Forum Gry > Inne gry

Civilization V

<< < (12/12)

Goomich:
Dobra, jestem w domu.

Piety daje +1 do kapliczek i świątyń oraz 20% upustu przy zakupach.

Komercja +25% złota w stolicy, +2 z lądowych szlaków, -50% na utrzymanie dróg i torów, upust na kupowanie, a po wypełnieniu +1 złota z trade postów.

Albo racjonalizm: +2 ze specjalistów, +1 trade postów i +17% z uniwersytetów, +50% z umów, +10% gdy w imperium masz zadowolenie, a do tego darmowa technologia.

Xeovar:
Confirming, C5 z BNW wymiata. W końcu można z czystym sumieniem powiedzieć że C5>C4, co do G&K jeszcze nie było prawdą.

Zdecydowanie polecam, czasu mi tylko brakuje....

MGGG:

--- Cytat: Xeovar w Lipiec 22, 2013, 11:25:03 ---Confirming, C5 z BNW wymiata. W końcu można z czystym sumieniem powiedzieć że C5>C4, co do G&K jeszcze nie było prawdą.

--- Koniec cytatu ---

Zdecydowanie się zgadzam. W koncu V przegoniła IV.

Dormio:
Nie rozegrałem jeszcze wielu gier od początku do końca, ale samych zmian jest więcej - teraz dużo trudniej jest utrzymać silną/liczną armię na początku, co wymusza tworzenie szlaków handlowych. Samo AI wciąż durnowate i o ile nie oszukuje to jest łatwo wygrać, ale... poprawili barbów - teraz CZEKAJĄ na posiłki i atakują jednostki wojskowe nawet jeśli obok przechodzi osadnik, atakują również miasta (mi zazwyczaj jak już nie mają co plądrować w okolicy). BTW z barbów można czerpać spore zastrzyki i gotówki i kultury w początkowym okresie i "bilansować" sobie ujemne dochody (utrzymanie licznej armii). Jak wcześniej wspomniane - AI nie spamuje już miastami, ale... agresywne nacje owszem (mi zazwyczaj na 12-14 nacji AI trafiają się 1-2 które spamują). Zwiększono koszt niektórych cudaków i równocześnie zmienili wpływ kilkunastu, wydaje mi się, że również zniknęły 1-2 z drzewka.
Wprowadzono Wenecję jako grywalną nację - NIE może zakładać i podbijać miast (!), ale może przejąć CS-y. :)

G&K było bardziej uzupełnieniem, bez rewolucji w rozgrywce, a BNW na mój gust to rewolucja, bo dotychczasowe chwyty przestają działać.

Najgorsza zmiana to wymagania - zwiększyły się.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej