Forum Gry > Inne gry

Star Conflict

<< < (67/96) > >>

[NAUKE] Son of Rainbow:
To ekonomista, to jego działka. Ja tam mogę co najwyżej chatę zaprojektować czy coś większego. Qlko się zjawi i zapewne ku Twojej nieuciesze wypowie. Chyba, że mu się troll mode on włączy ... w końcu już chyba rok minął jak się hajtnął.

Co do sondaży wyborczych to nawet do mnie dzwonili z Millward Brown przed wyborami ostatnimi i byłem w tej grupie, która Cię okłamała ;>

sztosz:

--- Cytat: xantinos w Luty 18, 2016, 19:58:46 ---brawo a teraz idź na lekcję podstaw statystyki do qlko1 :)
znowu nie czytasz napisze to piaty raz UWAGA :)
loguję siebie (pierwsze API )
alta z Orka (drugie API )
kolejnego alta z barką (trzecie API )
I kolejnego bo mam ich dużo (czwarte API)
i kolejnego bo na mniej to nuda (piąte API)
gram ze statycznego IP mam 5 odpalonych klientów na jednym kompie
Pytanie konkursowe ilu graczy widzi serwer ?

--- Koniec cytatu ---

UWAGA! Po raz trzeci Ci piszę że mylisz zupełnie pojęcia i piszesz bzdury.

API SĄ DWA. I twoje działania nic tu nie mają do rzeczy. API jakie udostępnia CCP to zbiór adresów internetowych z których można pobrać dane i pod które można wysłać dane. To że się zalogujesz, nie sprawi że magicznie nagle CCP udostępni zupełnie nowe API specjalnie dla Ciebie. To że zalogujesz 5 kont sprawi tylko tyle, że na Tranqility będzie zalogowanych 5 kont. Ale wbij sobie do łba że API pozostaną nadal tylko i wyłącznie 2: "XML API" i "CREST". Nie wiesz co to jest API? To przestań używać tego skrótowca.

To Ty nie czytasz co się do Ciebie pisze. Nawet nie, Ty czytasz, ale chyba nikt nie nauczył Cię czytać ze zrozumieniem.

[NAUKE] Son of Rainbow:
A to widzisz dzięki, że mi też wytłumaczyłeś. Wiedziałem, że API jest jedno odnośnie gry ale byłem święcie przekonany odnośnie możliwości tworzenia następnych np po jednym na chara.

sztosz:
W dużym uproszczeniu to co CCP wystawia jako zewnętrzne API dla EVE to jest serwer. Taka, nadal w bardzo, bardzo ogromnym uproszczeniu, strona internetowa. Jak wejdziesz pod adres (zmyślam co do szczegółów bo to tylko przykład): http://api.eve.com/players/Rainbow-Child/standings/ammar/ to Ci strona zwróci twoje standingi do frakcji Ammar + informację pod jakimi adresami możesz dostać standingi twojej postaci do poszczególnych korporacji NPC ammarów.

Wiem, że na pewno killmaile z CRESTA wyciąga się tak: killmails/{kill_id}/{hash}/   czyli przykłądowy killmail: https://public-crest.eveonline.com/killmails/30290604/787fb3714062f1700560d4a83ce32c67640b1797/ zwróci Ci takie informacje: http://pastebin.com/BCfr1pxG

xantinos:

--- Cytat: sztosz w Luty 18, 2016, 20:39:33 ---UWAGA! Po raz trzeci Ci piszę że mylisz zupełnie pojęcia i piszesz bzdury.

API SĄ DWA. I twoje działania nic tu nie mają do rzeczy. API jakie udostępnia CCP to zbiór adresów internetowych z których można pobrać dane i pod które można wysłać dane. To że się zalogujesz, nie sprawi że magicznie nagle CCP udostępni zupełnie nowe API specjalnie dla Ciebie. To że zalogujesz 5 kont sprawi tylko tyle, że na Tranqility będzie zalogowanych 5 kont. Ale wbij sobie do łba że API pozostaną nadal tylko i wyłącznie 2: "XML API" i "CREST". Nie wiesz co to jest API? To przestań używać tego skrótowca.

To Ty nie czytasz co się do Ciebie pisze. Nawet nie, Ty czytasz, ale chyba nikt nie nauczył Cię czytać ze zrozumieniem.

--- Koniec cytatu ---
API to protokół komunikacji nic więcej cały zwrot jaki powinien się znaleźć to API KEY gdzie słowo KEY oznacza rekord z bazy danych gry.
Masz dwa API KEY jeden jest główny, gdzie klucz jest unikalny i definiuje twój rekord w bazie danych gry na której zapisane są twoje postępy pewnie w jakiejś tabeli i do której za pomocą protokołu API masz dostęp z dowolnej współpracującej aplikacji.
Drugi API KEY jest wynikiem kwerendy zawierającej prawdopodobnie klucz obcy dlatego jest przeznaczony do użytku publicznego.

Cały spam i techniczne wywody wzięły się z prostego pytania na które odpowiedz zajęła prawie 2 strony ile kont widzi Tranqility, a nie ile jest API KEY na konto.
wystarczyło napisać to  co napisałeś na końcu wywodów jako odpowiedź na moje pytanie.
To że zalogujesz 5 kont sprawi tylko tyle, że na Tranqility będzie zalogowanych 5 kont kont które możne używać jeden gracz koniec dyskusji.

Liczba graczy EVE Tranqility 31,622 to fikcja, a z danych wynika, że średnia to 1.6 konta na gracza czyli realny wynik to nie więcej jak 19764 na sesję czyli prawie o połowę mniej.
W SC nie masz możliwości multikont dlatego wyniki są miarodajne. Chodziło tylko o ustalenie rzetelnych faktów na podstawie danych o nic więcej.

https://steamdb.info/app/212070/graphs/

https://steamdb.info/app/8500/graphs/

a tutaj statystyki od których zaczęła się kolejna bezowocna pyskówka o niczym.
Średnia graczy z ostatnich 2 tygodni ze steam to 13384 tak bardzo rożni się od wyliczonej wartości prze zemnie ?
W tym samym czasie przez Steam w SC grało prawie 40 000 ludzi, a spora liczba nie używa (choćby ja i moja rodzina) steam do takich gier.
Widzicie różnice w popularności obydwu tytułów ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej