Śmietnisko > Flamewar
Sokole vs reszta galaktyki - było [Odp: TNQ - Inne]
SokoleOko:
Mikker oczywiście ma rację ;)
Z mojej perspektywy - w Eve zrobiło się trudniej o dobrą walkę. Jakimś cudem w czasach Cartelu (generalnie II połowa 2010) praktycznie z każdego nano roamu wracaliśmy z killem carriera, raz na miesiąc trafiał się epicki n00bspawn, a jak lecieliśmy skirmishowym setupem to bitka była gwarantowana.
Rok później, prowadząc własny korp/alians, widziałem że jest o wiele wiele trudniej. Dobre bitki można było policzyć na palcach jednej ręki przez kilka miesięcy, nano roamy oznaczały kilkadziesiąt jumpów przez pustkę lub insta-warpujące tengu. Carrierów - jak na lekarstwo, choć się parę trafiło.
Wydaje mi się, że winny tu może być nerf anomalek w 0.0. Ewidentnie czasy przed tym nerfem to był złoty okres 0.0 - każdy system dawał się przekształcić w kopalnię złota, było o co walczyć i czego bronić, a przede wszystkim każdy uprawiał "rolę" na miejscu. Po powiązaniu anomalek z trusec'iem 0.0 się wyludniło i ludzie farmili incursje w hisecu na altach - tak jak zresztą niżej podpisany.
Tbh, nie miałbym nic przeciwko rollbackowi tej zmiany.
mpp:
--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 15, 2012, 16:47:44 ---Mikker oczywiście ma rację ;)
Z mojej perspektywy - w Eve zrobiło się trudniej o dobrą walkę. Jakimś cudem w czasach Cartelu (generalnie II połowa 2010) praktycznie z każdego nano roamu wracaliśmy z killem carriera, raz na miesiąc trafiał się epicki n00bspawn, a jak lecieliśmy skirmishowym setupem to bitka była gwarantowana.
Rok później, prowadząc własny korp/alians, widziałem że jest o wiele wiele trudniej. Dobre bitki można było policzyć na palcach jednej ręki przez kilka miesięcy, nano roamy oznaczały kilkadziesiąt jumpów przez pustkę lub insta-warpujące tengu. Carrierów - jak na lekarstwo, choć się parę trafiło.
Wydaje mi się, że winny tu może być nerf anomalek w 0.0. Ewidentnie czasy przed tym nerfem to był złoty okres 0.0 - każdy system dawał się przekształcić w kopalnię złota, było o co walczyć i czego bronić, a przede wszystkim każdy uprawiał "rolę" na miejscu. Po powiązaniu anomalek z trusec'iem 0.0 się wyludniło i ludzie farmili incursje w hisecu na altach - tak jak zresztą niżej podpisany.
Tbh, nie miałbym nic przeciwko rollbackowi tej zmiany.
--- Koniec cytatu ---
truesec srusek cy jak to tam zwą ale teraz ponoc z hubow i denow leci lepiej iskow niż z sanctuma ;p
SokoleOko:
Być może tak jest, ale fakt nie jest znany powszechnie i nie widać małych aliansów wydrapujących sobie pojedyncze konstelacje.
CCP ponoć nie znosi "AFK empires" ale wystarczy rzut oka na mapę, żeby zobaczyć że praktycznie tylko takie imperia mamy teraz w Eve.
Nitefish:
--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 15, 2012, 16:47:44 ---Z mojej perspektywy - w Eve zrobiło się trudniej o dobrą walkę. Jakimś cudem w czasach Cartelu (generalnie II połowa 2010) praktycznie z każdego nano roamu wracaliśmy z killem carriera, raz na miesiąc trafiał się epicki n00bspawn, a jak lecieliśmy skirmishowym setupem to bitka była gwarantowana.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak, za czasów Cartelu po prostu latały ekipy chcące się bić, nie czekali aż będą mieć kilkukrotną przewagę tylko po prostu dobrze się bawili.
Jak zaczynałem przygodę w null to nie było powszechnego bociarstwa (może nawet w ogóle go nie było). Wtedy dopiero 0.0 tętniło życiem.
Colonel:
Zamiast tutaj zrzedzic leccie szukac bitki...
znalesc ja coraz trudniej bo ludzie ucza sie przetrwac i przekazuja te wiedze nobkom a ccp nie nadaza ...
Mogliby dodac troche cienia w ktorym poza intelem przemiesci sie jakas flotka, obecnie jedyny taki sposob to cyno..
wiec tak sobie mysle ze jednak powinni zrobic cos z lokalem.
Na poczatek mogliby wylaczac z intela ludziki,
ktore weszly do systemu nie przez gejt i stacje przy ktorym jak sami tlumaczyli sa "lokałty" odpowiedzialne za monitorowanie lokala...
HOWGH !
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej