Forum Gry > Inne gry
Diablo 3
Zsur1aM:
Gralem w open bete i totalnie nie przypadlo mi do gustu, jak dla mnie brak klimatu starego diablo, d3 wyglada jak wow wrzucony w swiat diablo i nie chodzi mi tylko o przekolorowanie gry ale takze o to jak wygladaja/poruszja sie moby i postacie. Druga sprawa to poziomy trudnosci, bzdura dla mnie jest ze trzeba przejsc gre 2 razy zeby cos w ogole zaczelo sie dziac, na niektorych postaciach gra poczatkowo ogranicza sie do klikniecia shift i nap*%^$ lewego przycisku myszy - porazka. Ogladalem stream'a z postaciami ok 50lvl (wczoraj w 16h doszli na hell) i na wyzszych poziomach jakos nie wyglada to znacznie lepiej, bynajmniej gdy gra sie w party. Plusem na pewno jest ze gra jest dopracowana i wydaje sie byc dobrze zbalansowana.
Ja w zastepstwie znalazlem sobie klona d1/d2 Path of Exile, poki co jest w fazie beta i wymaga sporo pracy ale gameplay'em duzo bardziej przypomina d2, a do tego ma ciekawy system skilli i rozwoju postaci.
[VIDE] Herezja:
Gwoli wyjaśnienia. Grałem w battlenecie w D1 i D2 z dodatkami. Pod wieloma względami zgodzę się z przedmówcami, że D3 to taki WOW w klimacie Diablo.
Z racji tego, że w Diablo 3 grałem tylko tak naprawdę w betę (wczoraj kupiłem pełną wersję w sklepie i chwilkę pograłem, to od siebie dodam, ze gra jest troszkę za cukierkowa i w bardzo dużym stopniu ją spłycili porównując z D2 gdyż:
1. Nie zaobserwowałem tam ani zabaw runami ani kamykami.
2. Nie dobierasz i nie planujesz ustawień skili tylko stopniowo, każdy z osobna wbijasz.
3. Gra ma za duże wymagania sprzętowe patrząc po tym co się widzi na ekranie.
ps. Te ulatujące cyferki jak to Pol opisał o ile wiem można wyłączyć.
Pol Kent:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Maj 16, 2012, 11:09:55 ---Ponownie jednak - o gustach się nie dyskutuje.
--- Koniec cytatu ---
Masz rację o gustach się nie dyskutuję tym bardziej wolno mi własne odczucia przedstawić. Złaszcza, że Doom pyta o "nasze wrażenia/opinie" i jak sam pisze te które do niego docierają są skrajnie różne - coś jak Twoja i moja - tyle że nasze wrażenia nie są aż skrajnie różne.
--- Cytat: Jonas DaVerde w Maj 16, 2012, 11:09:55 ---@Doom: a brak szacunku do twórcy gry, za to, że się ceni i sprzedaje swój produkt za taką a nie inną kwotę, to jest śmieszne. Ja wiem, że najfajniej by było, jakby każde za piątaka sprzedawał gry, ale to tak nie działa. A co do skończenia się Blizzardu, jakoś go nie widzę, a obecnie jest to najprężniej działająca firma na rynku posiadająca miliony klientów. Oni też z pewnością uważają, że "Blizzard się skończył".
--- Koniec cytatu ---
Może tak a może nie. Rutyna i zadufanie zgubiły już nie jedną firmę. Tak ca. 20lat temu telewizory dzieliły się na Sony (Trinitron) potem długo długo długo nic i...resztę. Mimo że TV Sony były drogie lub bardzo drogie. Ja można się obecnie przekonać nic nie pozostało z tej świetności. Tak samo mówi się teraz z przekąsem że WoW ma tylu graczy co reszta MMO razem wzięta. Tak więc owszem Blizzard może sobie dyktować ceny jakie chce czy wymagać połączenia online do gry. Ale jak przedobrzy tudzież przegapi krytyczny moment to strumień kasy który do niego płynie mocno się zmniejszy. I trzeba będzie popracować nad odzyskaniem pozycji.
Jonas:
--- Cytat: Doom w Maj 16, 2012, 11:19:38 ---Gdyby sprzedawany produkt różnił się od poprzednika tak jak D2 od D1 to można by dyskutować. W stanie obecnym mam wrażenie że 90% ceny wzięło się stąd że na pudełku jest logo blizarda. To jest narcyzm w czystej postaci.
--- Koniec cytatu ---
A nie różni się? Nowe postaci, nowe czary i zdolności, nowe bronie, nowy system rozwoju i zarządzania skillami, nowa fabuła, nowa grafika i muzyka...... Faktycznie to to samo. Mam wrażenie, że po prostu oczekiwania niektórych przerosły możliwości jakiejkolwiek firmy (niekoniecznie Blizzarda), stąd to całe biadolenie. A co do narcyzmu to LOL... wejdź do pierwszego lepszego sklepu z markową odzieżą... tam to jest na każdej półce i wieszaku, a jakoś nikt nie narzeka. Takie prawa rynku.
--- Cytat: Zsur1aM w Maj 16, 2012, 11:21:26 ---na niektorych postaciach gra poczatkowo ogranicza sie do klikniecia shift i nap*%^$ lewego przycisku myszy - porazka.
--- Koniec cytatu ---
Hmm... myślałem, że na tym polega Diablo, żeby napier^&%^ w potwory, ale może się mylę. Poza tym ja używam prawego i lewego.
Soulscream:
--- Cytat: Herezja w Maj 16, 2012, 11:33:20 ---Gwoli wyjaśnienia. Grałem w battlenecie w D1 i D2 z dodatkami. Pod wieloma względami zgodzę się z przedmówcami, że D3 to taki WOW w klimacie Diablo.
Z racji tego, że w Diablo 3 grałem tylko tak naprawdę w betę (wczoraj kupiłem pełną wersję w sklepie i chwilkę pograłem, to od siebie dodam, ze gra jest troszkę za cukierkowa i w bardzo dużym stopniu ją spłycili porównując z D2 gdyż:
1. Nie zaobserwowałem tam ani zabaw runami ani kamykami.
2. Nie dobierasz i nie planujesz ustawień skili tylko stopniowo, każdy z osobna wbijasz.
3. Gra ma za duże wymagania sprzętowe patrząc po tym co się widzi na ekranie.
ps. Te ulatujące cyferki jak to Pol opisał o ile wiem można wyłączyć.
--- Koniec cytatu ---
System skilli w D2 byl tragiczny, w D3 jest swietnie, mnogosc runek - combosow skilli z runkami. Z WoWem to ma tyle wspolnego co EVE z symulatorem lotu kosmicznego.
--- Cytuj ---Hmm... myślałem, że na tym polega Diablo, żeby napier^&%^ w potwory, ale może się mylę. Poza tym ja używam prawego i lewego.
--- Koniec cytatu ---
Dokladnie, ja nie chce niczego innego niz dobrego slashera z elementami rpg, gdzie po prostu bede sie swietnie bawil z kumplami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej