olaniem t2 to jedna z najgorszych zmian jaką ccp wprowadziło "za moich czasów". W sumie to 2 w kolejności zaraz po buffie anomalek w so'wow'ie (na który chyba tylko ja lamentowałem przed wprowadzeniem).
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy to plotka, czy może odrobina prawy, ale gdzieś w jedno oko mi sie rzuciła informacja o rebalansie T2 w paczu letnim...Ale ile w tym prawdy a ile życzeniówki to wie tylko CCP..o ile już wie.
Komandy mają być zmieniane, to prawie na pewno. Mam wielką nadzieję że i reszta T2 cos dostanie.
Zgudi:
Takie małe przemyślenie. Z tym łapiesz w długi punkt chwilowo przepalając Warp Disruptor. Następnie przepalasz dwa sanszowe weby i na 20km łapiesz ofiarę w imadło. Podchodzisz, ubijasz.
Tylko te weby drogie są niestety, i to jest wadą.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Zgudi w Marzec 12, 2013, 14:20:30 ---Takie małe przemyślenie. Z tym łapiesz w długi punkt chwilowo przepalając Warp Disruptor. Następnie przepalasz dwa sanszowe weby i na 20km łapiesz ofiarę w imadło. Podchodzisz, ubijasz.
Tylko te weby drogie są niestety, i to jest wadą.
--- Koniec cytatu ---
Ja bym zmienił Disrupta na Faint Disruptor, potrzebuje chyba jeszcze mniej CPU.
Jest jeszcze niedrogi (do 20 mln z tego co pamiętam) z rodziny storyline - CPU na poziomie tego co masz ale 22km zasięgu nie 20.
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 12, 2013, 14:14:51 ---Nie wiem czy to plotka, czy może odrobina prawy, ale gdzieś w jedno oko mi sie rzuciła informacja o rebalansie T2 w paczu letnim...Ale ile w tym prawdy a ile życzeniówki to wie tylko CCP..o ile już wie.
Komandy mają być zmieniane, to prawie na pewno. Mam wielką nadzieję że i reszta T2 cos dostanie.
--- Koniec cytatu ---
CCP chciało zmniejszyć "przepaść" między T1 a T2 i to się im "udało". Wcześniej np. taki Sabber nadawał się co najwyżej do robienia Recon L4, a porówania do Vagabonda nie było żadnego. Dzisiaj jest trochę lepiej.
Rebalans med T2 jest zapowiedziany na lato, ale już CCP przestrzega żeby nie spodziewać się jakiejś wielkiej rewolucji. Raczej będzie to poprawianie tego, co jest zepsute i lekkie podrasowywanie. Na pewno nie będzie buffa med T2 (bo AF-y dopiero co były mocno zmieniane, a na cepy i bombery nikt nie narzeka) na poziomie podobnym do tego co zrobi z T1, bo mielibyśmy klasyczny "power creep" i wrócilibyśmy do punktu wyjścia.
Moim zdaniem nie ma co stękać - wcześniej statki T1 (niefrakcyjne) nadawały się co najwyżej na półprodukty do budowy T2. Teraz już mają większy sens, choć np. ja nie widzę sensu latania czymś takim póki stać mnie na frakcję/T2/T3. W skali całej Eve korzyść jest taka, że ja z pójściem do 0.0 czekałem na vagasa z fitem T2, a dziś gracz może lecieć na sensowne PvP po 2-3 miesiącach (no jakieś minimum skilli choćby z navi/fittingu trzeba mieć).
Zgudi - są tańsze weby frakcyjne - np. FedNavy, które mają minimalnie mniejszy zasięg.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej