Forum Gry > Inne gry
Civilization V
Dormio:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Maj 30, 2012, 08:53:51 ---A strategia komputera jest zdecydowanie na niskim poziomie. Wypowiedział mi wojnę około 60 tury, rzucił na mnie 6 czy 7 jednostek, ja z moimi 4 rozgromiłem tamte i parę tur później oblegam jego miasta.. ;)
--- Koniec cytatu ---
Zagraj na wyższym poziomie (przy czym 2 najwyższe olej - komp ma zwyczaj "oszukiwania", bo ma modyfikator do czasu/kosztu produkcji).
No i mój komp chyba jest odrobinę mądrzejszy :P bo jak "widzi", że mam obstawioną trasę (oczywistą) natarcia, to próbuje obejść bokiem. Kiedy nie ma możliwości obejścia, to robi desant, albo "zmiękcza" obronę ostrzałem artyleryjskim. Z tym, że takie zachowania to raczej późniejszy etap gry... we wczesnych jest nieporadny jak niemowlę, chociaż agresywny aż do głupoty.
Jonas:
No wysłał na mnie kilka jednostek wojowników (pierwsza jednostka bojowa w grze) i łuczników, a ja musiałem moją ekipę ściągać, bo łazili i bawili się w scoutów. Ale wrócili na czas, złoili wroga i teraz mu podkładają ogień pod dupą. A ja z gnojkiem handlować chciałem.
Xarthias:
To się nazywa hardcore: http://vbeta.pl/2012/06/13/gral-w-cywilizacje-przez-10-lat-jak-wyglada-swiat-gry-po-takiej-rozgrywce
Xeovar:
Mnie tylko ciekawi na jakim poziomie trudności grał, bo naklepanie AI nawet przy równym poziomie technologicznym nie powinno być problemem....
Xarthias:
W starych CIVach na emperorze nie było tak różowo :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej