Śmietnisko > Flamewar

Sokole vs reszta galaktyki - było [Odp: TNQ - Inne]

<< < (36/45) > >>

Zsur1aM:

--- Cytat: Nitefish w Czerwiec 15, 2012, 11:30:20 ---Mówiąc delikatniej teraz PL community jest po prostu zorientowane na rolnictwo, kiedyś co drugi chciał zabijać. Ciekawe skąd taka zmiana.

--- Koniec cytatu ---

Kiedy to bylo?  ;D bo jakos musialem przeoczyc ten moment  :o

Nitefish:
Jak dla mnie to było w okolicach 2009/2010 roku.

Xeovar:

--- Cytat: Nitefish w Czerwiec 15, 2012, 14:14:10 ---Zmierzam do tego, że ludzie nie organizują już podbojów i ciekawych akcji tak jak dawniej (nie tyle). Teraz po prostu ludzie od początku gry zadowalają się rolnictwem.

Roamy są różne, czasami masz od razu akcję, czasami nie masz nic, a czasami dostajesz po łapkach. Tak czy siak nie powiesz mi, że te "15 minut akcji" nie jest bardziej intrygujące niż kopanie czy zbieranie planetek.
Tam dopiero jest wszystko powtarzalne.

Jeśli chodzi o pvp'erów to bardzo wielu z nich prowadzi jakąś działalność poboczna taką, o jakiej piszesz.

--- Koniec cytatu ---

Ależ oczywiście że te 15 minut jest. Ja tego nie neguje, raczej stwierdzam fakty (lub to jak je widzę). Gdybym mi to przeszkadzało to bym nie grał w eve od 7 lat ;) Oczywiscie PvPerzy (a przynajmniej ci dobrzy) znajdą sobie efektywny sposób farmienia, niezależnie od tego jaki. To też mi nie przeszkadza.

Próbowałem raczej napisać czemu moim zdaniem brakuje pvperów. Napisałem czemu (moim zdaniem) ci co byli to odeszli. Inną sprawą jest to co piszesz, czyli czemu nowi gracze są mniej "agresywni" czy "pro-pvperscy" i tego nie wiem. Albo coś się socjologicznie zmieniło i takich jest mniej (co mogłoby tłumaczyć czemu podobne problemy z ludźmi mają wszystkie sojusze 0.0) albo do EVE trafiają rolnicy a nie wojownicy - co przy profilu eve bardzo, bardzo mnie dziwi....

mpp:

--- Cytat: Xeovar w Czerwiec 15, 2012, 16:34:44 ---Ależ oczywiście że te 15 minut jest. Ja tego nie neguje, raczej stwierdzam fakty (lub to jak je widzę). Gdybym mi to przeszkadzało to bym nie grał w eve od 7 lat ;) Oczywiscie PvPerzy (a przynajmniej ci dobrzy) znajdą sobie efektywny sposób farmienia, niezależnie od tego jaki. To też mi nie przeszkadza.

Próbowałem raczej napisać czemu moim zdaniem brakuje pvperów. Napisałem czemu (moim zdaniem) ci co byli to odeszli. Inną sprawą jest to co piszesz, czyli czemu nowi gracze są mniej "agresywni" czy "pro-pvperscy" i tego nie wiem. Albo coś się socjologicznie zmieniło i takich jest mniej (co mogłoby tłumaczyć czemu podobne problemy z ludźmi mają wszystkie sojusze 0.0) albo do EVE trafiają rolnicy a nie wojownicy - co przy profilu eve bardzo, bardzo mnie dziwi....

--- Koniec cytatu ---

haha odnośnie tych peweperóff przypomniało mi sie stwierdzenie śp. Mikkera

"Dobry pefałper musi być dobrym kerbirem, bo statki z dupy sie nie biorą"

;d

nie wiem jak wy ale ja sie do tego stosuje ^_^ nawet za dobrze

Nitefish:

--- Cytat: Xeovar w Czerwiec 15, 2012, 16:34:44 ---Próbowałem raczej napisać czemu moim zdaniem brakuje pvperów. Napisałem czemu (moim zdaniem) ci co byli to odeszli. Inną sprawą jest to co piszesz, czyli czemu nowi gracze są mniej "agresywni" czy "pro-pvperscy" i tego nie wiem. Albo coś się socjologicznie zmieniło i takich jest mniej (co mogłoby tłumaczyć czemu podobne problemy z ludźmi mają wszystkie sojusze 0.0) albo do EVE trafiają rolnicy a nie wojownicy - co przy profilu eve bardzo, bardzo mnie dziwi....

--- Koniec cytatu ---

O to mi chodzi. Mam taką obserwację, że mimo potężnego arsenału do mordowania od dawna coraz więcej ludzi zaczyna grę w Eve jak w Simsy czy Farmville.
To o tyle ciekawe, że jeśli nie ma strat w ekonomii to produkcja traci sens. Czyli jeśli dojdzie do sytuacji, w której gracze będą w 90% grzecznymi misiami Eve zapewne upadnie :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej